Amerika met kinderen

bestemmingen

Groot, groter, grootst

We reizen over wegen die eindeloos lijken en dan doemt ineens de hysterische stad Las Vegas op. Nou ja, ineens… 100 kilometer eerder, midden in de woestijn, zien we de eerste schreeuwende billboards al. Viva Las Vegas!

Het land is veilig te verkennen met je eigen huurauto of per camper. Zo kampeer je onder reuzenbomen in Sequoia NP en aan de rand van de Grand Canyon, met eekhoorntjes aan het ontbijt. Als cowboy te paard rijd je door Monument Valley en als echte filmster laat je je per limo over de trip van Las Vegas rijden. In Amerika kan alles!

Rondreis – Wild Wild Westkust

Stedentip:
Start je Amerikareis met kinderen in San Francisco. Het is er vaak wat frisser dan in de rest van het land en dat maakt het een prima stad om te acclimatiseren. Fiets net als wij over de Golden Gate bridge en zwaai naar de zeeleeuwen bij Fishermans Warf.

Back to nature
Natuurlijk bezoek je de bekende parken tijdens je reis: Yosemite- en Zion National Park, maar wij waren ook erg onder de indruk van Sequoia National Park met haar reuzenbomen. Op zoek naar dennenappels van wel 30 centimeter groot en picknicken op de wortels van een omgevallen Sequoia. Wow!
Bryce National Park wordt in veel standaard reizen overgeslagen. Zonde als je het ons vraagt, want wie wil dit imposante landschap van oranje rotspunten nou missen? Enne… wist je dat je kunt slapen in een glampingtent aan de rand van Grand Canyon National Park?

Afsluiter aan Baywatchstrand
Over Route 66 en via Kingman, waar de tijd letterlijk heeft stil gestaan en je zo de cowboysaloon inwandelt, rijd je langzaam de drukte weer tegemoet. In Los Angeles wandel je over Hollywood Boulevard en staan Spiderman en Mickey Mouse op je te wachten voor een foto. Je verblijft in een appartement aan het strand en laat alle indrukken van de reis op je inwerken terwijl je een laatste duik in het zwembad neemt.

vraag offerte aan

Rondreis – Yellowstone en buffels in The Mid West

Stedentip:
Viva Las Vegas. Onze wandeling over DE Strip start in Venetië en brengt ons via fonteinenshow en vuurspuwers naar Parijs. Ieder hotel is een pretpark op zich, inclusief achtbaan of giga aquarium met Nemovissen! Aan het begin van de avond komt deze stad pas echt tot leven, stap dan in een limo voor een rit over de Strip en laat je betoveren door neonverlichting. Ik weet wel waar de kinderen vanavond over dromen…

Back to nature
Na een close up met de buffels in Custer State Park rijd je door het wilde westen naar het bekendste natuurpark tijdens deze reis: Yellowstone National park. Reiziger Aafje (van KidsLoveTravel) vertelt: “Ik heb tijdens mijn reizen al heel wat mooie dingen gezien, maar dit park slaat alles! De natuur is waanzinnig: ruige rivieren, groene weides, bossen, besneeuwde bergtoppen en natuurlijk bubbelende waterbronnen in tal van kleuren door de vulkanische activiteit. Het is “fucking amazing!” 😉

Geheimtip:
Een rit door vlak prairieland brengt je naar het Rocky Mountain National Park. Rockies in Amerika? Zeker! Als je in de zomer met de camper of je huurauto helemaal omhoog rijdt dan eindig je (hoogstwaarschijnlijk) met je slippertjes in de sneeuw. De route is adembenemend mooi en er zijn genoeg stopplekken. De energie kunnen jullie kwijt op tal van kidsproof wandelpaden: van easy peasy tot oeeh en aaah, zweten geblazen!

vraag offerte aan

Travelguide

Tijdsverschil

Zomertijd:

Los Angeles - 9 uur vroeger
San Francisco - 9 uur vroeger
Las Vegas - 9 uur vroeger
Denver - 8 uur vroeger
Florida - 6 uur vroeger

Beste tijd om te reizen

Ideale vervoer

meer bestemmingsinfo

lees meer in deze blog

jan

15ºC

feb

16ºC

mrt

18ºC

apr

19ºC

mei

20ºC

jun

23ºC

jan

14ºC

feb

17ºC

mrt

20ºC

apr

25ºC

mei

31ºC

jun

35ºC

jul

26ºC

aug

29ºC

sep

26ºC

okt

22ºC

nov

19ºC

dec

16ºC

jul

38ºC

aug

38ºC

sep

34ºC

okt

27ºC

nov

19ºC

dec

14ºC

binnenland, las vegas

kustgebied