Indonesië met kinderen

bestemmingen

Treinen, tempels en tropisch strand

Duizenden kleine eilandjes vormen samen het afwisselende Indonesië. Met als bekendste eiland: Bali. Een ideale bestemming voor je eerste verre reis met de kinderen. Je maakt op een veilige manier kennis met een totaal andere cultuur: tempels, rijstvelden, jungle en tropische stranden. Met je chauffeur reis je van A naar B, reisafstanden zijn kort en kinderen worden er op handen gedragen.

En waar Bali ‘vakantie’ is, is Java ‘reizen’. De combinatie van deze twee vonden wij ideaal. Fiets door plattelandsdorpjes naar de Borobudur en reis met de trein langs rijstvelden en vulkanen. Rokend hoogtepunt? Zonsopkomst bij de Bromo vulkaan! Bijkomen kan daarna op de stranden van Bali.

Rondreis – Van jungle naar bountystrand

Relaxt begin – Stranden van Sanur
Best wel even pittig, die lange vlucht. Wij vonden het fijn niet gelijk door te reizen en even “letterlijk” te landen. Op een half uurtje van de luchthaven ligt Sanur, met een gezellige vibe zonder hysterisch toeristisch te zijn. Het zandstrand loopt langzaam af in zee, ideaal met jonge kinderen. En ’s avonds eet je je eerste Nasi goreng (of gewoon een pizza), met je voeten in het zand.

Munduk – Authentiek binnenland 
Hoe verder je bij Sanur vandaan gaat, hoe rustiger het wordt op de weg. Munduk is een klein dorp in het binnenland van Bali. Het ligt wat hoger, dus de temperatuur is er aangenaam en het wordt omringd door rijstvelden. Zin in actie? Stap dan in je eigen buggy en maak op een heel andere manier kennis met het binnenland. Wie goed oplet vindt onderweg koffie, cacao en ananas. Lunchen doe je bij de gids thuis. 

vraag offerte aan

Paradijselijk Gili’s
Veel standen op Bali zijn zwarte lava stranden, maar niet op de Gili’s: dit is zoals ik me een bountystrand had voorgesteld. Een haven kennen ze niet, dus je stapt vanaf de boot zo in het heldere water. Welkom! De Gili’s zijn autovrij, per paard en wagen word je naar je resort gebracht. En dan kan het grote relaxen beginnen: snorkelen met zeeschildpadden en tal van gekleurde vissen, eten op het strand en afkoelen in het zwembad of de zee. Welverdiende afsluiter!

Rondreis – Tempels, vulkaan en rijstterrassen

Java - Jogjakarta
Jogjakarta is een prettige stad om je reis over Java te beginnen. Redelijk overzichtelijk voor een Aziatische stad en met kindvriendelijke restaurants op loopafstand van je hotel. Drink wat bij de mensen thuis, wanneer je op de fiets naar de Borobudur op weg bent. Trap het plein over in een hysterisch verlichte skelter en neem dan de trein richting de Bromo vulkaan.

Borrelende Bromo vulkaan op Java
Je komt eind van de middag aan in het hotel aan de voet van de Bromo vulkaan. Duik op tijd je bed in, want je moet morgen vroeg op. Al om vier uur staat er een jeep op je te wachten. Warm ingepakt en met een rol koekjes als ontbijt in de tas word je naar het uitzichtpunt gebracht. Als langzaam de zon op komt zie je pas waar je terecht gekomen bent: op de maan. En al net zo indrukwekkend vonden wij de klim naar de rand van de krater. Dit vergeten we nooit meer! Het was het vroege opstaan meer dan waard.

vraag offerte aan

Actie in Ubud!
Ubud is terecht het activiteitenstadje van Bali. Struin door de straten vol boetiekwinkels en drink wat in een van de vele cafés. Stap op de fiets (jonge kinderen kunnen achterop) en fiets met je lokale gids langs omliggende dorpjes. Onderweg ligt de rijst te drogen langs de weg en wordt het land omgeploegd door sjokkende ossen. Meer actie? Ga dan raften met professionele gidsen (vanaf ca. 8 jaar).
Tip: Ubud is (gezellig) druk. Ik boek daarom een kleinschalig guesthouse net buiten Ubud voor je, met uitzicht over de rijstvelden. Heerlijk rustig, maar met de drukte binnen handbereik.

klik hier

Travelguide

Zomertijd:

Java, Jogjakarta – 5 uur later
Bali – 6 uur later
Lombok, Gili’s – 6 uur later
Flores – 6 uur later
Sumatra – 5 uur later

Tijdsverschil

Beste tijd om te reizen

Java & Bali

Ideale vervoer

meer bestemmingsinfo

jan

28ºC

feb

29ºC

mrt

30ºC

apr

30ºC

mei

30ºC

jun

30ºC

jul

30ºC

aug

30ºC

sep

30ºC

okt

30ºC

nov

29ºC

dec

28ºC