Fietsen en wijn in Stellenbosch – Zuid Afrika

We blijven toch Hollanders. We worden nog net niet geboren op de fiets, maar dat het in ons bloed zit is zeker. Fietsen hoort bij Nederland, net zoals wijn hoort bij Zuid Afrika. En laat die twee nou net heel goed samen gaan hier in Stellenbosch. We proeven de lekkerste wijntjes. Saai voor kinderen? Niet als deze kindvriendelijke wijnboerderijen op de route liggen.

Eigenlijk proberen we iedere vakantie ergens fietsen te huren of een fietstocht te maken. Uiteraard ook in Zuid Afrika. Het is zomer in Zuid Afrika en bloedheet. Ik ben zes maanden zwanger. Waar beginnen we aan? Maar hé, ga ons nou niet zeggen dat het te pittig is hier te fietsen. Wij laten ons niet kennen.

De route

De route die wij geboekt hebben bij Bikes ’n wines is negen kilometer. Speciaal voor families, waarbij het niveau niet al te zwaar is. We fietsen dwars door de wijnvelden, over zandweggetjes en hobbelige paden. Maar ook stukken langs de weg, dat fietst een stuk makkelijker. Een super mooie route, maar er staat tussen de druivenboompjes geen zuchtje wind en vlak is het ook niet altijd. Met een fietskar achter Henk zijn fiets en een zes maanden zwangere buik bij mij is het soms toch behoorlijk afzien. Des te groter is de beloning als we aankomen bij deze kindvriendelijke wijnboerderijen. Want ook als je geen wijn kunt of wilt proeven, is een schaduwplek in de tuin erg aangenaam. We verzamelden de vijf meest kindvriendelijke wijnboerderijen voor je, waarvan we er drie zelf bezochten tijdens onze fietstocht.

3 weken zuid afrika wijnboerderijen

Onze top 5 kindvriendelijke wijnboerderijen

Neethlingshof Estate

Onze eerste stop. We parkeren de fietsen en worden binnen uitgenodigd door een vriendelijke dame. Henk waagt zich aan vijf verschillende soorten wijn en vraagt zich na de vijfde hardop af hoe hij deze fietstocht moet uitfietsen als dit bij iedere stop op hem staat te wachten… Voor mij is er een frisje en Fynn? Die wordt nog wel het meest verwend. Voor hem staat hier een kinderwijnproeverij klaar: glaasje druivensap, glaasje prik en een glaasje chocomelk. Met een rietje en bijbehorende snacks uiteraard! Ook aan een kleurplaat met krijtjes is gedacht. Chapeau!

Adres: Polkadraai Road in Stellenbosch

Website: www.neethlingshof.co.za

kindvriendelijke wijnboerderij Zuid Afrika: Neethlingshof

Skilpad Vlei Wine Farm

Het is onze lunchstop, maar je kunt hier ook gebruik maken van de wijnproeverij. Op het menu voldoende voor de kids, maar ook erg lekkere salades voor ons. Buiten is een grote speeltuin voor de oudere kinderen, maar ook een klein hoekje voor de jonkies. Is het buiten te warm, dan kunnen je kids binnen terecht in de speelruimte met airco. Hier is echt aan de kids gedacht!

Adres: Polkadraai Road in Stellenbosch

Website: www.skilpadvlei.co.za

Warwick Estate

Terwijl jij je wijntje proeft in de schaduw onder de bomen, vermaken de kids zich hier ook prima op het klimtoestel. Op het menu genoeg kindvriendelijke opties zoals picknicken met je eigen ‘peuzelpakketje’. Nog energie over? Dan is er een groot grasveld waar ze even flink kunnen rennen. Voetbal of frisbee mee! Of leen een spelletje voor aan de picknicktafels.

Adres:R44 in Stellenbosch

Website: www.warwickwine.com

Kindvriendelijke wijnboerderij Middelvlei

Middelvlei

Middelvlei is, net als veel andere wijnboerderijen, gelegen in Stellenbosch; het hart van de wijn. Ook bij Middelvlei hebben ze het begrepen. Hier een groot grasveld en een kleine kinderboerderij. Heb je trek gekregen of kan wat eten na die wijntjes geen kwaad, dan kun je hier aanschuiven bij een echt Zuid Afrikaanse Braai en je kinderen roosteren dan uiteraard een marshmallow boven de bbq.

Adres: Flamingo street in Stellenbosch

Website: www.middelvlei.co.za

Blaauwklippen

Er is een klimgebeuren voor de kinderen en op verzoek kun je er een ponyritje maken. De kunst bij deze wijnboerderij is echter om er te zijn tijdens de Family market. Er wordt van alles georganiseerd voor jong en oud die dag. Van springkussen tot muziekoptredens. De family market is er iedere zondag.

Adres: Strand Road, R44 in Stellenbosch

Website: www.blaauwklippen.com

Tip: Bekijk goed wat het weer doet. Hoe koud, hoe nat of juist hoe warm het is. Wij waren er in maart, hartje zomer in Zuid Afrika en bloedheet. Extra water en zonnebrand moet dan zeker mee. Maar reis je in onze zomervakantie, dan is een vest of (regen)jas geen overbodige luxe.

Inpaktips: flesje water, camera, wat te spelen voor je kids (voetbal of frisbee voor op de vaak grote grasvelden) en een rugzak om eventueel je gekochte flesje wijn in te doen. En, afhankelijk van het weer: een (regen)jas, zonnebrandcrème en petje.

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *