Zuid-Afrika met kinderen

bestemmingen

Op safari in je eigen huurauto

Afrika voor beginners. In tegenstelling tot wat je misschien denkt is Zuid-Afrika een veilig land om met eigen huurauto te bereizen. Goede wegen, behapbare reisafstanden en onderweg genoeg te zien. Wij zagen geregeld zebra’s en zelfs een giraf langs de weg. Het zuiden is bijna westers te noemen, terwijl het Noordoosten wat primitiever is. Er is geen tijdsverschil met Nederland en je kunt er zelfs in eigen taal redelijk uit de voeten. “Geniet die reis!”

bekijk reizen

Het is nog vroeg, de zon kleurt het landschap oranje met een vleugje paars. Je zit op de veranda van je lodge, ademt de frisse ochtendlucht in en warmt je handen aan een hete kop thee. ‘Zie ik het nou goed? Staat daar een olifant? Jongens, wakker worden, kom kijken!’ Dit zou zomaar een ochtend tijdens jouw rondreis door Zuid-Afrika kunnen zijn.

Het zuidelijkste land van het Afrikaanse continent is net zo veelzijdig als er dieren rondlopen. Mufasa en Scar van Disney’s ‘Lion King’ komen werkelijk tot leven tijdens een van de vele safari’s die je gaat maken. En als je denkt dat een giraffe moeilijk over het hoofd te zien is, zal dat je nog verrassen. Ineens piept hij zijn lange nek achter een struik vandaan. Zijn camouflagekleuren zorgen ervoor dat je hem ondanks zijn omvang nog niet had gespot. Gelukkig zijn daar de rangers. Zij kennen het land als hun broekzak, zoeken naar sporen en herkennen het gedrag van de dieren in hun land.

Wie aan Zuid-Afrika denkt, denkt natuurlijk aan safari’s, het spotten van de Big 5 en ander groot en klein wild. Maar het land heeft nog zoveel meer. Alleen al op de route van Johannesburg naar het Krugerpark vind je landschappen die het decor van National Geografic meer dan waardig zijn. De Panorama route doet haar naam eer aan. Je wandelt langs immens diepe canyons, bergtoppen in vijftig tinten groen en watervallen die met geweld naar beneden storten. Uitzichtpunten met namen als ‘Gods window’ en ‘Wonder Uitsig’ spreken voor zich en zorgen gegarandeerd voor voldoende fotomateriaal.

En doorrrr naar de ‘andere kant’ van Zuid-Afrika; de Tuinroute. Met een wat ‘westerser’ karakter is deze regio heel goed te bereizen met jonge kinderen. Tegelijkertijd is er aan spectaculaire uitzichten, de groenste heuvels en wildparken geen gebrek. Het stuk van Kaapstad naar Port Elisabeth is dan ook met recht veelzijdig te noemen.

In het kort

Fotoalbum

Samen met jou stel ik jullie ideale rondreis samen, want op maat is bij mij ook echt op maat. Je kunt onderstaande voorbeeldreizen ter inspiratie gebruiken. Is het al helemaal de reis die past bij jouw gezin, dan is dat mooi natuurlijk. Maar omdat ieder gezin uniek is liggen deze Zuid-Afrika reizen niet vast en kunnen ze nog helemaal naar wens worden aangepast. Op maat is bij ons ook echt op maat. Liever een dagje langer of juist korter, dat kan. Een onderdeel toevoegen of de reisroute omdraaien? Vertel me je wensen en ik ga aan de slag met een passend reisvoorstel.

vraag offerte aan

Jullie Zuid-Afrika rondreis op maat

Ik help je met liefde aan een mooie reiservaring!

klik hier

Reviews


"Onze reis in Zuid-Afrika en was super. We hebben echt een heerlijke reis gehad en we zijn blij dat we via jou zoveel al hebben vastgelegd. Dat scheelt een hoop gedoe en gaf het gevoel dat wel veel langer dan 2 weken weg waren, zoveel hebben we kunnen doen.

We hadden graag nog veel meer willen doen, maar ja dan moet je langer gaan. We hebben en een super positief gevoel over gehouden. 
Ik hoor dat ik anderen al heb geïnspireerd en dat je een belafspraak met een vriendin hebt staan voor de VS. Ik hoop dat wij volgend jaar ook weer op pad gaan, dan kom ik bij je terug!"

Viviane, Casper, Lars (8) & yves (6)

"We hebben onwijs genoten van onze reis door het zuiden, wat een geweldige reis en ervaring.

Ook de kinderen waren helemaal in hun nopjes. 
 
Fijnste accommodatie vonden wij toch wel die in Oudtshoorn, heerlijk plekje. Oh en de game lodge natuurlijk. Geweldig! De tips in het informatiepakket met restaurants etc. waren ook erg leuk."

Patricia, Barry, Florian (11) & Babette (8)

Nynke heeft voor ons een fantastische reis geregeld naar Zuid-Afrika. Al onze wensen waren in een reis van vier weken verpakt met hele fijne accommodaties. Zo was overal een babybedje voorzien en hadden we af en toe een keukentje.

De reis heeft onze verwachtingen meer dan dik overtroffen. We zijn blij dat we via Nynke onze reis geboekt hebben. Het was fijn dat ze zelf ook met kleine kinderen in Zuid-Afrika is geweest waardoor ze ons goede tips kon geven. 

Irene, Tom & Tijs (bijna 2)

Travelguide

Zomertijd:

Johannesburg - geen tijdsverschil
Kaapstad – geen tijdsverschil

Tijdsverschil

Beste tijd om te reizen

Ideale vervoer

jan

30ºC

feb

29ºC

mrt

28ºC

apr

23ºC

mei

21ºC

jun

21ºC

Alle praktische informatie

Meer over beste reistijd

jul

21ºC

aug

22ºC

sep

23ºC

okt

23ºC

nov

26ºC

dec

28ºC

Samen met onze lokale partner in Zuid-Afrika zorg ik ervoor dat jouw familiereis Zui-Afrika vlekkeloos verloopt. Je rondreis per huurauto stellen we zo samen dat je de mooiste plekken bezoekt, maar ook tijd hebt om te ontspannen. Voor de kinderen is er van alles te beleven, dus jij hoeft alleen maar te genieten. Een safari in een privépark met een echte ranger staat natuurlijk op het programma, want welk kind wil nou niet mee in een echte safari-jeep? Je gids ziet zoveel meer en vertelt van alles over de dieren die leven in zijn ‘achtertuin’. Speciaal hiervoor zoek ik een privépark uit waar ook jongere kinderen mee mogen op safari. Dat kan namelijk niet overal. In het Krugerpark mag je zelf op zoek naar wilde dieren met je eigen huurauto. Met de tips van de ranger in je achterhoofd ga je dit keer samen speuren naar de Big 5! Spannend!

Mag ik een familiereis Zuid-Afrika voor je samenstellen, dan zorg ik ervoor dat je in kleinschalige en sfeervolle hotels slaapt met (waar mogelijk) familiekamers. De activiteiten zijn afgestemd op jouw wensen en de leeftijd van de kinderen. Hiken langs diepe kloven, mountainbiken door de Drakensbergen of ziplinen tussen de boomtoppen door; het kan hier allemaal.
Heb je geen zin of tijd om zelf te puzzelen met de mogelijkheden? We hebben een aantal familiereizen al voor je uitgewerkt. Dit zijn routes die goed in elkaar zitten, alles klopt. Maak precies dezelfde reis of gebruik de voorbeelden als basis voor jouw eigen reis door Zuid-Afrika met kinderen. 

Vind je het leuk om onze eigen reisverhalen te lezen? Ben je benieuwd naar onze favoriete plekken of praktische weetjes over Zuid-Afrika met kids? Je leest er alles over op onze inspiratiepagina

Ontdek Zuid-Afrika met kinderen