Ja, op wereldreis met onze peuter!

Stuiter stuiter… Droom wordt werkelijkheid! We gaan! Op wereldreis! Ik had die droom al eerder, maar toen scharrelde ik Henk op. 😉 Tegen beter weten in trok ik in maart 2012 met een vriendin de wijde wereld in. Na drie maanden kwam ik met heimwee thuis. De droom bleef, maar verdween even naar de achtergrond. We kochten een huis, in 2013 werd Fynn geboren en prioriteiten lagen even ander. En toen begon het weer te kriebelen.. Dit keer pak ik het anders aan; mijn mannen gaan mee. Met z’n drieën een half jaar reizen. Reuze spannend, misschien zelfs een beetje eng, maar wat heb ik er een zin in! We gaan, na weken van voorpret en reisstress (ja, dat ook), het onbekende tegemoet. Het vertrek? 29 februari…

wereldreis met peuter

Niets moet, alles mag…

Na de eerste stuiters kunnen we inmiddels wat realistischer denken en staan we weer met beide benen op de grond. Willen we dit echt? Op wereldreis met peuter, met onze eigen stuiterbal? Wat is het doel? Voor mij staat ‘quality time’ voorop, voor Henk geldt; weg met de “moetjes” en ‘geleefd worden door de agenda’. Intens met z’n drieën genieten van de wereld en ervaren hoe het is om langere tijd ergens anders te zijn. We willen de tijd nemen, het lokale leven ervaren, soms echt even settelen op een leuke plek maar vooral niet haasten. Daar worden we alledrie niet gelukkig van, dus zo gaan we het doen.

Relax, take it easy!

Ik speur het internet af naar bestemmingen en routes die worden aangeboden. Waar de gemiddelde reisorganisatie over een route zo’n twee weken doet, daar doen de reisorganisaties gericht op reizen met kinderen er drie weken over. En wij? Wij trekken dus minimaal vier weken uit voor dezelfde route. Zo hebben we voorbeeldroutes voor onze wereldreis met peuter. Routes die wij in een heerlijk relaxed tempo afleggen. Geen eindeloze reisdagen dus. En we hebben meer “eisen”, daarover vertel ik jullie komende weken meer.

Nou, wat wordt dan de route van onze wereldreis?

We starten met vier weken in Sri Lanka, dan vliegen we door naar Indonesië, waar we acht weken de tijd hebben. Vanuit Jakarta reizen we over land (of met een goedkope binnenlandse vlucht) naar Bali en Lombok. Vervolgens vliegen we door naar Fiji waar we, na een tussenstop van twee weken rondom Brisbane (Australië), halverwege juni zijn. Heerlijk een weekje dat bounty gevoel voor we ons in het Amerika avontuur storten. In vijf weken rijden we met een camper van Los Angelos naar San Francisco en vliegen dan door naar Canada. We halen daar onze auto op in Vancouver en rijden dan in vijf weken naar Calgary. Daar eindigt ons avontuur eind augustus. Maar niet voordat we in IJsland, waar we een week zijn, afkicken van onze avonturen.  Precies op 1 september landen we weer in Amsterdam, een week voordat Fynn drie jaar wordt.

Komende weken schrijf ik natuurlijk geregeld een update over onze voorbereidingen en alles wat daarbij komt kijken. Want ik hoor jullie denken; waar begin je (aan)? Een wereldreis met peuter…

Aan jullie dan alvast de vraag: heb je tips voor onze wereldreis met peuter? Accommodaties waar we zeker moeten slapen? Stranden die we niet mogen missen? Een te gekke treinrit? Eettentje? We willen alles weten. Om de tips vervolgens weer met jullie te delen natuurlijk.

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

10 thoughts on “Ja, op wereldreis met onze peuter!

 1. Edwin Beantwoorden

  Wauw, Stoer! en jaloers 🙂 ben benieuwd naar je verhalen; die worden natuurlijk steeds beter met alle tips en trucs vanuit de cursus. Mooie praktijkcase haha.

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Bedankt Edwin! Ja als het goed is lezen al die verhalen straks heerlijk weg… Nog even oefenen. 🙂

 2. rocco Beantwoorden

  http://lifeisgoodfollowus.com/

  Familie die al veel eraring heeft met reizen met kinderen.

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Heb net even zitten lezen.. Zij maken wel heel bijzondere reizen met hun kids. Nog even oefenen voordat wij met Fynn de wereld over gaan in een kano hoor. 😉

 3. Edith | [travel.create.repeat] Beantwoorden

  Wowwww wat een gave plannen! Vertelde jij mij nou op het event dat je binnenkort ook in Sri Lanka ging…? Volgens mij heb ik totaal niet opgeslagen dat dit het begin is van een verre reis! Of had je dat er niet bij verteld? Hihi ik weet het even niet meer 😉 Maar suuuuuuuupercool dat jullie een half jaar op reis gaan met z’n drietjes!

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Aah ja!! Sri Lanka wordt de eerste stop ja… Onwijs zin in. En we gaan zeker even buurten hoor. Leuk! Zit jij nog in Cuba? Met internet??

   1. Edith | [travel.create.repeat] Beantwoorden

    Ben vanmiddag teruggekomen 😉

 4. Yvonne Beantwoorden

  Jeetje, wat superleuk en spannend dit zeg! Een heerlijk vooruitzicht, ik ga zeker meelezen met jullie belevenissen.

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Leuk dat je ons gaat volgen Yvonne! We tellen af, vanaf maart bloggen we vanuit Sri Lanka.

 5. Karlien Beantwoorden

  Heel erg gaaf!! Ik ga jullie volgen, zo’n lange reis met kids is ook mijn droom 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *