Indonesië met kinderen

bestemmingen

Treinen, tempels en tropische stranden

Duizenden kleine eilandjes vormen samen het afwisselende Indonesië.
Met als bekendste eiland: Bali. Een ideale bestemming voor je eerste verre reis met de kinderen. Je maakt op een veilige manier kennis met een totaal andere cultuur: tempels, rijstvelden, jungle en tropische stranden. Met je chauffeur reis je van A naar B, reisafstanden zijn kort en kinderen worden er op handen gedragen.

En waar Bali ‘vakantie’ is, is Java ‘reizen’. De combinatie van deze twee vonden wij ideaal. Fiets door plattelandsdorpjes naar de Borobudur en reis met de trein langs rijstvelden en vulkanen. Rokend hoogtepunt? Zonsopkomst bij de Bromo vulkaan! Bijkomen kan daarna op de stranden van Bali of een van de Gili's.


bekijk reizen

Je eerste ochtend; met een dampende kop koffie en een vers schaaltje fruit zit je op het terras van je hotel. Warme vochtige lucht slaat als een comfortabele deken om je heen. Op straat is al volop bedrijvigheid. Scootertjes rijden voorbij, mensen lopen langs en stalletjes met verkoopwaar worden vooruitgeduwd richting de markt. In Indonesië leeft men op straat!

Een reis door Indonesië zal je niet snel vergeten. De veelzijdigheid die het land te bieden heeft, de heerlijke Indonesische gerechten en boven alles de oprecht vriendelijke mensen grijpen je vast en laten je niet snel meer los. 

We zijn zelf met onze kinderen in Indonesië geweest en ik adviseer je dan ook vanuit eigen ervaring. In Indonesië werken we al jaren samen met een lokale partner die, net als ik, 24 uur per dag bereikbaar is. Je hebt dus altijd een hulplijn achter de hand.

Boek je je reis bij Reis met Kinderen, dan slaap je in kleinschalige- en sfeervolle hotels met (waar mogelijk) familiekamers en uiteraard een verkoelend zwembad. Ook de activiteiten zijn allemaal kidsproof: zo knutsel je je eigen offertje in het waterpaleis, ga je koken op het strand en kampeer je op je eigen Expeditie Robinson eiland. Zin in meer actie? Ga dan raften door de jungle of ga mee op surfles met de jongens van de lokale surfschool. 
In het kort

Samen met jou stel ik jullie ideale rondreis samen, want op maat is bij mij ook echt op maat. Je kunt onderstaande voorbeeldreizen ter inspiratie gebruiken. Is het al helemaal de reis die past bij jouw gezin, dan is dat mooi natuurlijk. Maar omdat ieder gezin uniek is liggen deze Indonesië reizen niet vast en kunnen ze nog helemaal naar wens worden aangepast. Op maat is bij ons ook echt op maat. Liever een dagje langer of juist korter, dat kan. Een onderdeel toevoegen of de reisroute omdraaien? Vertel me je wensen en ik ga aan de slag met een passend reisvoorstel.

vraag offerte aan

Jullie Indonesië rondreis op maat

Ik help je met liefde aan een mooie reiservaring!

klik hier

Zij gingen je voor:

"We zijn inmiddels een goede 24u terug thuis en zweven nog steeds een beetje tussen adrenaline en jetlag. Wat een ongelofelijke reis!" 
"De meest gedurfde misschien ook wel, gezien de leeftijd van de 2 kleintjes. We moesten soms even onze draai vinden zodra we in een ander hotelletje terecht kwamen, maar het was zo prachtig."
"De activiteiten waren top en precies goed, de huisjes, de hoeveelheid aan activiteiten…"

"De kampeerervaring was absoluut favoriet:
zelden zo slecht geslapen, nog nooit zo magisch wakker geworden.
Bedankt om zo naar onze wensen te luisteren en op deze manier een droomreis te creëren!" 


Kelly, Geert, daan (18),
Laurens (17), victor (13), tuur (4) & camille (2)

"Even een berichtje vanuit Bali."

"We genieten van het zwembad in Sanur. Sanne heeft haar haar al laten invlechten en Niels is niet uit het zwembad te slaan. 
Enne, bedankt voor je suggestie een nacht te gaan kamperen. We blijken het toch gewoon te kunnen; kamperen. ;-)
Nu de laatste dagen op Gili Air, en ook dat is weer heerlijk." 

Els, Jaap, Sanne (12) & Niels (11)

"Toen ik vandaag ons postbakje eens uitzocht had ik jouw ‘welkom-thuis-kaartje’ weer in handen. We hebben zó ont-zet-tend genoten van de reis die je voor ons uitgestippeld had. Zó uitstekend geregeld allemaal, alles klopte, nergens ging er iets fout."

"We hebben het nog dagelijks over Indonesië. Ook Quinten! Heel leuk om te zien wat hij er op deze leeftijd toch van opgepikt heeft. Hij brengt nog regelmatig mensen met zijn Jeep naar de vulkaan (bovenop het bureau😊) omdat ze willen zien dat de zon wakker wordt."

Lydia, Johan, Herman (16), Roelof (14) & Quinten (3)

Travelguide

Zomertijd:

Java, Jogjakarta – 5 uur later
Bali – 6 uur later
Lombok, Gili’s – 6 uur later
Flores – 6 uur later
Sumatra – 5 uur later

Tijdsverschil

Beste tijd om te reizen

Java & Bali

Ideale vervoer

meer bestemmingsinfo

jan

28ºC

feb

29ºC

mrt

30ºC

apr

30ºC

mei

30ºC

jun

30ºC

jul

30ºC

aug

30ºC

sep

30ºC

okt

30ºC

nov

29ºC

dec

28ºC

Het land is groot. Het bestaat uit zo’n 17.000 eilanden waarvan er ongeveer 1.000 bewoond zijn. Om je een idee te geven: van west naar oost is het land ruim 5.000 km lang en van noord naar zuid ruim 1.700 km. Je zult dus keuzes moeten maken, maar geen zorgen: ik ga je helpen!

Met stip de bekendste van allemaal: Bali! In vergelijking met Sumatra en Java is dit eiland een stuk kleiner. Ideaal dus met (jonge) kinderen, want je zit nooit lang in de auto. En toch is Bali ook ontzettend veelzijdig: rijstterrassen, vulkanen, jungle, strand en tempels. Of je nou met jonge kinderen of met tieners reist, niemand hoeft zich te vervelen. Knutsel je eigen offertje, ga raften, slaap op je eigen expeditie Robinson eiland en vergeet je snorkel niet.

Vergelijk je Java met Bali, dan is Java ‘reizen’ en Bali ‘vakantie’. Een combinatie van Bali met Java is dus ideaal voor een reis met oudere kinderen. Verken de bekende Prambanan en fiets naar de Borobudur. Reis vervolgens per trein naar de Bromovulkaan, waar vroeg opstaan meer dan beloond wordt.

En wil je helemaal iets anders? Combineer je reis naar Bali dan eens met Sumatra of Flores. Speur naar Orang Oetans en dobber in een tractorband de rivier af. Of ontdek hoe puur Flores nog is, met zijn prehistorische Komodovaraan en indrukwekkende onderwaterwereld. Je slaapt hier zelfs een nachtje op een boot; avontuur gegarandeerd!

De leuke plekken hebben wij al voor je gevonden, de zwembaden zijn getest! Samen bespreken we jullie wensen en gaan we aan de slag met het realiseren van jullie droomreis. Je reist altijd individueel, zo kun je je eigen plan trekken en ben je van niemand afhankelijk. En toch sta je er niet helemaal alleen voor, zowel de lokale partner als ikzelf zijn 24/7 bereikbaar wanneer er iets aan de hand is. Fijn toch?

Heb je geen zin of tijd om zelf te puzzelen met de mogelijkheden? We hebben een aantal familiereizen al voor je uitgewerkt. Dit zijn routes die goed in elkaar zitten, alles klopt. Maak precies dezelfde reis of gebruik de voorbeelden als basis voor jouw eigen reis door Indonesië met kinderen. 

Vind je het leuk om onze eigen reisverhalen en tips uit eigen koffer te lezen? Je leest er alles over op onze inspiratiepagina. 

Ontdek Indonesië met kinderen