Acco in de spotlights: Jogja dreams

Tijdens onze reizen komen we vaak pareltjes van accommodaties tegen. Zo ook hier in Yogyakarta, Indonesië. We boeken een paar nachtjes, maar voegen er iedere dag nog eentje aan toe. Uiteindelijk zijn we er acht nachten, want wat voelen wij ons hier thuis! Lees gauw meer over deze kindvriendelijke accommodatie Yogyakarta.

We worden verwelkomt door Nonie, een Indonesische vrouw die zelfs een aardig woordje Nederlands spreekt. Ze maakt ons wegwijs in haar Bed & Breakfast en neemt uitgebreid de tijd voor ons. Zelf woont ze samen met haar man Egbert en twee zoons beneden en boven hebben ze de twee gastenkamers. Eén ervan wordt ons plekje de komende dagen.

De kamers

De kamers zijn basic ingericht, maar ach, wat heb je meer nodig? We hebben een tweepersoonsbed en een matras op de grond voor Fynn. Met een groter gezin kun je ervoor kiezen beide kamers te huren. We zijn vaak te vinden in de “huiskamer”. Eigenlijk is het meer een overdekt dakterras met verschillende zitjes. Wij kunnen er heerlijk zitten als Fynn al naar bed is ‘s avonds.

Hier wordt ook iedere ochtend het jammie ontbijt geserveerd. De ene keer is dat een geroosterd broodje met een eitje, de volgende dag traditioneel noodlessoepje en weer een dag later huisgemaakte yoghurt met fruit en muesli. We laten ons iedere ochtend weer verrassen. Voor Fynn kan trouwens zonder problemen iets gemaakt worden zonder pepertjes.

En verder?

Je hebt een gezamenlijke keuken, deze deel je dus eigenlijk alleen met de gasten uit de tweede kamer. Je hebt er een gaspitje en een simpele maaltijd kun je hier dus prima zelf maken. Ook is er een waterkoker, handig om eens een beker cup a soep of noodles te maken. En de koelkast is gevuld met koude drankjes. Kwestie van vertrouwen als het gaat om het achterlaten van de nodige vergoeding daarvoor. Het water uit de tank is gratis.

Verder vind je in de huiskamer ook een kleine bibliotheek met vooral lekker veel reisboeken en natuurlijk is er een gratis Wifi verbinding.

Het guesthouse is erg centraal gelegen, de restaurants en het plein waar je ‘s avonds en rondje kunt maken op hysterisch gepimpte skelters is op loopafstand.

Oh, en had ik het al over de prijs gehad? Wij sliepen hier met z’n drie voor 25 euro per nacht (april 2016).

En wat maakt deze plek dan zo speciaal?

Alles klopt! Ondanks dat je eigenlijk gewoon samen leeft met dit gezin heb ik me geen moment ongemakkelijk of teveel gevoelt. We waren altijd welkom met vragen, ieder kindvriendelijk restaurant in de buurt werd aangegeven op een plattegrond (waar ik overigens eerder al eens een blog over schreef) en we mochten de privéfietsen met kinderzitje gebruiken. Iets wat voor veel verbaasde blikken zorgt op straat, want kinderzitjes zie je niet vaak in Indonesië.

Wie zit er achter?

Ik zei het al: Nonie spreekt een aardig woordje Nederlands (en perfect Engels). Dat heeft alles te maken met haar man Egbert, die Nederlander is en hier voor de liefde naar toe verhuisd is. Ze hebben twee zoons waarvan de jongste Fynn zijn leeftijd heeft en dus is het hier een paradijs voor Fynn. Hij is altijd welkom in de woonkamer van het gezin zelf, om met de auto’s en vliegtuigen te spelen. Zelfs als ze er zelf niet zijn.

Geen enkel nadeel aan deze plek?

Er is helaas geen zwembad bij het centrale guesthouse. Wil je dat wel graag, dan raad ik aan de familievilla te huren die ook eigendom is van deze gastvrije familie. Deze is in 2016 gebouwd en ligt nabij het centrum. Wij mochten af en toe gebruik van maken van het zwembad, wanneer er geen gasten waren. En dat is toch wel heel fijn is warm Jogjakarta!

Ook slapen bij Nonie en Egbert?

Verblijf je in Yogyakarta, dan zou ik deze Bed & Breakfast zeker aanraden! Via deze link boek je gemakkelijk en snel. Je kunt dan de keus maken tussen het centraal gelegen guesthouse, waar de familie zelf ook woont, en de familievilla welke net iets verder van het centrum vandaan ligt.

Wil je meer weten over deze fijne plek? Neem dan gerust even contact met ons op. Op naar Jogja Dreams!


2 thoughts on “Acco in de spotlights: Jogja dreams

  1. Egbert Beantwoorden

    Wat ontzettend leuk. Dankjewel. Het was ons een waar genoegen.

    1. Nynke Oosterman Beantwoorden

      Graag gedaan Egbert! We hopen zeker nog eens terug te komen. Fynn heeft het er nog steeds wel eens over.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *