4x Kindvriendelijk restaurant Yogyakarta

We hebben de acht dagen in Yogyakarta niks te klagen gehad wat eten betreft. Ook Fynn heeft steeds zijn maagje goed kunnen vullen. En we ontdekten zelfs een aantal restaurants met speelhoek. Omdat het niet altijd makkelijk is een kindvriendelijk restaurant op Java te vinden zet ik onze favorieten in ‘Jogja’ alvast op een rijtje. Hoef je daar tijdens je reis niet meer naar op zoek.

#1 Via Via restaurant

Via via is een keten waar niet alleen een restaurant bij hoort, maar ook een guesthouse, een reisburo, een winkeltje en zelfs een yoga school. Het restaurant is bij de winkel en je kunt achterin de winkel een tafeltje kiezen vlakbij de ‘jungle’ ofwel de speelhoek. Je kids krijgen een kleurplaat aan tafel en je hoeft ook niet lang te wachten op het eten. Er staat een wip en wat bakken met duplo en blokken. Ook hebben ze een apart kindermenu met kleinere porties. Ideaal! Wij aten er vegetarische moussaka, Indonesische nasi goreng en Fynn had een bordje penne met kaassaus. Voor ieder wat wils dus! Oh en voorin de winkel zit een lekker bakkertje.

Adres: Jl. Prawirotaman 30
Openingstijden: dagelijks van 07:30 tot 23:00 uur
Website: www.viaviajogja.com/resto.php

Kindvriendelijk restaurant Yogyakarta - Via via restaurant

#2 Milas

Milas staat voor Mimpi Lama Sekali, oftewel ‘the dream of a better world’. Geen vlees, Milas is een vegetarisch restaurant in Yogyakarta. Ik was dus in mijn element! Alles wordt lokaal gemaakt, ook de pastasaus en de pesto is homemade. Op het menu: Indonesische gerechten, maar ook een kiesmenu met pasta of iets als aardappelpuree. Plastic is een no go, dus geen rietjes in je verse fruitjuice. Milas heeft in een met lichtjes verlichte tuin overal zitjes gemaakt waar je heerlijk kunt zitten. Het restaurant is Wifi vrij, het is de bedoeling dat er bij Milas gezellig gekletst wordt of speel een spelletje uit de spelletjeskast. En er is dus een speelhoek voor de kids. Hier vindt je naast de bekende duplo ook veel boekjes en legpuzzels. En voor de kids is het vijvertje met vissen ook erg interessant.

Adres: Jl. Prawirotaman 4 127B (klein straatje rechts van de BNI bank aan de Jl. Parangtritis)
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 15:00 tot 21:00 uur, zaterdag & zondag van 12:00 tot 21:00 uur
Ze hebben geen website, maar zijn wel op Facebook te vinden: /Milas

#3 Nanamia pizzeria

Toch stiekem onze favoriet! Nanamia heeft een grote tuin die ’s avonds sfeervol verlicht is. Je kunt er steenovenpizza’s krijgen, maar ook pasta of panini’s. Wij hebben er ook wel eens ’s middags geluncht. Aanrader volgens Henk: de cannelloni met tonijn. De kidshoek is erg gezellig ingericht met een grote foto van Italië op de achtergrond. De eettafeltjes staan er gewoon omheen. Er liggen veel (letter)puzzels, lego (geen duplo) en een blokkenauto. Met name die laatste was natuurlijk favoriet bij Fynn! Uiteraard kan je er ook lekker kleuren op de tafeltjes of een boekje lezen.

Adres: op het hoekje van de Jl. Tirtodipuran 1
Openingstijden: dagelijks van 11:00 tot 23:00 uur
Website: www.nanamia.net

Kindvriendelijk restaurant Yogyakarta - Nanamia

#4 Tempo de Gelato

Waar je ook gaat eten, hou een gaatje vrij voor een toetje. De Italiaanse ijsjes van Tempo de Gelato zijn jummie! Een huisgemaakt hoorntje met twee reuzebollen (bolletjes zijn het niet) kost 25.000 rupiah. Omgerekend nog geen € 2,-. Smaken: van witte chocola (aanrader) tot oreo, dragonfruit en gember. Het is er altijd druk, rijen brommers staan geparkeerd voor de deur, niet te missen dus!

Adres: Jl. Prawirotaman 43 (zelfde straat als Via via restaurant)
Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 21:00 uur
Geen website, wel een Facebook pagina: /Tempo-Gelato-Yogyakarta

IJssalon Tempo Gelato, jummie!

In alle restaurants is een kinderstoel aanwezig, met uitzondering van de ijssalon natuurlijk.

De straat van Nanamia pizzeria ligt in het verlengde van de straat waar je Via Via en de ijssalon vindt. Ook Milas ligt in dezelfde wijk. Alles

lekker dichtbij elkaar dus. Je vindt nog veel meer goede restaurants in deze straten. Helaas hebben we ze niet allemaal voor je kunnen uitproberen, dus  kom je zelf nog een kindvriendelijk restaurant in Yogyakarta tegen? Laat het me weten!

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

2 thoughts on “4x Kindvriendelijk restaurant Yogyakarta

 1. Yfke Beantwoorden

  Hoi!
  Heerlijk gegeten en gespeeld bij ViaVia vandaag 🙂 Dank voor de leuke tips! We maken er dankbaar gebruik van nu we ruim vijf weken door Indonesië reizen met onze zoon van 21 maanden. Jullie zijn echt een inspiratiebron voor ons 🙂 Terimah Kasih!
  Groetjes,
  Thijs, Yfke en Jelte

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Wat een onwijs leuk bericht Yfke! Daar worden we blij van en dat is precies waar we het voor doen. 🙂 Heerlijk, ruim vijf weken voor Indonesië. Lekker genieten met z’n drie. Sama sama! Groetjes terug vanuit Canada.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *