Namibië – Swakopmund met kinderen

Namibië heeft mijn hart gestolen! Ik hou van dat land. Swakopmund is het activiteitenstadje aan de kust. Duits koloniale huizen met luiken voor de ramen, zimmer frei, een gezellige boulevard en even geen hoogtepunten. Ja echt, het is de plek om je autobenen te strekken en even een terrasje te pakken, maar niks bijzonders. En toch hoef je je in Swakopmund met kinderen zeker niet te vervelen.

Swakopmund ligt aan de kust, midden tussen de zandduinen. En laat die twee nou precies het decor zijn van veel activiteiten hier. Zorg dus dat je er minimaal twee nachten slaapt, dan hou je een hele dag over voor actie.

Tijd voor actie!

Vroeg op! Tja, dat moet je ervoor over hebben. Vandaag gaan we namelijk kayakken met zeehonden. Om 07:00 uur rijd je naar Walvis Bay, je startpunt van vandaag. De zee is vroeg in de ochtend nog rustig en dat is precies wat je nodig hebt als je in een (iets wat wiebelige) kayak op pad gaat. Parkeer je eigen auto en stap in bij je gids, die je laatste stuk naar Pelican Point brengt in echte 4×4 jeep. Je krijgt warme- en waterdichte kleding en een zwemvest aan en je camera gaat in een waterdichte tas. Klaar om uit te varen.

Tip: neem wel een setje droge kleren mee! Want dat je toch een beetje nat wordt kan gebeuren.

Swakopmund met kinderen: kayakken

Je blijft binnen de lagoon, het is dus ook met kinderen goed te doen. Er zijn daar geen golven en geen harde stroming, dat maakt het makkelijk en veilig kayakken. Vanaf drie jaar mogen kinderen dus al mee in de kayak.

De kolonie hier bestaat uit wel 15.000 nieuwsgierige zeehonden. Ze komen ontzettend dichtbij je kayak en zwemmen gezellig met je mee. Niet alle 15.000 natuurlijk, degene die niet in zee dobberen liggen in het zonnetje op het strand. En heb je geluk, dan zwemt er ook nog een dolfijn voorbij. Rond 1 uur ben je terug in Swakopmund.

Tip: Boek je kayaktrip ver van te voren, want het is een klein groepje (max 12 personen) en het vertrek is dus alleen in de ochtend. Deze excursie moet je echt van te voren regelen.

Heb je kinderen onder de drie jaar of gewoon niet echt zeebenen? Dan kun je wel verdwalen in de zee van zand, tijdens de living desert tour leer je alles over de dieren in de woestijn. En de woestijn leeft! Dat heb ik wel geleerd tijdens mijn reis door Namibië. Samen met een onwijs enthousiaste gids speuren je kinderen de woestijn af. Wat dacht je van een spin die zich met 40 koprollen per seconde van de duinen afstort om zo aan de vijand te ontkomen. Of gekko’s met zwemvliesjes tussen de tenen, die dienen als soort van sneeuwschoenen in het zand. Ook torren, hagedissen en zelfs kameleons kun je vinden in de woestijn.

Lunchstop bij het Monkey Puzzle cafe

Lunchtip: bij The little foot nursery kun je lunchen en is een park met speeltuin voor de deur. Ook leuk is the Monkey Puzzle cafe, met hysterisch interieur en grote omheinde speeltuin buiten. Beiden liggen aan de Henties Bay Rd.

Wij zouden ‘s middags lekker over de boulevard van Swakopmund struinen, uitwaaien op het strand (het is echt uitwaaien, zwemweer is het er vaak niet) of een kijkje nemen bij het aquarium. Daar moet je je niet te veel van voorstellen, maar het is wel leuk om even te kijken. Je wandelt er in een half uurtje doorheen en ze hebben zelfs een tunnel waarbij de vissen over je hoofd zwemmen.

Swakopmund met kinderen op de fiets

Hebben jij en je kids nog energie over? Huur dan een fatbike. Een wat voor bike? Fatbikes zijn fietsen met dikkere wielen waardoor je er prima mee over het strand kunt cruisen. Ze zijn er al voor kinderen vanaf zes jaar en je krijgt er een helm bij. De jonkies tussen twee en zes jaar hoeven trouwens niet toe te kijken hoor, die rijden mee op een zadeltje op de stang.


Bovenstaande tips zijn met hulp van Marianne Friede van African Profile Safaris samengesteld. Bedankt Marianne!

Je kunt je reis naar Namibië overigens boeken ook gewoon bij mij boeken. Samen bespreken we dan jullie wensen en zo kan ik je reis helemaal op maat samenstellen. Hou er rekening mee dat het een onwijs populaire bestemming is en dat je je reis zeker zo’n negen maanden voor vertrek al moet vastleggen.

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *