Zuid-Afrika met kinderen

bestemmingen

Op safari in je eigen huurauto

Afrika voor beginners. In tegenstelling tot wat je misschien denkt is Zuid-Afrika een veilig land om met eigen huurauto te bereizen. Goede wegen, behapbare reisafstanden en onderweg genoeg te zien. Wij zagen geregeld zebra’s en zelfs een giraf langs de weg. Het zuiden is bijna westers te noemen, terwijl het Noordoosten wat primitiever is. Er is geen tijdsverschil met Nederland en je kunt er zelfs in eigen taal redelijk uit de voeten. “Geniet die reis!”

Rondreis – Jeepsafari en benenwagen…

Privé reservaat vs. Krugerpark
In veel parken mogen kinderen onder de zes jaar niet mee op safari. Ik kies daarom heel bewust voor bepaalde privéparken waar dat wel kan. Want zo’n safari-jeep, daar wil je als kind toch een keer in? En een gids kan je zoveel meer vertellen over de dieren en de omgeving dan jij uit de boekjes kunt halen. Het leuke aan het Krugerpark is dan weer dat je met je eigen huurauto het park in mag en ook dat is toch wel heel speciaal! Samen speuren naar de Big 5! BINGO!

Swaziland
eSwatini, zoals Swaziland tegenwoordig heet, vonden wij heel bijzonder. Terug naar de eenvoud: gaten in de weg, vrouwen met grote bossen takken op het hoofd op weg naar hun dorp, simpele hutjes langs de weg waar het vee tussendoor scharrelt. En de jongens van ons kamp vertellen daar zo vol liefde over.
Zin in het avontuur? Slaap hier dan een nachtje in een koepeltent en kook ’s avonds op je eigen houtvuurtje.

Drakensberg
Wie van wandelen houdt zit hier goed! Van meerdaagse trektochten tot korte wandelingen. Voor ieder wat wils. Hike naar de top voor een picknick met wijds uitzicht en vul onderweg je waterflesje onder de waterval. Zin in meer actie? Ga dan net als Fynn en ik steppend naar beneden. Adrenaline kick gegarandeerd!

vraag offerte aan

Rondreis – Van glampingsafari tot nachtje bij de boer

Nijlpaarden in St. Lucia
Na het eenvoudige Swaziland kom je terug in de bewoonde wereld wanneer je St. Lucia binnenrijdt. Dit toeristische backpackersplaatsje vonden wij een fijne afwisseling in de reis. We maakten een boottocht langs nijlpaarden, gingen nog een keer op safari en trotseerde de golven op het strand. Onszelf daarna op een pizza trakterend!

Nachtje bij de boer
Altijd al eens een kijkje willen nemen op een struisvogelboerderij? Het kan. Je slaapt een nachtje op de boerderij. ’s Morgens ga je met boer Neels mee in het bakkie achter de 4wheeldrive: een rondje over het boerenerf om de struisvogels te voeren en de schapen naar het andere weiland te brengen. Ontbijten doe je daarna, met omelet van struisvogelei en andere lokale producten.

Bruisend Kaapstad
Kaapstad is een fijne stad om je reis te eindigen. Aan het Waterfront hangt een gezellige sfeer en je hoeft je in deze stad niet te vervelen. Bezoek de pinguïns op het strand, luister naar het indrukwekkende verhaal van Robbeneiland en waai weg op het zuidelijkste puntje van het land: Kaap de Goede Hoop.
Je kunt in plaats van in de stad ook slapen in Houtbaai: een sfeervol stadje aan het strand.

vraag offerte aan

klik hier

Travelguide

Zomertijd:

Johannesburg - geen tijdsverschil
Kaapstad – geen tijdsverschil

Tijdsverschil

Beste tijd om te reizen

Ideale vervoer

meer bestemmingsinfo

jan

30ºC

feb

29ºC

mrt

28ºC

apr

23ºC

mei

21ºC

jun

21ºC

jul

21ºC

aug

22ºC

sep

23ºC

okt

23ºC

nov

26ºC

dec

28ºC