Ons favoriete item: de Acsi gids + leuke winactie!

Met de camper door Europa, ruim 3 maanden. Een nieuw avontuur. Ons vertrek kwam ineens snel dichterbij! Aftellen, nog 3, nog 2, nog 1 nachtje slapen. En toen werden we toch wel een beetje zenuwachtig. Wat ben ik blij dat we inmiddels onderweg zijn. Eindelijk kunnen we stoppen met lijstjes maken (in ons hoofd) en malen over of we niks vergeten. Wat zeker mee is is de nieuwste Camperplaatsengids van ACSI. Inclusief kortingskaart! En wat zo leuk is, we geven ook een exemplaar weg. Lees snel verder hoe je deze set (2 delen) kunt winnen.

We werken langzaam onze checklist af: de camper is gekocht en ons huis verhuurd. Poezen blij dat ze thuis mogen blijven en niet drie maanden in een asiel zitten. De inentingen zijn gehaald (een vervroegde BMR prik) en Robyn heeft haar paspoort. De paklijst is gemaakt, Ikea leeg gekocht en kussenhoezen genaaid (bedankt mam!). En toch heb ik die laatste weken voor vertrek het gevoel dat we nog niks geregeld hebben, of in ieder geval van alles vergeten.

Ken je dat gevoel?

Natuurlijk hebben ze onderweg ook echt wel een supermarkt of kampeerwinkel. We zullen vast iets heel sufs vergeten zijn. Ondanks dat we flink wat internetwinkels (lang leven het gezinsleven) zijn afgelopen. En in de eerste week kopen we inderdaad nog een dunschiller en garde, een verlengsnoer (nu wel de goede), waspoeder (best handig kan ik je zeggen) en helmpjes voor de kids, want die zijn hier verplicht in Frankrijk.

We zijn ter voorbereiding zelfs naar de camperbeurs in Houten geweest. Wat is dat een vreselijke plek. Wat ons betreft totaal sfeerloos. Grote hallen met tapijttegels op de vloer en tientallen campers uitgestald. De een nog glimmender dan de ander. Ieder vooroordeel wordt er bevestigd: de gemiddelde leeftijd is er 60+ en de hulpmiddelen in de vorm van opstapkrukjes en opvouwbare scootmobiles vliegen je om de oren. Daar zou toch echt eens iets aan gedaan moeten worden, campers zijn hartstikke hip. Of denk ik dat maar? Ik ken inmiddels toch al flink wat gezinnen die met hun kids in een camper op pad gaan. Daar werd op de camperbeurs alleen niet bepaald op ingespeeld. Maar ach, de cappuccino smaakte er prima!

kindvriendelijke camping Embrun

Onmisbaar tijdens ons camperavontuur

ACSI, een begrip onder kampeerliefhebbers en bekend van de groene campinggidsen, staat er ook met een stand. En daar hebben we dan weer wel wat aan. ACSI biedt verschillende campinggidsen aan: heel Zuid Europa of alleen Frankrijk, maar ook ‘klein & fijn’ (voor de kleinschalige campings) en een gids vol camperplaatsen. Voor ons is natuurlijk de campervariant het meest interessant. Het is deze eerste twee weken van onze reis een soort van onze bijbel geworden: de CampingCard & Camperplaatsengids 2018. Of eigenlijk twee bijbels, want de gids heeft twee delen. Voorin, in het kaartenbakje aan de bestuurdersstoel, pronken ze.

En we hebben de app, wij zijn fan! Offline te gebruiken. We prikken een plaats op de kaart, bladeren wat in de gids of in de app en er zit eigenlijk altijd wel een camperplaats of camping tussen waar we blij van worden. Gesorteerd op land en regio. Bij de camping staan symbolen die de faciliteiten weergeven. Toch fijn te weten dat er kinderopvang is en vervolgens of er ook een sauna en whirlpool aanwezig is. 😉 Nee, zonder gekheid. Wij hebben er echt al veel aan gehad deze dagen. Ook handig zijn de richtprijzen en routebeschrijving. En er staat precies bij welke campings of camperplaatsen de korting geldt en in welke periode (helaas vaak alleen in het laagseizoen).

Winnen: Acsi Campergidsen

Tip: Ga je nou alleen naar, laten we zeggen, Oostenrijk en neem je dus alleen deel 1 van de gidsen mee. Zorg dan dat je de kortingskaart, die dus in deel 2 (!) zit, niet vergeet. Eigenlijk dus gelijk die kortingskaart eruit halen en in je portemonnee stoppen. Het zou een beetje jammer zijn als je de camping in Oostenrijk oprijdt en je kortingskaart nog thuis ligt…

Winactie!

Ga jij nou ook dit jaar nog op pad met de camper en wil je ook zo’n handige ACSI gids met kortingskaart? Dan is dit wat je daarvoor moet doen:

~> Like de pagina van Reis met kinderen op Facebook
~> En laat ons in een reactie onder de Facebook post weten hoeveel kilometer jij denkt dat we tot aan vandaag (5 juni) gereden hebben.

Tip: als je ons wekelijkse blog leest, dan heb je een idee waar we zoal geweest zijn de eerste weken.

Je kunt reageren tot woensdag 13 juni 2018, 23:59 uur. De winnaar krijgt van mij een persoonlijke bericht.

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *