China met kinderen – rondreis van 3 weken

China is zo mega groot, wat doe je dan wel en wat niet wanneer je zo’n drie weken de tijd hebt voor de reis? Mariëlle ging met haar man en twee dochters van 4,5 en 1,5 jaar naar China en deelt haar route met ons. Van wolkenkrabbers tot rijstterrassen en van Chinese muur tot Disneyland. Ik zou zo een ticket boeken! Jij?

 

Dag 1 – 6 Beijing & de Chinese muur

Vanuit Amsterdam zijn we met KLM rechtstreeks naar Beijing gevlogen. De start van onze rondreis door China met kinderen. We zijn eerst drie dagen in Beijing geweest, waar we het Beihai park, het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en de Temple of Heaven hebben bezocht.

Daarna zijn we met een auto met chauffeur twee dagen naar de Chinese Muur geweest. Op de eerste dag bezochten we Mutianyu, het langste gerestaureerde deel van de Chinese Muur. Vervolgens zijn we naar Huanghuacheng gegaan, een ‘wild’ deel van de muur. De laatste dag in Beijing brachten we door bij het Zomerpaleis en de hutong Nanluoguxiang. Die laatste is een lange voetgangersstraat vol met winkels en cafeetjes. Lekker slenteren.

Rondreis China met kinderen Chinese muur

Dag 7 – 10 Pingyao & Xi’an

Met de hogesnelheidstrein reisden we van Beijing naar Pingyao, een gezellig stadje met veel monumentale huizen uit de Ming en Qing dynastie. Na twee dagen in Pingyao stapten we weer op de trein en zijn we naar Xi’an gegaan. Hier hebben we de Drumtower en de Belltower bezocht en over de brede stadsmuur om het oude centrum gewandeld. Natuurlijk zijn we ook naar het Terracottaleger geweest: de bekendste bezienswaardigheid van Xi’an en een van ’s werelds belangrijkste archeologische vondsten.

Dag 11 – 15 Yangshuo

Van Xi’an vliegen we door naar het zuidelijker gelegen Guilin. En van daaruit heeft een privéchauffeur ons naar Yangshuo gebracht. We zijn hier vier nachten gebleven en we hadden daarom genoeg tijd om op ons gemak de prachtig groene omgeving te verkennen. We hebben een aantal mooie fietstochten over het platteland gemaakt en genoten van het zwembad, het uitzicht en de rust bij onze accommodatie. The Giggling Tree is trouwens echt een aanrader!

Bij een rondreis door China met kinderen hoort ook een fijn hotel

Dag 16 -17 Ping’an

In zo’n drie uur bracht een privéchauffeur ons daarna van Yangshuo naar Ping’an, een traditioneel dorpje met houten huizen. De volgende dag maakten we een prachtige wandeling door de Dragon’s Backbone Rice Terraces, felgroene rijstterrassen van honderden niveaus hoog.

Dag 18 – 21 Hong Kong

Vanaf Ping’an reden we terug naar Guilin. Daar vandaan vertrok ons vliegtuig naar Hong Kong, de laatste stop tijdens onze reis. Op onze eerste dag in Hong Kong staken we met de Star Ferry het water van Victoria Harbour over naar Hong Kong Island. Natuurlijk gingen we ook in het grote reuzenrad op de kade, een aanrader voor kinderen. Daarna stappen we in de Peak Tram, een historische kabelspoorweg die steil omhoog gaat naar Victoria Peak, het hoogste punt van Hong Kong Island. Vanaf hier heb je een onvergetelijk uitzicht over Hong Kong Island en Kowloon. Zóveel flatgebouwen, zóveel mensen, het is haast niet voor te stellen.

We genoten ook van de natuur van Hong Kong tijdens een wandeling over de Dragons Back Trail. Dit pad heet niet voor niets zo; wanneer je over de bergkam van de groene Shek O Peak wandelt, lijkt het net of je over de rug van een reusachtige draak loopt.

Tijdens je rondreis door China met kinderen mag Hongkong niet ontbreken

De laatste dag van onze reis besloten we Julia en Lena te verrassen met een dagje Disneyland Hong Kong. Na het vele reizen, de drukke steden en de lange wandelingen hadden ze wel een dagje puur vermaak verdiend. Een leuk afsluiting van een geweldige reis!


Ook ik maakte al eens een reis door China. Zonder kinderen weliswaar, maar met backpack. Een geweldig land vond ik het. Wil je weten wat ik er destijds allemaal gedaan heb? Lees dan nog even verder in mijn reisverslagen

Blijf ons volgen en deel onze avonturen
error

4 thoughts on “China met kinderen – rondreis van 3 weken

 1. Alex Beantwoorden

  Hoi hoi,

  Super leuk verhaal! Zou je nog aan kunnen geven in welke periode jullie naar china zijn afgereisd? En hoe was het weer toen?
  GRoetjes,

  Alex

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Hai Alex, leuk te horen! Marielle was er met haar gezin in juli/augustus 2017 en heeft heerlijk weer gehad. Korte broek en t shirt. En soms in de avond een bui, maar over het algemeen blauwe luchten! Wanneer willen jullie naar China? Groetjes Nynke

 2. Elisabeth Rubner Beantwoorden

  Hi reis ziet er top uit! Enige tips voor een prive chauffeur zoals in deze reis en hoe het beste (Bullet) treinen te boeken?

  We zijn aan het kijken begin juni heen te gaan met onze kleine van dan twee en vinden bovenstaande reis erg goed in elkaar zitten!

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   hi Elisabeth, sorry voor de verlate reactie. Je berichtje was er tussendoor geglipt. De reis hierboven is in samenwerking met een lokale agent samengesteld. Ik run mijn eigen reisbureau en samen met de lokale agent ga ik aan de slag met jullie wensen. We boeken de chauffeur, maar ook stukken met de trein. Wil je alleen een treinticket dan raad ik je toch aan dat via een tussenpersoon te doen, vanwege de taalbariere. 🙂 Mail me gerust eens wanneer je meer wilt weten. Groetjes, Nynke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *