Reis met kinderen – over ons

Wie zijn wij?Bij onze zoektocht naar informatie over reizen met kinderen loop ik regelmatig aan tegen het ontbreken van praktische informatie. Onze eerste reis met Fynn was naar Portugal, we vertrokken met een veel te vol gepakte tas met luiers en potjes babyvoeding, om over de melkpoeder nog maar te zwijgen. Stel je eens voor dat je daar zonder zit… Paniek! Geen denken aan dat we dat risico namen op een eerste reis.

Nu weten we beter. Eenmaal op onze stek, overigens een heerlijke plek, bleek in het dorpje op loopafstand alles te koop. Hadden we dat geweten dan had dat een flink aantal kilo’s gescheeld. Wat hadden we daarvoor in de plaats een hoop andere nutteloze dingen kunnen meenemen… 😉

En wie wij zijn?

Ik, Nynke (1984), ontdekte wat reizen met je doet toen ik voor een schoolproject naar Kenia ging. Wat was dit verslavend. Met de slaaptrein dwars door het land, het gordijntje opzij schuiven en “echte” giraffen zien. Eigenlijk is daar mijn verslaving voor Afrika geboren, maar ook andere landen hebben inmiddels een plekje in mijn hart. Of het nou lange- of korte reizen zijn, het intens samen zijn en het ontmoeten van zoveel bijzondere mensen op de meest mooie plekken verveeld nooit.

Henk (1976) is gelukkig net zo besmet met het reisvirus. Met z’n drie zijn we in 2016 een half jaar de wereld over getrokken. Van Sri Lanka naar Indonesië en via Australië en Fiji naar Amerika en Canada. IJsland was onze laatste stop voordat we terug naar huis moesten. Moesten inderdaad, want zo voelde het. Reizen met kinderen opent letterlijk deuren. Wil je meer lezen over onze wereldreis? Dat kan, met onze reisverslagen.

Bij de Grand CanyonFynn (2013) heeft het reizen met de paplepel ingegoten gekregen. Hij was 2,5 jaar toen we hem meenamen op ons avontuur. Samen de wereld over. En wat heeft ie genoten! Het buitenleven, qualitytime met papa en mama, ijsjes eten, zwemmen in het zwembad en dammetjes bouwen in riviertjes. Eenmaal thuis was Fynn nog steeds op reis. De fontein bij het winkelcentrum was een “spuiter” zoals in IJsland. Het invalideautootje, een tuktuk. En bijna iedere dag vroeg hij: “zullen we nog even op pad mama, naar een waterval ofzo”.

Ook kwam na een week de vraag: “wanneer gaan we weer naar een nieuw huisje?”. Het heeft echt wel even geduurd voordat hij weer echt thuis was. En reken maar dat hij nu boos wordt wanneer anderen op vakantie of op reis zijn. Hij wil dat ook weer!

Robyn (2017) moet nog even wachten op haar eerste verre reis, maar dat duurt vast niet lang. Haar geboortekaartje was in ieder geval helemaal in reisthema. ‘Grote avonturen beginnen klein‘ stond er op en zo is het maar net.

Slapen doet ze ook eigenlijk het lekkerst in de wandelwagen, als we op pad zijn. En wat willen wij ook haar graag de plekken laten zien waar wij zo verliefd op geworden zijn.

5 thoughts on “Reis met kinderen – over ons

 1. Hans Kleinrensink Beantwoorden

  Ik ben benieuwd hoe de Canadese bushpie voor Henk z’n verjaardag eruit ziet ? Mooie verjaardag die je nooit zal vergeten: gefeliciteerd!!!
  Ook voor Nynke en Flynn natuurlijk

 2. Amber van den Berg Beantwoorden

  Hi Nynke,

  Super leuk om deze website te ontdekken en te zien dat er nog een avontuurlijk leven mogelijk is na het krijgen van kinderen ;).
  Mijn vriend en ik hebben ook altijd veel gereisd, toerisme gestuurd en beide een tijdje in het buitenland gewoond, dus het reisvirus zit gelukkig bij ons beide in het bloed.
  Heel herkenbaar wat je zei; inmiddels koophuis en sinds 10 weken zijn we trotse ouders van onze zoon Oscar, dus nu vragen we ons wel af hoe we in onze reisbehoefte kunnen blijven voorzien. Het onderwerp ‘emigreren’ komt ook regelmatig aan bod tijdens onze gesprekken met elkaar.
  Ik las over jullie wereldreis met jullie drietjes, mag ik vragen wat voor budget jullie ongeveer hadden om zo lang te kunnen overbruggen? Zo’n reis klinkt echt als een droom! (Los van budget moeten we alleen beide kijken of het mogelijk is qua werk om zolang verlof te krijgen)
  Ik hoop dat je me iets van tips kunt geven om her betaalbaar te houden. (3 maanden zou ik ook al geweldig vinden);)
  Dankjewel alvast!! Groetjes, Amber

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Hi Amber, bedankt voor je enthousiaste reactie. Goed te horen dat jullie je ook niet laten tegenhouden. Het is ook met kids zo tof om te blijven reizen! Over het budget dat wij hadden voor onze wereldreis heb ik toevallig een blog geschreven:
   Als je vragen hebt, stuur me gerust een mail! Wij trekken er komend voorjaar/ zomer met een camper op uit, Europa in! Ook die avonturen kun je hier weer volgen. Safe travels! Groetjes Nynke

 3. Amber van den Berg Beantwoorden

  Hi Nynke!
  Tnx voor je snelle reactie! Waar kan ik je blog vinden? Hier op je website ook toevallig? (Ik zie ‘:’ maar niets erachter.. twijfel of je daar mss de link had willen neerzetten🙄) Haha
  Ik hoor het graag!
  Groetjes,
  Amber
  (Gaat! Met de camper door Europa!) wij zijn 2 jaar geleden met de camper door Canada gegaan. Dit willen we het liefste weer doen in combi met Amerika… maar alles hangt af van budget!;))

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Wat gek! Daar stond idd de link. Nieuwe poging: https://reismetkinderen.nl/kosten-wereldreis-met-kinderen/ Blog staat inderdaad op de site, onder wereldreis met kinderen. Wij vonden Amerika en Canada beiden fantastisch! Je hebt alleen wel gelijk dure landen te pakken, maar dan lekker 3 maanden gaan is ook te gek natuurlijk. Succes en vooral veel plezier met de voorpret.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *