Met de trein door Java – Indonesië

vraag offerte aan

Wil jij dit ook beleven?

 1. milayo schreef:

  Goedeavond!

  ik ga in juli naar java en wil gaan reizen met de trein alleen heb ik de vraag of het een probleem is als je een koffer type samsonite mee neemt en of je die uberhaupt kwijt kunt in de trein?
  ik wacht jullie antwoord af.

  groetjes milayo zijp

  • Nynke Oosterman schreef:

   Hi Milayo, er zijn in de treincoupes geen bagageruimtes. Dus een Samsonite koffer wordt wel een probleem denk ik. Wat je kunt doen is een reisslot meenemen, dan kun je ‘m in het halletje of tussenstuk aan een paal vastmaken bijvoorbeeld. Zou je niet sowieso een backpack meenemen als je met het openbaar vervoer wilt gaan reizen? Echt makkelijk rijden doe je met je koffer op Java niet namelijk. En dan is tillen wel zwaar… Heel fijne reis gewenst!

 2. Rob v.d. Pol schreef:

  Hallo,

  als ik via https://tiket.kereta-api.co.id/ een treinkaartje probeer te kopen (met als betaaloptie “ATM”) geeft de mail die je dan met het boekingsnummer ontvangt aan dat het bedrag binnen 6 uur betaald moet worden, oftewel dezelfde dag nog. Zijn jullie daar ook tegenaan gelopen? Zo ja, dan kun je dus vooraf geen reinkaartjes vanuit Nederland via deze site bestellen.

  Alvast dank voor je antwoord!

  • Nynke Oosterman schreef:

   Hoi Rob, goede vraag… hoe zat het ook alweer? Je kunt je treinkaartjes (nog) niet betalen met creditcard of bankoverschrijving. Je doet dat dus altijd ter plaatse, betalen deden wij meestal bij de supermarkt, maar het kan inderdaad ook bij een pinautomaat (ATM). Omdat wij op de bonnefooi reisden kochten wij treinkaartjes nooit ver van te voren, vaak kon dat ook niet. Ik raad je daarom aan het ter plaatse te doen. Heb je daar wat aan? Veel plezier op Java!

 3. prio schreef:

  als je naar Java reist. stop alsjeblieft bij mijn huis.

 4. […] De treinkaartjes van Yogyakarta naar Surabaya en vervolgens naar Probolinggo koop je gemakkelijk online. De site is in het Indonesisch, maar spreekt voor zich. Ik schreef er eerder al eens een blog over. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *