Canada met kinderen

bestemmingen

Outdoor op z’n best!

Ontdek samen het land van ijsblauwe gletsjer meren, uitgestrekte bossen en besneeuwde bergen! West Canada is een stoere bestemming voor families met echte buitenkinderen. Speuren naar walvissen en bruine beren, zwemmen in meren, klauteren over spannende plankenpaden door het bos of raften over blauwe rivieren.
Canada is een veilig westers land waar je prima met eigen huurauto of camper kunt rondreizen. Wegen zijn goed en de afstanden behapbaar. En een picknickplek midden in de natuur is altijd dichtbij!

Rondreis – Op walvissen- en berenjacht!

Relaxt begin: Vancouver
Vancouver is de enige echte stad die je tegenkomt tijdens je reis en erg gemoedelijk. Je kunt er per fiets door Stanley Park toeren: langs totempalen en de waterspeeltuin. Droge kleren in de tas dus! En had ik al gezegd dat Canada bekend staat om z’n vele koffietentjes?

Wildlife op Vancouver Island
Nadat je je auto of camper hebt opgehaald maak je de oversteek naar Vancouver Island. Varenbossen, boardwalks, verlaten stranden, ruige kusten en beren of walvissen spotten vanaf het water. Wie denkt dat hij Vancouver Island er “even bij pakt” tijdens zijn reis door Canada heeft het mis. Vancouver Island is bijna net zo groot als Nederland.

Waterpret aan Sunshine Coast
De naam zegt het al: hier is het aangenaam toeven met veel zonuren en weinig regen. Tijdens onze reis was dit de eerste plek waar we een verfrissende duik in zee namen. We zagen paarse zeesterren en dobberden op het water met een drankje uit onze koelbox.

Letterlijk hoogtepunt: The Rockies
Vanaf Whistler zie je de eerste sneeuwtoppen opdoemen en vanaf dat punt komen ze steeds een beetje dichterbij. We kajakken over ijsblauw meer, spotten beren, ontdekken een fijn speelstrandje en staan met onze korte broek in de sneeuw. De Ice Field Parkway vonden wij een van de mooiste routes tijdens onze Canada rondreis!

vraag offerte aan

Rondreis – Via gletsjer naar wijnvallei

Onderweg: Olympisch Whistler
Ook deze reis start in Vancouver, twee nachtjes is genoeg om te acclimatiseren. Met je huurauto of camper is je volgende stop Whistler. Met de gondel naar boven en via wiebelbrug (niet goed bij hoogtevrees!) over de mooiste wandelpaden. Waaghalzen nemen de mountainbike naar beneden. Je sluit de dag af met een ijsje in een van de gezellige ijssalons in het autovrije centrum. Tip: Cows Icecream!

Verborgen watervallen: Wells Gray National Park
Veel reizigers crossen hard voorbij dit park, door naar Jasper- en Banff National Park. Zonde! Een stop bij Wells Gray National Park zorgt er niet alleen voor dat je reisdagen behapbaar blijven, maar het is ook een stop meer dan waard! Je vindt er indrukwekkende watervallen, er is er zelfs eentje waar je achterlangs kunt lopen. Nat pak gegarandeerd.

Blauw, blauwer, blauwst
Niet zo gek dat deze meren een grote aantrekkingskracht op reizigers hebben. De meeste toeristen stappen uit, maken hun foto (liefst met de IPad 😉) en reizen dan verder. Maar juist door (vroeg in de ochtend of begin van de avond) een stuk om het meer heen te wandelen ontdek je hoe mooi het is…
Tip: en wil je net als wij een kanotocht maken? Kies dan niet voor een bootje op Lake Louise, maar voor iets minder blauw Maligne Lake. Niet alleen rustiger, maar het levert je een flinke besparing op!

Mediterrane Wijnvallei, proost!
Met de bergtoppen van de Rockies nog in je achteruitkijkspiegel beland je tussen de wijnranken. Het landschap wordt vlakker en blauwe meren maken plaats voor meren met gele zandstranden. Dit is je strandafsluiter midden in Canada. Door de vele zonuren is het een ideaal klimaat voor diverse wijnen. En dat vinden wij als ouders toch helemaal zo verkeerd nog niet! Proost, op een onvergetelijke Canada reis!

vraag offerte aan

(je moet jezelf ook wat gunnen he?)

Travelguide

Zomertijd:

Vancouver – 9 uur vroeger
Vancouver Island – 9 uur vroeger
Calgary – 8 uur vroeger
Toronto – 6 uur vroeger

Tijdsverschil

Beste tijd om te reizen

West Canada & de Rockies: 

Ideale vervoer

meer bestemmingsinfo

jan

0ºC

feb

4ºC

mrt

6ºC

apr

10ºC

mei

17ºC

jun

20ºC

jul

23ºC

aug

24ºC

sep

19ºC

okt

14ºC

nov

7ºC

dec

3ºC