Herfstvakantie tip: LEGO world in de Jaarbeurs

Yes! Het begin van de herfstvakantie. Een week lang de kids thuis, tjee wat een feest is dat altijd. “Ik verveel me… Mam, wil je met mij spelen? Mam, het regent…” Herkenbaar? Dan heb ik nog een leuke indoor speeltip voor je: LEGO world in de Jaarbeurs in Utrecht. Wat hebben wij een leuke (en hysterische) dag gehad!

 

Na ons bezoek aan LEGOLAND in Duitsland dacht ik dat we al veel lego gezien hadden… Maar dit slaat echt alles. 35.000 m2, vol LEGO!

Fynn en ik zijn vroeg. Ken je dat? Dat je vrijdagavond tegen je zoon zegt: morgen gaan we naar speeltuin X, pretpark Y of dierentuin Z. Niet te houden natuurlijk. Voor dag en dauw wakker en als ik m’n eerste koffie van de dag zet, het is dan nog geen half 7, vraagt Fynn al “hoe lang nog? Wanneer gaan we?”. Dat de deur niet eerder dan 10 uur open is gaat er dan bijna niet in. Maar ik weet het iets te rekken. Tot half 11 om precies te zijn.

Van trein naar cupcakes en terug naar de treinen – LEGO world Jaarbeurs

We hangen onze jas in de garderobe en dan duiken we de eerste hal in. Gelijk met onze neus in de miniatuurwereld: treintjes rijden, het pretpark is vol LEGOmannetjes en -vrouwtjes. Het strand ligt vol en in de zee zwemmen vissen, schildpadden en dolfijnen. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet.

Tip: Stop hier op de terugweg, dan is er niemand meer en kun je op je gemak alles bekijken.

Treinen bouwen bij LEGO world Jaabeurs

De hele ochtend bouwen we LEGOtreinen, geen kind heeft ruzie om wie er welk steentje mag gebruiken, want er is gewoon genoeg. Meer dan genoeg! Spoorbanen bouwen, er een brug van maken, hoge snelheidstreinen bouwen, vracht mee en die bij de tweede bocht alweer verliezen. Gewoon boven op tafel mogen zitten en bouwen, bouwen, bouwen. Nadeel is dat hij nu natuurlijk zo’n LEGOtrein voor thuis wil en dat die dan net even boven het budget van de sint is.

Halverwege de ochtend zijn we nog niet eens op de helft. Er is zoveel te zien! Als we met fristi met een taartje zitten bij te komen zien we de LEGOtrein in het groot voorbij komen, je kunt meerijden. En weg is Fynn weer. Gelukkig bij de ingang zo’n bandje met mijn telefoonnummer omgedaan, want het is een ongeleid projectiel hier. Voor de lunch kun je overigens gewoon een eigen broodje meenemen, scheelt een hoop geld en kunnen ze tijdens het eten van een broodje lekker door bouwen.

Fynn is dus veel in de LEGO city hoek geweest, maar je hebt voor ieder LEGO of DUPLO type een hoek. Cupcakes versieren bij LEGO friends, van LEGO uiteraard. Robots bouwen bij LEGO boots en springen op het springkussen tussen de dino’s in LEGO Jurassic World. Je kunt een duik nemen in een zwembad vol blauwe LEGO steentjes en in grote bakken vol LEGO letterlijk gaan zitten om te bouwen.

Als we even een moment van rust hebben op de zitzakken van Fatboy zie ik Fynn langzaam inkakken. Hij is kapot! Om 10 voor vijf worden we langzaam richting uitgang geveegd, samen met alle LEGO stenen. Bouwwerken worden afgebroken, kleuren gesorteerd en alle steentjes weer naar de juiste plek geveegd met een grote sneeuwschep. Klaar voor de volgende lading bezoekers!

Wat ik misschien nog wel het leukste vond? Een dag echte aandacht voor elkaar. Fynn zien glunderen, samen bouwen, wat lekkers eten, samen dansen bij het LEGO theater en gewoon lekker kletsen samen. Het was echt een leuke dag!

Jammie, cupcakes van LEGO bij Lego world Jaarbeurs

Even praktisch:

  • LEGO world is er nog tot en met woensdag 24 oktober 2018. Van 10:00 tot 17:00 uur zijn de deuren geopend.
  • LEGO world is in de Jaarbeurs en dus prima met het openbaar vervoer bereikbaar. Volg de bordjes “Jaarbeursplein” vanuit de centrale hal van het station.
  • Parkeren is mogelijk op een van de parkeerterreinen van de Jaarbeurs.
  • Aan de kassa kost een kaartje €25,-. Koop je kaartje dus online, dan betaal je €19,50 p.p. Korting krijg je ook bij aankoop van LEGOproducten. Kinderen tot en met 2 jaar mogen LEGO World gratis bezoeken.
Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *