Seychellen met kinderen, al eens aan gedacht?

Veel gezinnen kiezen snel voor een bestemming in Azië als ze hun (eerste) verre reis gaan maken. Erg leuk natuurlijk, maar heb je wel eens aan de Seychellen met kinderen gedacht? Je vindt er meer dan alleen de mooiste stranden van de wereld en een reis hoeft helemaal niet zo kostbaar te zijn als velen denken. Collega Tessa is er al meerdere keren met haar kinderen geweest en vertelt je er alles over.

Met je gezin eilandhoppen op de Seychellen? Het kan!

Natuurlijk heb je er turkooisblauwe zee en wandel je over witte zandstranden, maar wist je dat je er ook heel goed kunt eilandhoppen? Of “knuffelen” met reuzenschildpadden en speuren naar de grootste kokosnoten ter wereld. Liever actief? Ga dan wandelen door de mangrove, huur een kano, ga fietsen over een klein eiland dat vol wuivende palmbomen staat en speel verstoppertje tussen de granieten rotsen. Vergeet ik bijna te zeggen dat je er vanzelfsprekend een heel mooie onderwaterwereld hebt: snorkelen dus! Kindvriendelijke stranden met een rustige zee en waarbij het strand rustig afloopt in zee vind je op verschillende plekken. De kids vermaken zich daar dus ook prima in de branding met het bouwen van zandkastelen.

En misschien wel het fijnste van alles is thuiskomen zonder jetlag!

verstoppertje spelen op de Seychellen met kinderen

De Seychellen is favoriet bij iedereen uit ons gezin. Saai? “Nee mama!” Elke keer ontdekken we weer nieuwe plekken en eilanden. Wij reizen met de ferry en kleine vliegtuigjes en slapen doen we voornamelijk in de kleine knusse accommodaties. Wij vermijden de luxere resorts, er zijn namelijk veel leuke guesthouses en huisjes op of aan het strand te vinden die heel betaalbaar zijn.

Tip: Let goed op welke locaties je boekt, want een strand vol met zeewier of geen enkel leuk eettentje om de hoek is echt zonde. Luxe zit hem op de Seychellen dan ook vaak in de locatie en niet zo zeer in het resort!

Vers fruit kopen op het strand

Seychellen met kinderen: een paradijsreis in een notendop.

Het leuke is dat je je reis naar de Seychellen met kinderen eigenlijk helemaal kunt maken zoals jij en je gezin het graag hebben. Wat ik zelf altijd prettig vind op reis is dat ik nergens meer aan hoef te denken. Bij aankomst op de luchthaven staat je chauffeur al te wachten. Hij brengt je naar je eerste slaapplek, wel zo prettig na een lange vlucht. En voor de allerkleinsten regel ik een autostoel.

Hoe mijn ideale reis naar de Seychellen met kinderen er uit ziet? De eerste nacht(en) raad ik een verblijf op het hoofdeiland Mahé, of op een ander eiland dicht in de buurt van de internationale luchthaven, aan.

Schildpadden voeren op de Sychellen

Tip: Wat drinken bij Maria’s Rock café op Mahé. Het café ligt vrij afgelegen en verscholen tussen het groen. Kinderen kunnen er spelen in het piratenschip, terwijl wij genieten van een verse vruchtensap. En daarna zwemmen in de mooiste baai Anse Soleil!

Na Mahé is het tweede eiland dat je bezoekt het fietseilandje ‘La Dique’. Waar je uiteraard heerlijk kunt fietsen. Mandje achterop met zwemkleding en picknickspullen en zo ben je de hele middag op pad. De vakantie sluit je af op het groene eiland ‘Praslin’. Of wellicht wil je juist dan wel heel luxe eindigen, dan is ‘Silhouette Island’ een goede keus.

De transfers per minibus met airco en de ferry-overtochten zou ik van te voren vastleggen. Zeker wanneer je met kinderen reist is dat erg prettig, want het kan soms erg druk zijn bij de steigers en dan is een vooraf geboekte vaart erg fijn.

fietsen op de Seychellen met kinderen

Aanrader? Verwerk in je reis een hoptraject met een binnenlandse vlucht. Kinderen vinden dit vaak het allerleukste onderdeel van de reis, omdat je in de cockpit kan kijken. Hoe leuk is dat? En omdat je laag blijft vliegen heb je het mooiste uitzicht. Mijn kinderen vinden het jammer dat de vlucht maar 15 minuten duurt. Zo snel kan het gaan, dat hoppen. Overigens is de langste vaart met een ferry ook maar 1,5 uur. De ‘hops’ boek ik vaak in de ochtend of eind van de middag zodat, wanneer je reist met jonge kinderen, er nog tijd is voor het middagslaapje.

Reizen naar de Seychellen kan het hele jaar door!

Op de Seychellen is het weer het hele jaar door redelijk constant, dat is fijn. De temperatuur ligt tussen de 24 en 32 graden. Oké, er valt tijdens onze winter wel iets meer regen dan in de andere maanden, maar vaak is dat een tropische bui aan het eind van de dag. Het is dan ook zo weer droog. Net als de kerstperiode is het ook in de meivakantie topdrukte op de Seychellen. Wil je de Seychellen met kinderen in de kerst- of meivakantie bezoeken, boek dan ruim op tijd. De kleinschalige accommodaties zijn dan als eerste volgeboekt.

Onze zomer heb je op de Seychellen koeler en droger weer, maar ook een iets onrustigere zee (vooral aan de Zuidoostkust). Natuurlijk hou ik met het plannen van jullie reis rekening met de periode waarin je reist.

Seychellen met kinderen

Wat kost zo’n paradijsreis eigenlijk?

Dit hangt uiteraard af van je wensen. Maar een 14 daagse hop-reis voor een gezin bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar kan je al boeken vanaf €1.450,- per persoon (incl. vlucht). Even uitgaande van het goedkoopste tarief van de luchtvaartmaatschappij natuurlijk.

Je verblijft dan op de drie eerder genoemde eilanden en de prijs is inclusief de overnachtingen in kleinschalige accommodaties, zes transfers, alle ferry overtochten en een binnenlandse vlucht plus uiteraard de intercontinentale vlucht van en naar de Seychellen.

Wil je een upgrade op één van de eilanden of je wil je de reis afsluiten op een vierde eiland in bijvoorbeeld een luxere resort dan kan dat uiteraard ook.

Of toch die safari in Zuid-Afrika erbij boeken: Wil je een 4-daagse safari in Zuid Afrika toevoegen aan je verblijf dan kan dat uiteraard ook. Ook hier weet ik een leuke oplossing voor. Kindvriendelijk staat voorop!

Palmbomen klimmen

Is de Seychellen iets voor jou?

Ik ben zelf vaker met mijn kinderen op de Seychellen geweest en kan dus vanuit eigen ervaring met je mee denken. Elkaar eerst even bellen werkt vaak het prettigst, dan weet ik wat belangrijk is voor jullie in de reis en wat de wensen zijn. Ben je enthousiast en heb je je reis eenmaal geboekt dan ontvang je bij de reispapieren ook al mijn persoonlijke tips. Zoals waar je die leuke boottrip naar het eilandje Curieuze boekt (waar o.a. de schildpadden te zien zijn)? Of waar zit het leukste restaurantje op het eiland Mahé? En waar kan ik dat heerlijke lokale eten kopen?

Aarzel niet eens te bellen of te mailen! Hopelijk tot gauw.


Bovenstaand artikel is geschreven door Tessa, mijn collega bij The Travelclub. Ze heeft een zwak voor de Seychellen en is er met haar gezin al vaker geweest.

Heb je zelf plannen voor een reis naar de Seychellen met kinderen? Bel of mail Tessa eens, ze adviseert je vanuit eigen ervaring. Je kunt Tessa bereiken per mail: tessa@thetravelclub.nl of op 06-28803087

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *