Sri Lanka met kinderen

bestemmingen

Met het comfort van een privé chauffeur

Een fijne mix van Afrika en Azië vonden wij. Zo speuren we naar olifanten tijdens onze safari en smullen we van de lekkerste rijstgerechten. We plukken onze eigen thee en fietsen langs tempelruïnes. En natuurlijk sluiten we onze reis af op tropisch strand!

Sri Lanka is maar klein, dat maakt reisdagen ook met (jonge) kinderen goed te doen. Je reist de gehele reis met een vaste chauffeur die het land op zijn duimpje kent. Zo hoef je zelf de weg niet te vinden in het hectische Aziatische verkeer en heb je alle aandacht voor je kids. Je slaapt in kleinschalige- en sfeervolle hotels met (waar mogelijk) familiekamers en uiteraard een verkoelend zwembad.

Rondreis – Safari en VOC

Relaxt beginnetje: Negombo
Negombo is het kleine broertje van hoofdstad Colombo, maar daardoor juist een veel fijnere start van je reis. Een warme deken overvalt ons als we de luchthaven uitkomen, onze chauffeur brengt ons in een half uurtje naar het eerste guesthouse. Deze eerste dagen deden we niks anders dan zwemmen, zandkastelen bouwen, wennen en struikelen over de tuktuks en brommertjes.

Speuren naar VOC verleden
In het zuiden van het land vind je VOC-stadje Galle met tal van Nederlandse invloeden. Best interessant, maar een gewone stadswandeling is wat saai met kinderen. Daarom maken we er een speurtocht naar VOC verleden van, eens kijken wie er voorop loopt. Na een middag speuren kun je neerploffen op de stranden van Unawatuna. Wederom eten met je voeten in het zand.

Op safari!
Je kunt op verschillende plekken op safari in Sri Lanka. Yala National Park is het grootste park met de kans op beren en luipaarden. Maar je bent dan natuurlijk niet de enige… Udawalawe National Park ligt aan de andere kant van de weg en is minder toeristisch. Het leuke is dat er een (verantwoord) olifantenweeshuis bij gelegen is. Je chauffeur weet precies wanneer de kleintjes gevoerd worden, kwestie van goede timing dus.

vraag offerte aan

Rondreis – Over spoor naar snorkelstrand

Met de trein naar Ella
Per trein langs plattelandsdorpjes waar de spoorboom nog handmatig wordt dicht gedaan. Dwars door theevelden waar hard gewerkt wordt. De wind door je haar, want ramen kennen ze niet in deze treinen. Het mooiste treintraject ligt tussen Nuwara Eliya en Ella. Je chauffeur zorgt voor de kaartjes en neemt de grote bagage in de auto voor je mee. Een paar uur later staat hij in Ella weer op je te wachten. Ideaal!
Tip: Staand in het halletje of drie billen dik op een houten bankje, een praatje makend met je buurman. Juist in de 2e of 3e klasse is je ervaring zoveel meer waard.

Snorkelen aan oostkust
We zijn geen strandliggers, maar een paar dagen aan zee mogen in een reis toch eigenlijk niet ontbreken. Even bijkomen van alle indrukken. In onze zomer heb je aan de oostkust de zongarantie en valt in het zuiden de meeste regen. De stranden in Sri Lanka zijn eigenlijk nooit druk, heerlijk. Ook leuk: dagje snorkelen bij Pigeon Island, een koraaleiland voor de oostkust. Wij zagen zelfs kleine rifhaaien. Spannend!

Leeuwenrots en tempelruïnes
Sigiriya met de leeuwenrots en Polonnaruwa met de tempelruïnes behoren beide tot de culturele driehoek van Sri Lanka. Net als het noordelijker gelegen Anuradhapura, de meest heilige stad van Sri Lanka. Maar een overkill aan tempels heeft vaak niet het fijnste effect op kinderen. We maken dus keuzes. Sigiriya is dan erg centraal gelegen, nieuwsgierige aapjes klauteren graag met je mee naar boven. Tip: Beklim niet de leeuwenrots zelf, maar het kleinere broertje Pidurangala. Minder druk, goedkoper en met uniek uitzicht op de markante leeuwenrots.

vraag offerte aan

Travelguide

Colombo: 3,5 uur later
Malediven: 3 uur later

Tijdsverschil

Beste tijd om te reizen

Ideale vervoer

meer bestemmingsinfo

lees meer in deze blog

jan

28ºC

feb

29ºC

mrt

31ºC

apr

33ºC

mei

35ºC

jun

35ºC

jan

30ºC

feb

30ºC

mrt

31ºC

apr

31ºC

mei

30ºC

jun

29ºC

jul

34ºC

aug

34ºC

sep

32ºC

okt

29ºC

nov

28ºC

dec

28ºC

jul

29ºC

aug

29ºC

sep

29ºC

okt

29ºC

nov

29ºC

dec

29ºC

noordoost sri lanka

Zuidwest sri lanka