5x sint kadotips voor reislustige kids

Wat moet de Sint nu weer voor onze wereldreizigers aanschaffen? Ze hebben al zoveel. En dat is natuurlijk ook zo. Maar is het niet zo dat reizen het enige is dat je rijker maakt als je er geld aan uitgeeft? 😉 Wij maakten daarom dit leuke lijstje van sinterklaas kadotips, met het thema reizen in de hoofdrol.

 

1. voor de boekenwurmen

Ook voor kinderen heb je heel veel leuke reisboekjes. Wat dacht je van je eigen Reisdagboek met grappige stickers, opdrachten en weetjes. Of lekker voor bij het zwembad: Donald Duck – Reis om de wereld. Of all time favorite: Abeltje. Waar liftjongen Abeltje met zijn lift door het dak van het warenhuis vliegt en zo de hele wereld over gaat.

Om je kinderen op hun reis of vakantie voor te bereiden is er de leuke prentenboekenreeks van ‘Ikke’, met o.a.Ikke gaat vliegen en Ikke in Thailand. Ook die van Bono en Skip, twee vlooien op reis door Amerika, Thailand of Mexico zijn erg leuk. Ook als schoenkadootje…

2. Playmobile tentenkamp

Ik word hier zelf heel enthousiast van. En Fynn trouwens ook…  De Playmobile familiecamper is een groot succes! Net als het Playmobile tentenkamp met “echt” kampvuurtje en worstjes boven het vuur.

Ook leuk voor als je wereldreiziger nog iets jonger is: De Rond de wereld set van LEGO DUPLO! Met de boot en het vliegtuigje kunnen kleine ontdekkingsreizigers overal naar toe. Instappen maar…

 3. Puzzeltijd  

Het wordt koud, nat en het is donker… echt weer om de puzzels weer uit de doos te halen. En van deze ‘gekke mannetjes puzzels’ werd ik als kind altijd erg blij. Je raakt niet uitgekeken. Garantie voor middagen puzzelplezier. Je hebt ze met verschillende thema’s, maar de safaripuzzel van 1500 stukjes is toch wel erg leuk! Overigens, die van de vakantiebeurs zorgt wel voor een hoop herkenning. 😉

Tip: Maak de puzzel op een plaat hardboard (koop je bij de bouwmarkt), dan schuif je ‘m zo onder de bank als de tafel moet worden vrijgemaakt voor het avondeten. De volgende dag ga je gewoon verder waar je gebleven bent.

Of wat dacht je van de 3d puzzels van Ravensburger? Van Eiffeltoren tot Empire State Building, ze zijn voor kinderen vanaf een jaar of 12.

4. Kijk! beestjes…

Fynn vond safari in Zuid Afrika een beetje saai, maar met eigen verrekijker werd het een stuk leuker. Je hebt ze in alle soorten en maten, hetzelfde geldt voor de prijsklasse. Wil je weten of je zoon of dochter er ook blij van wordt? Beginnen dan met een goedkopere variant. Een succes? Dan kun je altijd een iets professionelere kinderverrekijker aanschaffen. En wat ook leuk is, veel kleinere beestjes kijken in een insectenpotje! Zoals Fynn hiernaast op de foto. Reuze interessant, die watervlooitjes.

5. Kwartet!

Voor de allerkleinsten, die nog niet kunnen lezen maar wel alles van de wereld weten. 😉 Handig aan het kwartet is dat je het gemakkelijk in je reistas gooit, om zo ook op reis of tijdens het wachten op de luchthaven een potje te kwartetten. Voor de oudere kinderen is overigens het spelletje Uno (ook in junior variant) erg leuk en goed voor uren speelplezier op reis. Mijn collega Birgit leerde het hun chauffeur in Sri Lanka, hele lunches gingen op aan potjes Uno.

Het Nijntje kwartet kost maar € 5,99. Leuk als schoenkadootje ook.

En kun je geen genoeg krijgen van spelletjes? Dan is er Monopoly – de wereldeditie. Reis rond het speelbord terwijl je de meest gewilde plekken ter wereld bezoekt.


Dit bericht bevat affiliatielinks. Voor jullie niks bijzonders, de prijs blijft tenslotte hetzelfde. Maar voor Reismetkinderen heel belangrijk! Wij ontvangen namelijk een kleine vergoeding wanneer je via een van bovenstaande links je sintkado aanschaft. Bedankt alvast!

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *