Sri Lanka met kinderen

bestemmingen

Met het comfort van een privé chauffeur

Een fijne mix van Afrika en Azië vonden wij. Zo speuren we naar olifanten tijdens onze safari en smullen we van de lekkerste rijstgerechten. We plukken onze eigen thee en fietsen langs tempelruïnes. En natuurlijk sluiten we onze reis af op tropisch strand!


bekijk reizen

Sri Lanka is maar klein, het is zo groot als Nederland en België bij elkaar, maar met een heel afwisselende mix van oude tempels, prachtige wildparken waar je olifanten en zelfs luipaarden kunt spotten, eindeloze groene theeplantages en tropische stranden. 

Reisafstanden zijn dus ook met (jonge) kinderen goed te doen. Je reist de gehele reis met een vaste chauffeur die het land op zijn duimpje kent. Zo hoef je zelf de weg niet te vinden in het hectische Aziatische verkeer en heb je alle aandacht voor je kids. En stap je in de trein voor een van de mooiste treintrajecten ter wereld? Dan neemt je chauffeur jullie bagage mee naar het volgende station.

Wij zijn zelf met onze zoon in Sri Lanka geweest en kunnen je dus adviseren vanuit eigen reiservaring. Over reisafstanden, maar ook over de beste reistijd en de fijnste slaapplekken. In Sri Lanka werken we al jaren samen met een lokale partner die, net als ik, 24 uur per dag bereikbaar is. Je hebt dus altijd een hulplijn achter de hand.  

Boek je je reis bij Reis met Kinderen, dan slaap je in kleinschalige- en sfeervolle hotels met (waar mogelijk) familiekamers en uiteraard een verkoelend zwembad. Ook de activiteiten zijn allemaal kidsproof: zo vang je je eigen visje voor op de BBQ in Negombo, maak je een fotospeurtocht door VOC stadje Galle en stap je in een stoere safari-jeep op zoek naar olifanten. Zin in meer actie? Ga dan raften door de jungle of ga mee op surfles met de jongens van de lokale surfschool. 

In het kort

Fotoalbum

Samen met jou stel ik jullie ideale rondreis samen, want op maat is bij mij ook echt op maat. Je kunt onderstaande voorbeeldreizen ter inspiratie gebruiken. Is het al helemaal de reis die past bij jouw gezin, dan is dat mooi natuurlijk. Maar omdat ieder gezin uniek is liggen deze Sri Lanka reizen niet vast en kunnen ze nog helemaal naar wens worden aangepast. Op maat is bij ons ook echt op maat. Liever een dagje langer of juist korter, dat kan. Een onderdeel toevoegen of de reisroute omdraaien? Vertel me je wensen en ik ga aan de slag met een passend reisvoorstel.

vraag offerte aan

Jullie Sri Lanka rondreis op maat

Ik help je met liefde aan een mooie reiservaring!

Reviews

Afgelopen zomer zijn wij naar Sri Lanka & de Malediven geweest. Wat een prachtig land! We hebben ontzettend genoten. Sri Lanka is zo divers in cultuur, natuur en strand dat het voor iedereen leuk is. Als tropisch toetje naar de Malediven was het paradijs op aarde.

Ik zoek eigenlijk zelf altijd al heel veel uit, vind het heerlijk om alles in elkaar te puzzelen. Bij Nynke kan dat. Ze denkt mee uit eigen ervaring en heeft goede tips en ideeën. Zo kom je toch op adresjes die je zelf niet vindt. En ik boek bij haar met de zekerheid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
Wij komen zeker nog eens terug bij Reis met Kinderen!

Belinda, nick, mees (6) en sepp (6)

Hi Nynke, Never a dull moment hier.
Met de nodige aanpassingen (en een reservetankje brandstof achterin) komen we een heel eind. Onze chauffeur weet precies waar hij zijn moet, zo hebben we gister getankt op de marinebasis. De aanpassingen hebben absoluut niet de overhand hoor, we hebben echt een heerlijke reis. Ook het 'rice and curry' maken was hartstikke leuk met de kinderen. Een aanrader!
We luieren de laatste dagen lekker aan het strand en ik bel je als we terug zijn. Bedankt alvast!

Note: Maaike en haar gezin reisde door Sri Lanka in 2022, toen daar een tekort aan brandstof was. 

maaike, rashad, caz (4) en juul (3)


“Ik zou me niet kunnen inbeelden hier zelf te rijden.

Het reizen met een chauffeur was ook fijn voor de kinderen. Onze chauffeur was een zeer vriendelijke man, hij gaf overal uitleg over en bood de mogelijkheid tot optionele bezoeken. Ook konden we altijd vragen waar we lekker konden eten. Het reistempo was goed gepland.

Meestal als ik de reis samenstel, krijg ik commentaar dat het teveel achter elkaar is. Dit keer was het voor iedereen perfect.”

Mattijs, Stephanie, miel (11) en Julia (8)

Travelguide

Tijdsverschil

Zomertijd:

Colombo: 3,5 uur later
Malediven: 3 uur later

Beste tijd om te reizen

Ideale vervoer

Alle praktische informatie

Meer over beste reistijd

jan

28ºC

feb

29ºC

mrt

31ºC

apr

33ºC

mei

35ºC

jun

35ºC

jan

30ºC

feb

30ºC

mrt

31ºC

apr

31ºC

mei

30ºC

jun

29ºC

jul

34ºC

aug

34ºC

sep

32ºC

okt

29ºC

nov

28ºC

dec

28ºC

jul

29ºC

aug

29ºC

sep

29ºC

okt

29ºC

nov

29ºC

dec

29ºC

zuidwest sri lanka

Noordoost sri lanka

Ik zei het eerder al even: Een reis naar Sri Lanka is genieten van een mix tussen natuur, cultuur en luieren op het strand. Het is een bestemming die voor zowel jonge kinderen als tieners zeer geschikt is, juist door die korte reisafstanden en de afwisseling. 

De leuke plekken hebben wij al voor je gevonden, de zwembaden zijn getest! Samen bespreken we jullie wensen en gaan we aan de slag met het realiseren van jullie droomreis. Je reist altijd individueel, zo kun je je eigen plan trekken en ben je van niemand afhankelijk. En toch sta je er niet helemaal alleen voor, zowel de lokale partner als ikzelf zijn 24/7 bereikbaar wanneer er iets aan de hand is. Fijn idee toch?

Heb je geen zin of tijd om zelf te puzzelen met de mogelijkheden? We hebben een aantal familiereizen al voor je uitgewerkt. Dit zijn routes die goed in elkaar zitten, alles klopt. Maak precies dezelfde reis of gebruik de voorbeelden als basis voor jouw eigen reis door Sri Lanka met kinderen. 

Vind je het leuk om onze eigen reisverhalen te lezen? Toen onze zoon 2,5 jaar was toerden we 4 weken door Sri Lanka, al onze avonturen hebben we opgeschreven. en ben je benieuwd naar onze favoriete plekken of praktische weetjes over Sri Lanka met kids? Je leest er alles over op onze inspiratiepagina

Ontdek Sri Lanka met kinderen