Het roer om! En dat is best een beetje spannend…

We zijn druk met de voorbereidingen van onze campertrip. Hoe pakken we het dit keer aan met werk? We informeren bij de werkgevers wat er kan. En bij wat we zelf willen. Want ook daarover wordt je gedwongen na te denken bij het maken van deze plannen. Worden we nog wel gelukkig van wat we doen? Is dit het moment voor een nog grotere stap? Nou, we zijn er uit. En dat het roer om gaat is zeker!

Laat ik vooropstellen dat we het alle twee onwijs naar ons zin hebben op ons werk. Henk zit nog niet zo lang bij ASR, maar gaat op de fiets naar het werk waar hij blij van wordt en heeft leuke collega’s. Ik werk al bijna 10 jaar bij de leukste werkgever in de reisbranche: Riksja Travel. Fijne collega’s, afwisselend werk, blije reizigers, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, leuke feestjes en nog toffere reizen, ontbijten en lunchen met collega’s en op kosten van de baas, zal ik nog even doorgaan? Nee, ik heb er geen aandelen. Maar ik weet ook zeker dat ik niet snel zo’n vervanger vind. (Riksja zoekt overigens veel nieuwe collega’s!).

Alleen wanneer je 24 bent en hier je eerste “grote mensen baan” start, vrijgezel bent en wel van een feestje houdt is je leven toch even anders dan in 2018. Wanneer het dat van een ‘moeder met twee kids en een man’ is. Overigens wel een moeder die nog steeds van een biertje houdt, maar dan niet meer tot diep in de nacht.

Bedankt lieve collega's!
Bedankt lieve collega’s! Ik ga jullie missen.

Is dit het nou?

En wanneer ik dan om half 8 de deur uit race om mijn trein te halen, ik al jaren dezelfde mensen tref in de trein naar Leiden, en om half 7 ’s avonds de sleutel thuis weer in het slot steek is dat best een beetje veel. Kids in bed en dan zelf snel nog wat eten. De eerste hersenspinsels over iets anders begonnen eigenlijk al toen we alleen met Fynn een half jaar op pad waren in 2016. Is dit het nou? Wil ik niet iets dichterbij huis? Kan ik niet meer met Reismetkinderen.nl, mijn iets wat uit de hand gelopen hobby. Kan ik meer gezinnen inspireren om te gaan reizen met hun kids? En dan zorgen dat het niet bij inspireren blijft, maar dat ik ook echt reizen kan aanbieden en dat ze dan achteraf zeggen: “dit hadden we zoveel eerder moeten doen, wat gaaf!”

Maar ja, ik ben niet zo’n held. Kan ik dat wel? Redden we het financieel dan? Wat komt er allemaal bij kijken? En toen werd ik zwanger van Robyn, eerst maar weer eens aan ons nieuwe leventje met z’n vieren wennen. Allemaal opnieuw onze draai vinden en überhaupt hopen dat het allemaal goed gaat. En dat gaat het gelukkig. Ze is nu tien maanden en ondanks het feit dat de nachten nog niet top zijn (bij welke ouder wel?) komen toch de eerdere kriebels weer terug. Zal ik? Zal ik gewoon voor mezelf gaan starten? Als zelfstandig reisadviseur, face to face contact met mijn eigen reizigers, werken vanuit huis, mijn eigen werktijden bepalen, meer thuis kunnen zijn voor de kids. Maar ook: geen team meer om me heen om mee te lachen, altijd bereikbaar zijn voor je klanten, een onzeker inkomen en keihard werken.

Op vakantie met kinderen naar USA

Fuck it: ik ga het doen!

De voorwaarde is alleen wel dat Henk op zijn werk kan regelen dat hij de maanden van onze reis kan opvangen met ouderschapsverlof en dus nog zeker is van een baan en inkomen als we terug zijn. En daar zat dus precies het hobbeltje. Dat kwam namelijk niet akkoord. “Bel zeker weer als je terug bent in augustus, maar ik kan je verzoek niet goedkeuren”. Een tegenvaller natuurlijk, maar na veel wikken en wegen besluiten we toch dat ik mijn droom er niet door moet laten stoppen. Ik ga ervoor. Ondanks de onzekere periode die we dus in gaan.

We geloven hierin! In dat Henk snel weer aan het werk is en natuurlijk ook in dat ik er een succes van ga maken. Iets met liever spijt hebben van de dingen die je wel gedaan hebt in je leven, dan van de dingen die je niet gedaan hebt. Doodeng, veel spannender dan de drie maanden dat we op pad gaan met onze camper. Of zelfs spannender dan de wereldreis die we met Fynn gemaakt hebben. Maar het voelt goed. Ik sluit me aan bij The Travelclub, een keten met meer dan 270 aangesloten reisadviseurs. Toch een stukje zekerheid voor zowel mezelf als voor reizigers.

Dus: vanaf 1 september kun je al je reis- en vakantieverzoeken bij mij kwijt. Je hoeft geen uren meer te struinen over het internet, gewoon even contact met me opnemen. Van weekendjes weg of weekje skiën tot een camperreis door West-Amerika of eilandhoppen in Indonesië. Advies van een moeder die weet hoe het is om met kinderen te reizen en dus weet wat belangrijk is. Niet duurder dan wanneer je het zelf boekt, wel inclusief de handige tips & tricks.

Zie ik je in september? Whaa, spannend!

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

4 thoughts on “Het roer om! En dat is best een beetje spannend…

 1. Karlien Beantwoorden

  Zo goed en leuk, heel veel succes alvast.

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Bedankt Karlien! Ik ga er iets moois van maken. 🙂

 2. Brigitte vd Z Beantwoorden

  Superspannend, heel veel geluk Nynke!

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Wat lief Brigitte, dank je!

Berichtje achterlaten? Ja leuk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *