Sri Lanka met kinderen – 10 tips

vraag offerte aan

Wil jij dit ook beleven?

 1. Farjo schreef:

  Dag Nynke,
  Leuk om jullie avonturen en tips te lezen! Wij hebben zelf met onze dochter (destijds 1 jaar) door Maleisië gereisd en vorig jaar een camper trip door de VS met een 2 jarige en 6 maanden oude baby. We zijn dus wel wat gewend qua reizen met kinderen. Nu overwegen we Sri Lanka, maar twijfelen nog wat. We lezen op o.a. dat dit land minder geschikt is voor baby’s en peuters vanwege lange reis afstanden, geen autostoeltjes en de activiteiten vaak wat minder geschikt zijn (zoals tempel trappen lopen; -)). Hoe is jullie ervaring hiermee geweest? En hoe zit het met hygiëne? Mochten we wel gaan dan zullen onze kinderen op moment van reizen 3 jaar en 1.5 jaar oud zijn.

  Groet Farjo

  • Nynke Oosterman schreef:

   Hai Farjo, Sri Lanka is echt wel heel goed te doen hoor met jonge kids. Fynn was 2,5 toen we vertrokken en we hebben de gehele reis een autostoeltje voor hem gehad. Wij hebben gereisd met chauffeur, maar autostoeltjes bestaan dus wel in Sri Lanka. Wij hadden de reis via mijn werk geboekt, SriLankakids.nl, en dan wordt er dus al rekening gehouden met het feit dat je met kinderen reist. Geen overkill aan tempels, juist die afwisseling en minimaal 2 of 3 nachten op dezelfde plek. We hadden wel de rugdrager mee voor de trappen en langere wandelingen inderdaad. Ik vond de hygiëne ook wel ok, al zal jullie jongste misschien nog wel iets meer op de grond zitten. Mocht het zo zijn dat je echt een ziekenhuis nodig hebt dan weet ik niet precies hoe het zit, maar ik denk dat je dan wel echt terug moet naar de hoofdstad.

   Succes met de afweging! Ik zou je er zeker niet van laten weerhouden. Groetjes Nynke

 2. Ronald schreef:

  Hoi Nynke,

  Weet niet in hoeverre je nog actief bent maar ga het toch proberen.

  Hoe zit het met Malaria en evt. Zika in Sri Lanka? Wij zouden graag met ons dan 14 maanden oude zoontje daar heen willen gaan alleen beide willen we ontwijken.

  Groet ROnald

  • Nynke Oosterman schreef:

   Hoi Ronald, malaria komt er niet meer voor. Je hoeft daar dus geen tabletten voor te slikken, vonden wij inderdaad ook erg fijn. Hetzelfde geldt voor Zika. Gelukkig! Ik zou anti-muggenmiddel meenemen (zonder Deet, de kids versie) en voor de avonden iets met lange mouwen/ pijpen. Mocht je de persoonlijk advies willen, altijd even contact opnemen met een officiële medische instantie. Veel plezier!

 3. Ludwine schreef:

  Hoi Nynke,
  Wat een leuke site heb je, met prachtige verhalen en tips! Ik ga er zeker nog eens naar kijken om inspiratie op te doen voor volgende reizen.
  Wij reizen momenteel door Sri Lanka met twee kids van 5 en 2 en het bevalt ons ook erg goed! We gaan nog naar Ella, dus extra dank voor de tips daar (en die van de ATM).
  Nog een tip vwb de kosten: ipv Sigiriya kun je ook naastgelegen Pidurangala rock beklimmen. Is wel pittig het laatste stukje maar het uitzicht is prachtig! Kosten ca 2,75 pp. voor volwassenen.
  Veel plezier op je volgende reizen!

  • Nynke Oosterman schreef:

   Jaaa leuk! Die tip heb ik vaker gehoord Ludwine. Prachtig uitzicht op de Leeuwenrots, toch? Ik ben blij dat jij de ervaring van het beklimmen met kids hebt en deelt met ons. En het scheelt inderdaad onwijs in de kosten. Bedankt. Geniet van jullie reis!

 4. Ilona schreef:

  Hi Nynke, leuk geschreven en fijne tips. Wij willen ook graag gaan met onze dochter van 2 jaar. Afgelopen april in Suriname geweest en daarvoor in Zuid Afrika dus we zijn wel wat gewend. Maar zijn er veel muggen in Sri Lanka? En zou je een buggy aan of afraden? Onze dochter wil niet meer zo graag in de rugdrager en alles lopen gaat ook niet. En wat voor vlucht hadden jullie? Met KLM? Zie dat de terugreis pas in de nacht is klopt dat? Hoor het graag. groetjes Ilona

  • Nynke Oosterman schreef:

   Wat leuk dat jullie ook zoveel reizen met jullie dochter! Ik vond Sri Lanka een ontzettend fijn land, ook met jonge kids. Of er veel muggen zijn hangt heel erg af van waar je bent en in welk seizoen. Malaria komt er niet voor, misschien is dat een geruststellende gedachte. Ik zou zorgen dat je DEET mee hebt en een klamboe.
   Een buggy mee of juist niet hangt af van je wensen. zijn jullie wandelaars dan zou ik ‘m thuislaten en toch voor de rugdrager gaan. Little adams peak, over het spoor naar Nine Arch bridge, tussen de theevelden door, horton plains, leeuwenrots op: allemaal onverhard en niet te doen met een buggy. Maar een stadje als Negombo of Ella is met de buggy weer prima te doen.
   Wij hadden een vlucht met SriLankan airlines, vanuit Londen. Fijne vlucht! Terug gingen wij door naar Indonesië, dus daar kan ik weinig over zeggen. Tijdens mijn werk bij Riksja Kids bieden we de rechtstreekse vlucht met KLM (ze vliegen niet het hele jaar door, maar alleen in de wintermaanden), of bijv. naar Dubai en dan overstappen.
   Heel veel plezier met de voorpret! Sri Lanka is super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *