Valencia met kinderen

Op vakantie naar Spanje? Voor welke Spaanse topper kies je dan? Te druk liever niet, maar ook geen slapend stadje. Een strand is wel lekker, maar goed eten staat ook hoog op het lijstje. Al snel kom je dan uit bij het opkomende Valencia, dat eigenlijk een combinatie is van al het eerdergenoemde! En hoe fijn… Valencia met kinderen is een geweldige keuze.

Doen!

Met kinderen is er ontzettend veel te beleven in de sinaasappelstad. Wanneer jouw kleine gek van dieren is, zijn de opties oneindig. Leuk is de Valenciaanse dierentuin Bioparc. Hier dartelen de dieren rond in hun eigen ecosysteem. Zo is de Afrikaanse savanne nagebootst waar giraffes, zebra’s en antilopen langs elkaar leven. Ook het Madagascar gedeelte is erg leuk, want hier begeef je je in één ruimte met allemaal verschillende aapsoorten die rondslingeren boven je hoofd.

Tip: Het kan soms erg druk zijn in het Bioparc. Om de drukte iets te voorkomen, zou je ervoor kunnen kiezen om rond de Spaanse lunchtijd de dierentuin te bezoeken (tussen 13:30 – 17:00).

Zijn jullie meer van de enge haaien, brutale zeeleeuwen en enthousiaste pinguïns? Dan is het Oceanografic ook een idee. Dit aquarium is de grootste van Europa. Je kunt hier slapen tussen de haaien, pinguïns voeren en je kunt een kijkje achter de schermen nemen. Aanraders in dit park zijn de haaientunnels, de schattige belugadolfijnen en de volière waarbij tropische vogels rondfladderen en schildpadden op een steenworpafstand in het zonnetje relaxen.

Is jouw kind een kleine Einstein in spe? Dan is het Wetenschapsmuseum een must-go. Dit museum is onderdeel van de hypermoderne Stad van Kunst en Wetenschap (zes gebouwen met elk een ander doel, zoals een Operagebouw en een IMAX 3D bioscoop). In het Wetenschapsmuseum kunnen testjes en proefjes gedaan worden. Ook leuk, kids kunnen hier hun astronautendiploma behalen in de zogenoemde ‘ruimteschool’.

Eten!

In Spanje kan het soms lastig zijn om met de kids te gaan eten. Spanjaarden dineren het liefst zo laat mogelijk, in de zomer kan dit wel om 22:30 zijn! Met kinderen is dit eigenlijk niet te doen, maar wat ga je doen wanneer de (niet-toeristische) restaurants pas rond een uurtje of 9 de deuren openen? Dan is bijvoorbeeld 100 montaditos een idee, een populaire spot onder de Valenciaanse kids. Dit restaurant is de gehele dag geopend, fijn wanneer je rond een uurtje of 6 à 7 aan tafel wilt. Dit restaurant heeft broodjes met 100 verschillende toppings. Dit kunnen Spaanse toppings zijn, zoals ‘calamares’, gefrituurde inktvisringetjes en ‘jamón serrano’, serranoham, maar ook zoets zoals een broodje Oreo.

Een iets gezondere en hele leuke optie is om lekker te gaan picknicken op het strand van Valencia of in het fijne Turia park. Dit park was vroeger een rivier, maar door vele overstromingen werd besloten het park deels om te leiden en droog te leggen. Nu is het een groene zone die om het noordelijke deel van het centrum loopt en een echte hotspot is voor de locals. Het strand ligt buiten het centrum, maar is binnen een half uurtje met openbaar vervoer te bereiken. Kleedje, lekkere hapjes (te halen bij de supermarkt of stel zelf een picknickpakketje samen bij Zummsalads), voetbal, schep en emmer (of ander speelgoed) mee en genieten maar… Je kunt in dit park ook een familiefiets huren (voor 2-3 en voor 4-6 personen) en er is een midgetgolfbaan. Eventjes verderop is ‘Gulliver’ gelegen van Gullivers Reizen, een groot klimrek/speeltuin waar kids wel even zoet zullen zijn.

Slapen!

Slapen kan bij de b&b ABCYou van de Nederlandse Daphne en Wouter. Fijn aan deze b&b is dat deze net buiten het centrum gelegen is, dus de mega drukke stukken ontwijk je op deze manier, maar kan je wel gemakkelijk opzoeken. Kamers zijn fijn en ruim met alle een persoonlijke touch. Je kan hier de ochtend lekker beginnen met een vers ontbijtje. Wanneer de buggy meegaat naar Valencia, is het wellicht iets handiger om een accommodatie met lift te boeken. Ideetje is dan het Las Arenas Hotel, dat helemaal kidsproof is. Er is een fijne tuin rondom het hotel en het ligt direct aan het strand. Voor paps en mams is er een lekkere spa en voor de kids een miniclub. Op een paar minuten lopen van het hotel is een grote speeltuin waar de kinderen kunnen ravotten.

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Joëlle Reket. Zij woont sinds 2014 in Valencia en werkt voor Verrassend Valencia dat onderdeel is van Sprankelend Spanje. Nieuwsgierig geworden naar het beleven van de stad Valencia met kinderen? Bij Verrassend Valencia hebben ze als doel reizigers op een verrassende manier het veelzijdige authentieke Valencia laten zien, proeven, ruiken….. kortom ervaren!

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *