maart 25, 2015
Praktische informatie over een land is vaak onmisbaar tijdens de voorbereidingen van je reis. Zo is het fijn te weten hoe lang je paspoort nog geldig moet zijn en of je een visum nodig hebt voor je reis met kinderen naar Thailand. En wat zijn eigenlijk de ‘must-haves‘ in je koffer wanneer je naar Thailand reist…? Dit zijn is alle praktische informatie Thailand, zo ga je goed voorbereid op reis.
Je kunt met diverse maatschappijen vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Bangkok vliegen. Kies dus de vlucht die voor jullie het prettigst is wat tijden en prijs betreft. Houd daarbij de vertrektijden in de gaten, het is niet fijn wanneer je je kids midden in de nacht uit bed moet halen. Je start dan eigenlijk al met een heel gebroken ritme wat slapen betreft. Ontkom je er niet aan? Haal ze dan vlak voor vertrek uit bed en zorg dat je zelf de bagage al in de auto hebt gezet. Zo kunnen ze in de auto vervolgens rustig wakker worden of juist nog heel even verder slapen.
Meer informatie over vliegen met kinderen vind je onder ‘voor vertrek; vliegen met (jonge) kinderen‘.
Je paspoort dient nog zes maanden na thuiskomst geldig te zijn en ook de allerkleinsten hebben een eigen paspoort nodig.
Je hoeft je visum voor Thailand niet van te voren te regelen wanneer je korter dan 30 dagen op reis gaat. Deze krijg je bij aankomst in Thailand, mits je paspoort dus nog zes maanden geldig is. In het vliegtuig krijg je een formulier dat moet worden ingevuld, deze lever je bij aankomst in en na de nodige stempels heb je je visum voor Thailand. Gefeliciteerd! Wil je langer blijven dan moet je je visum regelen via het Thaise consulaat in Den Haag of Amsterdam.
Kom je over land Thailand binnen, dan gelden overigens andere regels. Een visum geldt dan maar 15 dagen, maar kan wel verlengd worden.
Thailand is over het algemeen malariavrij, alleen in het noorden van Thailand, tegen de landsgrenzen aan komt malaria voor (zie kaartje hiernaast; groen is muggenwering, grijs is geen malaria. Bron: vaccinatiesopreis.nl). Omdat de kans klein is dat je besmet wordt, hoef je vaak geen malaria tabletten te slikken. Wel is het belangrijk om muggen-werende middelen te gebruiken. Smeer je in met DEET (voor kinderen max. 20% DEET), draag ‘s avonds een lange broek en een shirt met lange mouwen. Ook een klamboe is daarbij aan te raden.
Inentingen tegen hepatitis A en DTP worden aanbevolen. Kinderen hebben de inenting tegen DTP vaak al in hun jeugd gehad, maar controleer dat altijd even. Blijf je langer dan drie maanden in Thailand dan zijn meer inentingen aanbevolen, namelijk; hepatitis B, buiktyfus en rabiës. Laat je altijd informeren door een officiële medische instantie, zij kennen ook je medische dossier en kunnen je gericht adviseren.
Thailand is een tropisch land en ondanks de redelijk goede hygiene is de kans op diaree aanwezig. Erg vervelend! Een paar tips om de kans hierop te verkleinen:
Thailand heeft een behoorlijk tijdsverschil met Nederland. Het is in Thailand zes uur later dan in Nederland, tijdens onze zomertijd is dat “slechts” vijf uur. Je biologische klok kan er flink van slag van zijn. Hoe jonger kinderen zijn, hoe minder last ze er van hebben. Ze zijn immers al gewend om na iedere voeding weer te gaan slapen. Ongeacht hoe laat dat is. Oudere kinderen kunnen er meer last van hebben. Probeer op de plaats van bestemming zo snel mogelijk je normale ritme op te pakken en bijvoorbeeld niet te gaan slapen overdag. Op die manier kun je ‘s avonds beter slapen en ben je vaak met een dag of twee weer “de oude”.
Plan deze eerste dagen dan ook niet te veel activiteiten. Gun jezelf en je kinderen rustig de tijd te wennen aan nieuwe temperaturen, geuren, tijden.
Tip: probeer een accommodatie te reserveren die rustig gelegen is. Je nieuwe buren worden niet heel blij van een huilend kind wat de slaap niet kan vatten en jij als ouder zal je er ook niet prettiger bij voelen.
Ik hoor wel eens mensen zeggen dat ze thuis al aan het nieuwe ritme proberen te wennen, zo is het verschil van vijf of zes uur al een stuk kleiner wanneer je in Thailand arriveert. Ik moet er zelf echter niet aan denken dat ik thuis al begin met “verstoren” van het ritme.
Heb je zelf tips om een jetlag tegen te gaan? Laat het me weten!
Thailand heeft echt voor ieder wat wils. Tijdens mijn eigen reis sliep ik geregeld voor slechts 10 dollar per nacht, maar dan deelden we ook een kamer. Met kinderen heb je vaak iets meer eisen; airco en een zwembad of tuin waar ze lekker kunnen rond huppelen. Ik heb per regio een paar leuke plekjes beschreven. Deze regio’s zijn binnenkort te vinden op de website, er wordt aan gewerkt…
Tip: babybedjes zijn nog niet overal de standaard. Daarnaast is het voor je kindje wellicht fijn dat ze een “eigen, vertrouwd” bed hebben. Ik heb goede berichten over de Deryan travelcot gehoord. Het is een soort tentje met matras, je kunt de tent helemaal dichtritsen. Ideaal tegen de muggen en wanneer je voor een donkere kleur kiest ook fijn wanneer het ‘s morgens vroeg licht is. Je kunt het tentje vervolgens in elkaar vouwen tot een klein pakketje dat gemakkelijk mee te nemen is. Wij gaan ‘m tijdens onze volgende reis eens testen. Je hebt ze in verschillende maten en koopt ze in de Deryan shop.
Op bijna iedere hoek van de straat vind je de supermarkt 7Eleven. Ze hebben er van alles, zelfs melkpoeder. Je vindt er Nestle en Nutricia (Numico in Thailand), maar ook onbekendere merken. Wat babyvoeding betreft hebben ze er wel wat, maar geen uitgebreid assortiment. Je kunt daarom ook de in restaurants vragen of ze wat witte rijst met verse groente willen maken. De kindvriendelijkheid in Thailand is ontzettend groot en ze doen dat dan ook graag. Een collega vertelde dat haar zoontje zelfs mee mocht de keuken in om wat lekkers uit te zoeken… Kun jij mooi gelijk even kijken hoe het er in de keuken uitziet.
In Thailand is een hoop te koop, maar een aantal zaken hebben mijn collega’s er niet kunnen vinden voor hun kinderen, inslaan dus!
Een uitgebreide, algemene paklijst vind je bij ‘voor vertrek; paklijsten‘
Mis je informatie? Heb je aanvullingen? Laat het me weten, leuk!
Draadnagelweg 6,
3525BV Utrecht
Tel: 06 - 45 02 94 57
nynke@reismetkinderen.nl
KVK: 72667133
Reacties: