Reis met kinderen – over ons

Wie zijn wij?Bij onze zoektocht naar informatie over reizen met kinderen loop ik regelmatig aan tegen het ontbreken van praktische informatie. Onze eerste reis met Fynn was naar Portugal, we vertrokken met een veel te vol gepakte tas met luiers en potjes babyvoeding, om over de melkpoeder nog maar te zwijgen. Stel je eens voor dat je daar zonder zit… Paniek! Geen denken aan dat we dat risico namen op een eerste reis.

Nu weten we beter. Eenmaal op onze stek, overigens een heerlijke plek, bleek in het dorpje op loopafstand alles te koop. Hadden we dat geweten dan had dat een flink aantal kilo’s gescheeld. Wat hadden we daarvoor in de plaats een hoop andere nutteloze dingen kunnen meenemen… 😉

En wie wij zijn?

Ik, Nynke (1984), ontdekte wat reizen met je doet toen ik voor een schoolproject naar Kenia ging. Wat was dit verslavend. Met de slaaptrein dwars door het land, het gordijntje opzij schuiven en “echte” giraffen zien. Eigenlijk is daar mijn verslaving voor Afrika geboren, maar ook andere landen hebben inmiddels een plekje in mijn hart. Of het nou lange- of korte reizen zijn, het intens samen zijn en het ontmoeten van zoveel bijzondere mensen op de meest mooie plekken verveeld nooit.

Henk (1976) is gelukkig net zo besmet met het reisvirus. Met z’n drie zijn we in 2016 een half jaar de wereld over getrokken. Van Sri Lanka naar Indonesië en via Australië en Fiji naar Amerika en Canada. IJsland was onze laatste stop voordat we terug naar huis moesten. Moesten inderdaad, want zo voelde het. Reizen met kinderen opent letterlijk deuren. Wil je meer lezen over onze wereldreis? Dat kan, met onze reisverslagen.

Bij de Grand CanyonFynn (2013) heeft het reizen met de paplepel ingegoten gekregen. Hij was 2,5 jaar toen we hem meenamen op ons avontuur. Samen de wereld over. En wat heeft ie genoten! Het buitenleven, qualitytime met papa en mama, ijsjes eten, zwemmen in het zwembad en dammetjes bouwen in riviertjes. Eenmaal thuis was Fynn nog steeds op reis. De fontein bij het winkelcentrum was een “spuiter” zoals in IJsland. Het invalideautootje, een tuktuk. En bijna iedere dag vroeg hij: “zullen we nog even op pad mama, naar een waterval ofzo”.

Ook kwam na een week de vraag: “wanneer gaan we weer naar een nieuw huisje?”. Het heeft echt wel even geduurd voordat hij weer echt thuis was. En reken maar dat hij nu boos wordt wanneer anderen op vakantie of op reis zijn. Hij wil dat ook weer!

Robyn (2017) moet nog even wachten op haar eerste verre reis, maar dat duurt vast niet lang. Haar geboortekaartje was in ieder geval helemaal in reisthema. ‘Grote avonturen beginnen klein‘ stond er op en zo is het maar net.

Slapen doet ze ook eigenlijk het lekkerst in de wandelwagen, als we op pad zijn. En wat willen wij ook haar graag de plekken laten zien waar wij zo verliefd op geworden zijn.

One thought on “Reis met kinderen – over ons

  1. Hans Kleinrensink Beantwoorden

    Ik ben benieuwd hoe de Canadese bushpie voor Henk z’n verjaardag eruit ziet ? Mooie verjaardag die je nooit zal vergeten: gefeliciteerd!!!
    Ook voor Nynke en Flynn natuurlijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *