10x Inspirerende Facebookgroepen voor reizende gezinnen

Je wilt heel graag reizen met je kinderen, maar weet eigenlijk niet zo goed waar te beginnen. Welke land is geschikt voor het reizen met een kleuter? En welke juist met actieve tieners? Welke route leg je af, waar slaap je? Wat kan wel en wat kan niet, hebben ze er wel luiers? En hoe gaat dat met eten? Om over de struggle met de leerplicht nog maar te zwijgen. Hoe doen al die andere ouders dat? Nou, die helpen elkaar. In inspirerende Facebookgroepen. Ik volg er zelf ook flink wat. Hier mijn favorieten! En, feel free to join!

#1 Travelicious families: voor gezinnen die voor lang(ere) tijd op reis gaan.

Heb jij plannen om een langere reis te maken met je gezin? En heb je ook nog eens schoolgaande kinderen? In deze groep vind je gelijkgestemden en kun je informatie uitwisselen. Je vindt hier eerlijke reis verhalen en informatie over langere reizen met kinderen. Praktische info over leerplicht, verzekeringen en alle andere bijkomende zaken. Ook reistips als kindvriendelijke accommodaties en reisbestemmingen. Irene is beheerder en reist momenteel zelf met haar gezin de wereld over. Je vindt de Travelicious families hier.

Irene van Travelicious families met haar gezin in Zuid-Afrika

 

#2 Reislustige ouders (reizen met kinderen)

Het platform voor reislustige ouders. Van Terschelling tot Timboektoe. Verkopen ze melkpoeder in Japan? Wie weet er een kindvriendelijke accommodatie op Texel? Welke draagzak is het fijnst? En hoe overleeft je kinderwagen de vliegreis? Het is de plek voor al je vragen over reizen met kinderen. Het is vooral de bedoeling dat je elkaar als reislustige ouders helpt en inspireert! Niet oordelen, maar elkaar verder helpen. Dat is het idee.

#3 Globetrottende gezinnen #reismicrobe

Dit platform is opgezet door de Belgische Nies. Die tegen precies dezelfde dingen aanliep als toen wij voor het eerst met Fynn op pad gingen. Met een koffer vol potjes en luiers vertrokken we toen richting Portugal. Hier vind je globetrottende gezinnen die tegen diezelfde vragen aanliepen. Veel Europa, maar ook wel verder weg.

Nies van Reismicrobe met haar gezin

 

#4 Kamperen voor jonge gezinnen met kinderen

De naam zegt het al, alle ins en outs over kamperen met gezinnen. Van tips voor een kindvriendelijke camping in Limburg of Noord Italië tot campingeigenaren die graag hun eigen plekje promoten. Wie weet zit er iets moois tussen voor je eigen vakantie komende zomer.

#5 Reizen met kinderen

Deze groep is voor iedereen die op reis gaat met kleine of grotere kinderen. Foto’s, tips voor kindvriendelijke bestemmingen, vragen en alles daar omheen. Het is allemaal welkom in deze groep!

Wij hebben veel gehad aan de Facebookgroepen voor reizende gezinnen

 

#6 Kleine wereldreiziger

Een beetje of Facebook, maar vooral een fijne community online, op hun eigen site. KleineWereldreiziger.nl is een community voor gezinnen die op zoek zijn naar een bijzondere en comfortabele vakantie. Focus ligt op Europa, Azië en midden-oosten, maar ook voor andere bestemmingen is er informatie te vinden.

#7 Alternatieve Vakantietips Met Kinderen

Voor tips over mooie, natuurlijke, rustige campings, huisjes of andere plekken die leuk zijn met kinderen en ouders die niet van vakantieparken, all-inclusives of restaurants met een grote gele M houden…. Dan ben je hier in de juiste groep vol alternatieve vakantietips.

Hier zijn we in IJsland, wat een super mooi land!

 

Of Engelstalig:

#8 Families who love to travel

Eigenlijk net als de Nederlandstalige groepen is ook dit een groep waar je andere reizende gezinnen treft. Discussiëren, tips delen en uitwisselen, wie weet elkaar zelfs tegenkomen onderweg en vooral (ook hier weer) elkaar steunen. Hier vind je alle families who love to travel.

#9 Family travel inspiration

Dit is een groep waarbij reislustige ouders van over de hele wereld elkaar helpen om samen met de kids de wereld te ontdekken. Reisideeën, vragen stellen en beantwoorden, leren van elkaar en vooral lekker geïnspireerd raken. Ieder budget of stijl van reizen komt aan bod.

#10 Travel Mad Families

Last, but not least. Ook hier alles over wat met reizen met kinderen te maken heeft. Van vragen tot advies en van informatieve artikelen delen met elkaar tot handige tips.

Het fijne aan bijna alle bovenstaande facebookgroepen is dat ze gesloten zijn en je dus echt lid moet worden. Je geeft antwoord op een paar korte vragen zodat de leden die in de groep zitten ook allemaal dezelfde instelling hebben en er bijvoorbeeld geen commerciële bedrijven tussen staan die vooral reclame willen maken. Doe er je voordeel mee en laat je inspireren!


2 gedachten over “10x Inspirerende Facebookgroepen voor reizende gezinnen

  1. Yvonne Beantwoorden

    Wat een leuke blog, ik doe eigenlijk nog niet zoveel met facebook groepen, maar zou er veel meer info uit kunnen halen denk ik. Leuk om zo kennis te delen. De Engelstalige kende ik nog niet en dus meteen een lidmaatschapsverzoek gestuurd.. Engelstalig betekent toch vaak meer bereik en dus meer tips. 🙂

    1. Nynke Oosterman Beantwoorden

      Ja, klopt precies wat je zegt Yvonne! Er wordt zoveel waardevolle informatie gedeeld. Wel gevaarlijk trouwens hoor, want de reiskriebels beginnen gelijk weer op te spelen. 🙂 Zoveel inspirerende gezinnen zitten er tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *