In de Dordogne – La Roque Saint Christophe met kinderen

Wij zijn geen musea bezoekers, maar des te gekker op natuur. Laat ons een fiets huren, een schattig dorpje verkennen als er een markt is, een bergwandeling maken met picknick op het hoogste punt of indrukwekkende natuurverschijnsels bewonderen; een van de vele grotten bijvoorbeeld. Boffen wij even, voor dat alles zit je hier goed. We bezochten er twee, allereerst La Roque Saint-Christophe met kinderen.

Historisch La Roque Saint Christophe met kinderen

Vanaf de camping lopen we in een half uurtje (rugdrager mee voor nood) naar ‘La Roque Saint Christophe’, een prima activiteit voor de eerste dag. Lekker rustig aan, niet te veel hoeven, heerlijk! We wandelen langs de rivier ‘Le Vezere’, waar zo af en toe een kano voorbij komt glijden, over een boerenweggetje en langs maisvelden. In eerste instantie niet heel indrukwekkend, tot je in de verte de imposante rotswand ziet opdoemen. Via een brug komen we aan de andere kant van de rivier en hebben we toegang tot (als we het foldertje mogen geloven) Europa’s grootste verzameling historische holwoningen; La Roque Saint-Christophe. Met kinderen wandel je er dus zo naar toe. De klif is een kilometer lang en men leefde in die tijd op ruim 80 meter boven de rivier. Ik zal jullie de precieze historie besparen, maar het ford werd gebouwd om het volk te beschermen tegen de invasie van de Vikingen. Bijzonder je voor te stellen dat er eeuwen geleden een vloot vikingschepen over dezelfde rivier voeren als waarover wij nu de kano’s voorbij zien komen..

La Roque Saint-Christophe met kinderen

Fynn is nog te jong (bijna 2) om iets van deze geschiedenis mee te krijgen, maar hij geniet van het klauteren over de rotsen, rent wel 4x op en neer de tunnel door (de toegangsweg waar iedereen door moet en die ca. 1,5 meter breed is). En speelt verstoppertje achter de poortjes die ooit als deur dienst deden. Er staat een prima hek aan de rand van de afgrond dus we kunnen ‘m lekker z’n gang laten gaan. Het grootste plateau is ook erg overzichtelijk, dus we raken ‘m niet kwijt. Hoogtepunt voor Fynn? De levensgrote beren aan het eind van de rondleiding.. Hij kan er geen genoeg van krijgen.

Eenmaal beneden, de rondwandeling door La Roque Saint-Christophe met kinderen duurt ca. een uurtje, strijken we neer bij een van de schaduwrijke picknick tafels (er is ook een snackbar). Er is geen speeltuintje, maar wel een klein (lees heel klein) stroompje water. Bij warm weer dus een handdoek mee voor het drogen van de voeten, want dit lonkt.

Tip: Is La Roque Saint-Christophe buggy vriendelijk? Nee! Maar je bent ook niet heel lang aan de wandel, dus lekker laten hobbelen als je ’t ons vraagt. Of neem een rugdrager mee. Wij mochten die van ons gewoon bij de kassa laten staan, dan sleep je er niet mee rond.

Tip voor oudere kinderen: In het hoogseizoen (juli en augustus) worden er ook speciale rondleidingen gegeven voor kinderen. Er gaat per familie een gids mee en er worden 3x per dag demonstraties van de werktuigen gegeven. Bekijk van te voren op de site even hoe laat dat is. www.roque-st-christophe.com

Tip: Rijd na je bezoek langs de parkeerplaatsen (aan de linkerhand houden) nog iets verder omhoog, richting St. Leon sur Vezere. Na de eerste bocht heb je een schitterend uitkijkpunt over de omgeving en kijk je in de verte zo op de rotswand waar je net nog gelopen hebt. Leuke foto stop!

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Berichtje achterlaten? Ja leuk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *