Review & winactie Split and Sit – nooit meer ruzie op de achterbank…

De zomervakantie komt eraan. Yes! Voor veel gezinnen daarmee ook de lange rit naar het zuiden (of noorden). En dat is nou precies waneer er bij velen van ons een minder grote ‘yes’ klinkt. Opzien tegen een rit met twee ruziemakende kids op de achterbank… Nog maar 900 km, hou vol! Of pak het dit jaar eens helemaal anders aan. Merlin Dik bedacht hier namelijk wat op: de Split and Sit. Wij testten ‘m en delen onze Split and Sit ervaringen. Winnen kan ook! Lees snel verder.

Het eerste uur gaat vaak nog. Leuk,  vakantie! Iedereen heeft er zin in, vol goede moed. Bij de grens met België staan de gezichten ineens op onweer en begint het gemopper. En wanneer je ongeveer bij de grens met Frankrijk bent is de ellende compleet! Ik heb, sinds ik zelf kids heb en langere ritten maak met ze, ineens zo te doen met m’n ouders vroeger. Die hadden drie koters op de achterbank, zonder airco of dvd spelers om de aandacht en koelte te bewaren. Hoe hadden die ritten er met de Split and Sit uitgezien?

De Split and Sit, wat is het?

Eigenlijk is het niet meer dan een cassette met daarin een scheidingswandje die je tussen je kinderen op de achterbank plaatst. Door middel van een gordel zet je ‘m vast aan de achterbank. De waaier zelf is gemaakt van stevig papier en karton. Papier en karton? Waat?!? Ja, ook ik was wat sceptisch toen ik er voor het eerst van hoorde. Want wie mijn oudste een beetje kent weet dat hij het meest stevige speelgoed zo gesloopt heeft. En dat gaat echt niet altijd “per ongeluk”.

Daarom wilde ik het gebruiksgemak en de stevigheid eerst zelf wel eens even testen. Nou kwam deze oplossing voor ons te laat, want wij zijn inmiddels al een aantal weken met de camper door Europa aan het toeren, maar toevallig ken ik nog twee van deze druktemakers… Ik vroeg mijn schoonzusje de Split and Sit voor me te testen en geloof me, dat hebben ze gedaan!

ervaringen Split and Sit

Even voorstellen aan het testpanel: schoonzusje Yvonne met haar twee kids: Sky van 5 en Summer van 3 jaar. Tijdens de testrit zijn ze nog niet helemaal naar Zuid-Frankrijk gereden, maar wel naar de dierentuin. Je begrijpt wat ongeveer de stemming op de achterbank was toen ze vertrokken: wakker, stuiter de stuiter! Ideaal om de Split and Sit te testen. 🙂

De testrit – en hoe het nou echt werkt

Je zet de cassette gemakkelijk vast door middel van een band om de achterbank heen. Achter de stoelen klik je ‘m vast, aantrekken en klaar. En je kunt de waaier dan uitvouwen of juist omhoog klappen in de cassette. Je kinderen hoeven dus niet de gehele rit gescheiden te worden, maar kunnen ieder hun eigen plekje creëren als dat nodig of gewenst is. Yvonne had om te beginnen al geen strijd over wie er voorin mocht, want ze wilden maar wat graag alle twee achterin om de Split and Sit voor mij te testen. Die is dus alvast in de pocket!

De waaier zelf is ook even flink getest en blijkt steviger dan gedacht. Natuurlijk werd er een paar keer aan getrokken en tegenaan geleund. Dat is wat kinderen doen, maar de Split and Sit hield dat goed.

De “kleur” van de waaier werkt er ook aan mee dat ze ‘m toch snel saai vinden, deze is namelijk gewoon wit. Bewust, om de aandacht er niet op te vestigen en het vooral niet alleen nog maar hysterischer te maken achterin.

Split and Sit testen, jeeh!

Eenmaal op hun eigen helft en wanneer de nieuwigheid er wat af is keert zowaar de rust terug in de auto. Geen geruzie om wie welk boekje heeft, ieder op zijn eigen helft en de ander ook echt even uit beeld. Ze worden dus ook niet getriggerd om de ander te irriteren, want ze zien de ander simpelweg niet. De hysterie begon weer bij het oprijden van de parkeerplaats van de dierentuin.

Zijn er dan echt geen nadelen? Jawel hoor, hij zit soms wat in de weg met achteruit kijken over je schouder. Goede les om toch eindelijk die spiegels eens meer te gebruiken. 😉

En de Split and Sit zit vast met stevig klittenband, maar zodra deze twee boeven in de gaten hadden dat je dat (met wat geweld) zelf naar boven of beneden kunt doen was het hek van de dam natuurlijk. Dat is lachen zeg! Een duidelijke instructie als: “je mag er niet aankomen, jullie zien elkaar in de dierentuin weer” is dus wel handig. En misschien is dat na een aantal keer gebruikt te hebben ook over hoor, wanneer het “gewoon” wordt. Maar dan willen ze misschien wel weer voorin. 😉

Spilt and Sit ervaringen

Conclusie – review Split and Sit

Ondanks dat ik mijn twijfels wat had over het materiaal, verzekert Yvonne mij ervan dat hij toch echt goed stevig is en echt wel tegen een stootje kan. En wat meer dan een scheidingswandje in een kartonnen cassette heb je nodig als het gewoon werkt? Op naar Zuid-Frankrijk. Bon voyage!

De Split and Sit kost € 24,95 en is te bestellen via splitandsit.nl.

Split and Sit winnen?

~> Like de pagina van Reis met kinderen op Facebook
~> En tag degene die wel zo’n Split and Sit kan gebruiken tijdens de vakantie in een reactie onder de Facebook post.

Je kunt reageren tot vrijdag 20 juli 2018, 21:00 uur. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Blijf ons volgen en deel onze avonturen
error

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *