Thailand met kinderen

Misschien wel het bekendste Aziatische land onder de backpackers… En ook met kinderen kun je er heel relaxed reizen. Ik ben in Thailand geweest tijdens mijn wereldreis in 2012 en kan dus uit ervaring zeggen dat het er allemaal prima geregeld is! Maar wanneer gaan we weg en wat gaan we doen?

Omdat het zo’n groot land is heb ik mijn tips voor Thailand verdeeld in drie regio’s: Noord Thailand, centraal Thailand (Bangkok en omgeving) en het zuiden, met zijn mooie stranden. Je vindt de informatie over deze regio’s binnenkort op de site, nog even geduld…

Wanneer gaan we weg? 

Thailand is het hele jaar goed te bereizen. Je kunt er gemiddeld een temperatuur van een graadje of 30 verwachten en het is er vochtig, een tropisch klimaat. In het zuiden, waar je de meest mooie stranden vindt, wil je zon maar in een stad als Bangkok mag de temperatuur best iets lager zijn. Het wordt daar al snel drukkend warm en benauwd. In het noorden is het over het algemeen iets koeler, wat weer fijn is voor de vele wandelingen en trekkings die je hier kunt maken. Wanneer er in het noorden en centrale deel van Thailand een bui valt is dat vaak een tropische bui aan het eind van de dag, het is ook weer snel droog. Je kan je activiteiten er prima omheen plannen. In het zuiden valt de meeste regen en is deze moeilijker te voorspellen, je hebt daar een kleine regenperiode van eind april tot half juni en vervolgens weer vanaf augustus. De piek van die tweede periode ligt in oktober en pas in november breekt de zon weer een beetje door.

De beste reistijd is van november tot en met maart. Ben je aan schoolvakanties gebonden dan is de voorjaarsvakantie (begin februari) en de kerstvakantie dus ideaal. Houd er wel rekening mee dat de beste reistijd ook vaak hogere prijzen betekent. De meivakantie is ook nog een redelijke periode om te reizen, de temperatuur ligt iets hoger maar er kan ook al een bui vallen. Minst geschikte schoolvakanties zijn de zomervakantie (begin regentijd met aan het eind van de dag vaak een flinke bui) en de herfstvakantie (regentijd).

Tip: Plan je route een beetje handig, dan kun je de buien omzeilen en reis je ook nog eens buiten die drukke, dure hoogseizoen maanden.

Wat gaan we doen?

Reis je met jonge kinderen dan zou ik me beperken tot het centrale deel en zuiden van Thailand. Reisafstanden worden dan niet te lang en je combineert de stranden met de natuur van het binnenland; een fijne afwisseling. Veel reizigers starten in de hoofdstad: Bangkok. Even acclimatiseren na een lange vlucht en wennen aan de nieuwe geuren en kleuren. Vervolgens kun je de jungle in en sluit je je reis af in het zuiden.

Heb je oudere kinderen of meer tijd voor je reis? Dan kun je er ook voor kiezen om na je start in Bangkok eerst naar het noorden te reizen, pak daarvoor de nachttrein. Ideaal! Via de jungle zak je vervolgens af naar de zandstranden in het zuiden.

Omdat er zo veel te beleven valt in Thailand en het een absolute kids proof bestemming is heb ik per regio de leuke activiteiten vermeld. Het is een greep uit tips en ervaringen van mijn collega’s, die zelf met kinderen door Thailand hebben gereisd.

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *