Een kindvriendelijk resort Fiji? Gevonden!

Een toevalstreffer was het! Ons kindvriendelijk resort op Fiji. We hebben maar een week de tijd en willen geen dagen kwijt zijn aan (dure) boottransfers. Dus we besluiten op het hoofdeiland te blijven. We boeken een resort aan de Coralcoast. Dat belooft al veel goeds natuurlijk…

 

We komen de eerste avond laat aan, dus we vallen gelijk in de gezellige drukte rondom het diner. Backpackers die hier komen om te surfen, maar ook gezinnen. Opvallend weinig stelletjes. Een vrij gemêleerd gezelschap dus, dat haarfijn in elkaar overgaat. Fynn vermaakt zich met de biljartballen die onderin de tafel rollen wanneer de backpackers onder het genot van een glas lokale kava een potje pool spelen. We voelen ons er snel thuis. Daar zorgt ook het personeel voor, met een luidkeels “Bula” worden we verwelkomd. De volgende ochtend klinkt het vanuit de keuken: “Goodmorning Fynn!” De lippenstift zit al gauw op z’n wang.

Waar slapen we?

Ons pareltje heet The Beachhouse. Wij slapen in een van de Gardenrooms. Reis je met één of twee kinderen dan zijn deze kamers ideaal. De meeste hebben een tweepersoonsbed en daarnaast twee een-persoonsbedden in een leuk nisje. De kamers hebben een ventilator hangen aan het plafond en een buitendouche met (meestal) warm water. Meer heb je wat ons betreft niet nodig op je kamer, want als het goed is ben je het grootste gedeelte van de dag lekker buiten.

Wil je liever een kamer met airconditioning, kies dan voor de Hibiscus kamer. Deze is groter en net als de Garden rooms geschikt voor vier personen.

De gardenroom in ons kindvriendelijke resort op Fiji

Reizen met een kleiner budget? De Frangipani kamers zijn ook echt prima. Verwacht geen luxe, maar de basics zijn er. De kamers zijn vrij klein, maar met dezelfde buitendouche en ventilator als de Gardenrooms. Ze hebben alleen een bed minder en zijn geschikt voor drie personen. Overigens wordt over een matras op de grond niet moeilijk gedaan, maar veel ruimte houd je dan niet meer over.

Op de site van The Beachhouse vind je ook zogenaamde ‘specials’. Een speciale prijs voor wanneer je minimaal vier nachten blijft.

Wat is er te doen?

Je kunt precies dat doen waar jij die dag zin in hebt. Ik schreef er eerder een uitgebreide blog over. Het zandstrand ligt voor de deur, met eb wandel je een heel stuk de zee op, op zoek naar schelpen en kleurrijke vissen die in de waterpoel zijn achter gebleven. Wachtend tot de zee terugkomt. Kano’s liggen klaar voor gebruik, net als snorkelsets. De vissen hebben werkelijk de meest felle kleuren. Geen zin in zout water? Dan koel je af in het zwembad, doe je mee aan een potje voetbal of speel je een potje pingpong. En terwijl je kids dat doen trakteer jij jezelf op een massage, Fiji style.

Ons kindvriendelijke resort op Fiji heeft natuurlijk ook een zwembad.

Wat eten we?

Veel resorts op Fiji werken met een zogenaamd mealplan. Omdat er in de buurt geen restaurants zijn en je dus bij je resort eet ben je verplicht een mealplan af te nemen. Deze bestaat uit het ontbijt en een keuze diner (voor- en hoofdgerecht). Er is altijd een vegetarische optie. Kindvriendelijke maaltijden zijn minder voor de hand liggend, maar vraag je om een bord spaghetti of rijst dan is het geen probleem deze te maken.

Zijn er dan helemaal geen negatieve punten te noemen? Nou weinig ja, behalve dat oordopjes ’s nachts geen overbodige luxe zijn. Want ondanks dat iedereen nog zo zacht doet hoor je alles bijna letterlijk bij de buren. Een huilende baby, een deur die iets te hard dicht valt, het napraten voordat iedereen z’n eigen kamer opzoekt, Fynn die ’s nachts wakker wordt van een droom waarin hij “koppie onder” gaat of ijverige schoonmakers die om half zeven ’s morgens de bladeren voor je deur weg vegen. Het zijn wat voorbeelden. 🙂

Hoe kom je er?

We vlogen vanuit Auckland in zo’n drie uur naar Nadi, de grote luchthaven op Fiji. Nou ja, groot… grootste kan ik beter zeggen. Reis je met kinderen dan hoef je niet in de eindeloos lange rij voor de paspoortcontrole, maar mag je zo aansluiten in de rij voor families. Een soort van short cut en je bent dan ook zo buiten. Daar kun je een taxi nemen naar the Beachhouse (op moment van schrijven, juni 2016, kost deze 120 FJD, 52 euro). Net zo gemakkelijk en vele malen goedkoper is de lokale bus. Je kaartje koop je voor net geen 10 FJD per persoon (€4,50) bij de kaartverkoper bij de halte, 50 meter rechts van de uitgang. Er gaat 10x per dag een bus, dus je hoeft niet lang te wachten. En de bus zet je voor de deur van The Beachhouse af. Appeltje eitje!

Fynn wacht op de bus voor ons kindvriendelijke resort op Fiji

Ken jij meer van dit soort pareltjes? Laat het ons weten! Enne, stuur je ons een kaartje als je bent gearriveerd?

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *