Bezoek de Bromo vulkaan met kinderen

vraag offerte aan

Wil jij dit ook beleven?

 1. Susanne schreef:

  Hoi Nynke,

  Wat ben ik blij met dit verslag! Wij vertrekken over 3 weken naar Indonesie, samen met ons dochtertje van 3 jaar. Zodra men hoort dat we meer willen doen dan alleen maar aan het zwembad willen liggen maar ook daadwerkelijk willen rondtrekken en dingen willen ondernemen, ontstaat er een soort paniek 🙂 Dus ik ben heel blij om te lezen dat het bezoeken van de Bromo met een kind, wat jou betreft, prima kan!

  Wel heb ik nog een vraagje; Je schrijft over twee kleinere uitzizchtplateaus waar het minder druk is . Dat klinkt ideaal, ik zou het wel leuk vinden als ons dochtertje ook iets zou kunnen zien 🙂 Maar hoe kom ik daar? Ik kan me natuurlijk echt nog geen voorstelling maken van hoe het daar is maar is het bijvoorbeeld zo dat je vanuit het grote uitzichtpunt (heel gemakkelijk) naar de kleinere kan lopen? Of moet ik onze driver vragen om ons daar af te zetten?

  Bedankt alvast!

  • Nynke Oosterman schreef:

   Hoi Susanne, wat een heerlijk vooruitzicht zeg! Je wordt door je chauffeur al zigzaggend naar boven gebracht tot het punt dat hij niet verder kan omdat er een file van jeeps ontstaat. Daar stap je uit, je onthoudt het nummer van je jeep (jaja) en vervolgens wandel je langs de koffie en theewinkeltjes naar het grotere uitzichtpunt. Daar is het dan waarschijnlijk al goed druk en moet je een plekje veroveren om er vervolgens netjes te blijven staan tot de zon opkomt. Dat is met een driejarige een hele uitdaging. Uit m’n hoofd moet je wel eerst het trappetje naar het grotere uitzichtpunt op, maar kun je vervolgens gelijk rechts doorlopen naar het kleinere plekje. Daar stond bij ons bijna niemand.
   Wil je helemaal het uitzicht voor je zelf hebben dan zou ik overdag gaan. Je mist dan de zonsopkomst, maar het is niet minder indrukwekkend. Je hoeft niet midden in de nacht op en de massa is alweer vertrokken. Je bent er dan echt bijna alleen.
   Veel plezier!

 2. Maaike schreef:

  Hoi Nynke,

  Even een vraagje… Wij willen komende zomer met onze dochter van 6 naar Mount Bromo. Uiteraard willen we die niet overslaan. Alhoewel ik me nog wel afvraag of we ook voor de zonsopkomst moeten gaan of juist later op de dag… Vanwege het tijdstip voor onze dochter, maar ook met name vanwege alle drukte aan toeristen zo ‘s ochtends vroeg.
  Maar goed, ik ben even benieuwd vanuit welke plaats jullie deze tour hebben gedaan destijds? Wij komen vanuit de richting van Malang in ieder geval.

  Gr. Maaike

  • Nynke Oosterman schreef:

   hai Maaike! Wij sliepen zelf aan de rand van de Bromo, dus 4 uur op voor de zonsopkomst. Ja, toeristisch! Ja, druk! Ja, vroeg. Maar ik had het niet willen missen en Fynn was degene die eigenlijk het minst last had van vroeg opstaan, wij vonden dat zelf pittiger. 😉 Vanuit Malang kun je er ook voor kiezen om ‘s middags te gaan en dan zonder alle andere toeristen het park te verkennen, vervolgens 1 nachtje slapen aan de rand van de krater en de zonsopkomst zien. En dan lekker doorreizen. Wij gingen over land naar Bali, maar je kunt ook vanuit Surabaya doorvliegen.
   Fijne reis!

 3. […] het moment dat je weer bij je hotel wordt afgezet voor het stevige ontbijt lees je in mijn blog: Bromo vulkaan met kinderen. Daar vind je ook nog wat tips voor de beste plek bij zonsopkomst. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *