LEGOLAND Duitsland – paradijsje voor kleine legofans!

Een bezoek aan LEGOLAND Denemarken was eigenlijk net zo zeker als dat we naar Venetië en Slovenië zouden gaan. Het stond als enige must op het wensenlijstje van Fynn. Maar wat doe je dan als de route zo wijzigt dat LEGOLAND Denemarken niet meer haalbaar blijkt? Dan is daar LEGOLAND Duitsland!

Fynn had op zijn wensenlijstje eigenlijk maar één ding staan: LEGOLAND. Natuurlijk zouden we daarheen, vanuit Noorwegen lag dat mooi op de route. Alleen zijn we nooit meer in Noorwegen aangekomen, we wijzigden ons route-idee en reden door Duitsland terug naar huis. En wat blijkt, ik wist het niet, ook daar is een park van LEGOLAND.

LEGOLAND Duitsland vind je in Günzburg, tussen Stuttgart en München. Het is dus ook een ideale stop wanneer je op weg bent naar zuid Europa. Onderbreek de lange rit dan met een nachtje en een bezoek aan dit park. Wij sliepen op een onwijs leuke boerderijcamping: Schwarzfelder Hof.

Ik hou enigszins mijn hart vast, we presteren het namelijk om niet alleen in de zomervakantie te gaan, maar ook nog eens op een nationale feestdag in Duitsland. We gaan dus vroeg, ideaal is dat onze camping maar 10 kilometer verderop ligt. En zelfs wanneer je aankomt op het moment dat het park zijn deuren opent is het al druk. Gauw onze kaartjes halen en naar binnen.

Legoland Duitsland miniatuurwereld

De wereld in legosteentjes

Eenmaal binnen weten we niet waar we kijken moeten. Normaal blijft er maar een klein deel attracties over wanneer je met jonge kinderen bent. Fynn is bijna vijf, Robyn net één. Te klein, te eng, te lange wachtrij. Hier niet, het blijkt een onwijs leuk park voor jongere kinderen en de wachttijden vallen me alles mee.

We belanden gelijk in de miniatuurwereld. Fynn vindt het fantastisch. Bootjes die varen door Venetië en vrachtschepen door havens, maar ook de Amsterdamse grachten en de oerhollandse trein. Er gebeurt van alles. Hij is er bijna niet weg te slaan.

Tip: Probeer eerst de attracties te doen waar een wachttijd voor geldt, die is aan het begin van de dag vaak nog niet zo lang. En wandel dan aan het eind van de dag door de miniatuurwereld. Je bent dan alweer op weg naar de uitgang en het is er een stuk rustiger. Je kunt op je gemak overal bij.

treintje rijden in Legoland Duitsland

En nog heel veel meer…

We zijn de hele dag druk: we varen in bootjes, nemen de trein. Kunnen we gelijk het hele park eens bekijken. We klimmen en glijden en bezoeken de LEGOfabriek. In een echte safarijeep gaan we op safari en Henk laat zich misselijk draaien in de “theekopjes”. Met echte legosteentjes bouwen we tot we geen zin meer hebben en we koelen af bij de muziekfontein. Natuurlijk halen we ook een ijsje! Aan het eind van de dag hebben we nog de helft niet gezien of gedaan. Je kunt je hier echt prima 1 à 2 dagen vermaken!

Tip: Download de LEGOLAND app. Daar heb je dan niet alleen een heel handig plattegrondje, maar vind je ook actuele wachttijden per attractie.

Tip: Doe vooral waarvan je altijd geroepen hebt het nooit te doen (ik althans): smeer je eigen brood. Een dag LEGOLAND is niet goedkoop, maar je kunt de kosten wel zo laag mogelijk houden. In de speelhoeken zijn genoeg bankjes om even je broodje te eten. En bij de toiletten staat een drinkwaterkraantje, kun je mooi een flesje water vullen.

En bootje varen in Legoland Duitsland

Tip: Neem een setje droge kleren mee. Bij mooi weer kun je terecht in het waterpark, vol fonteinen, spuiters en waterplein. Als je een beetje fanatieke kids hebt dan kunnen ze hier goed nat worden. Net als in de bootjes waar je met waterpistolen op elkaar kunt schieten.

We zijn er echt tot tegen sluitingstijd geweest en de kinderen vonden het fantastisch. De kleinere speeltuintjes waren ook voor Robyn (1) leuk, ze kon er prima rondkruipen en wat stappen over de zachte rubberen matten. En vanuit de buggy is ook van alles te zien. De LEGOfiguren hebben zich door heel het park verstopt. Geef je nog borstvoeding? Dan zijn er fijne ruimtes om even te gaan zitten met je kindje. Ook de verschoonplekken zagen er keurig uit en waren voorzien van billendoekjes.

Op de site van LEGOLAND Duitsland staan alle openingstijden en prijzen. Plan je een bezoek aan LEGOLAND, houd dan ook kortingsacties in de gaten. Toen wij er waren (aug 2018) was er een actie met Kellogs, je kreeg 50% korting op je tweede kaartje. Kijk, dat zijn leuke dingen!

Blijf ons volgen en deel onze avonturen
error

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *