Inpaktips reis met kinderen

Ik stal altijd alles op bed uit wat mee op reis moet en ga vervolgens alles in mijn backpack vouwen, zware dingen onderin (zoals dat zo keurig geleerd is), ik rol alles op want dat schijnt minder plek in te nemen en vervolgens ga ik er nog een keer op zitten in de hoop dat het allemaal iets zakt… Mijn backpack is dan net onder de 20 kilo en we kunnen vertrekken. Maar nu met Fynn, die als kind onder de twee jaar nog geen eigen stoel heeft en dus ook geen ruimbagage, raak ik lichtelijk in de stress bij het zien van alles wat er op bed is uitgestald. En toch is het gelukt! Mijn inpaktips reis met kinderen lees je hier!

Inpaktips reis met kinderenPer passagier mag je op een vlucht vaak 20 kilo bagage meenemen, nu Fynn mee gaat komen daar geen extra kilo’s bij (tenzij je er voor betaalt) en eigenlijk is dat helemaal zo gek nog niet. Stel je eens voor hoe dat er uit ziet? Wij met z’n twee, Fynn (die inmiddels zo’n 12 kilo weegt) in z’n buggy en/of rugdrager (want die mag wel mee), vervolgens 60 kilo bagage verdeeld over zeker drie of vier tassen/ backpack’s en dan ook ieder nog een rugzak met handbagage… Nee, dat je “maar”  20 kilo mee mag is vast ergens goed voor. 🙂 Ik kon wel wat inpaktips reis met kinderen gebruiken.

 

# 1 Inpaktips reis met kinderen: Uitstallen

Stal alles uit op bijvoorbeeld je bed (of op je logeerbed als je er die avond zelf nog in moet), maar leg vervolgens minimaal een derde weer terug in de kast. Het zijn die extra schoenen die je waarschijnlijk nooit uit je tas haalt op reis, of dat leuke jurkje dat eigenlijk helemaal niet zo praktisch is wanneer je met een kind over de grond kruipt, maar bedoeld was voor ‘stel dat je ook nog een avond met z’n twee uit eten gaat’. Geloof me, manlief vind je ook nog steeds heel leuk in een iets praktischer jurkje of stoere spijkerbroek. Althans, die van mij wel…

# 2 Inpaktips reis met kinderen: gebruik een lijstje

Ik ben soms een beetje allergisch voor lijstjes, maar het is toch ook wel handig wanneer je voor meer gezinsleden een tas moet pakken voor jullie vakantie. Inpaklijstjes zijn rond de vakanties periodes vaak gratis op te halen bij bijvoorbeeld de Etos of andere drogist. Blijf wel kritisch, want ook van deze lijstjes zul je dingen niet nodig hebben. Je hebt in ieder geval een start. Handig is ook om je lijstje na iedere reis of vakantie aan te vullen.

# 3 Inpaktips reis met kinderen: Vacuüm zakken

Zeker voor een langere reis is het een uitkomst; gebruik vacuümzakken. En dan degene die je vacuüm zuigt zonder stofzuiger, want die heb je vaak (en ook daar is een reden voor..) op je bestemming niet. Gebruik meer zakken, want stel dat er één stuk gaat dan krijg je je bagage nooit meer meer terug. En zo heb je ook al je sokken en ondergoed bij elkaar en hoef je daar dus niet meer naar te zoeken ergens onderin je tas. Hou uiteraard wel nog steeds de kilo’s in de gaten.

# 4 Inpaktips reis met kinderen: donkere kleding

Neem geen witte- of lichtgekleurde shirtjes mee, die zijn binnen de kortste keren vies. Draag liever iets met een print of donkere kleur, dan kunnen ze ‘m echt nog wel een dagje langer aan. Zorg ook voor kleding welke je met elkaar kunt combineren en laat dat shirtje wat alleen op de ene rokje kan thuis. Gooi dan juist weer wel een tube vloeibaar wasmiddel in je koffer, dan kun je onderweg een handwasje doen. Of maak gebruik van een wasserette/ wasservice in je accommodatie of (goedkoper) in het stadje waar je verblijft.

# 5 Inpaktips reis met kinderen: laat grote dingen thuis

Grote dingen, die veel ruimte innemen, als badlakens of handdoeken zijn vaak ook in je accommodatie aanwezig. Vraag dat voor vertrek even na. En wil je er zeker van zijn dat je niet met je natte zwemkleding op het zand moet ploffen, neem dan een lichtgewicht sarong mee. Ze zijn vaak groot genoeg en nemen in ieder geval heel veel minder ruimte in. Hetzelfde geldt voor etenswaren. Sjouw niet je hele keukenla met koekjes, potjes, limonade of snoepgoed mee. Zaken als luiers en billendoekjes zijn over het algemeen ook gewoon te koop, mits je niet voor een heel bijzondere en uitzonderlijke bestemming kiest natuurlijk.

inpaktips reis met kinderen - een backpack# 6 Inpaktips reis met kinderen: Laat je backpack een keer vallen

Ik heb het steeds over een backpack en daar is een reden voor. Want zit bijna alles erin? Laat je backpack dan een keer vallen op de grond, alles zakt dan nog iets verder in elkaar en je kunt zo nog net die laatste spullen erbij krijgen. En dit gaat uiteraard niet met een koffer. Daarnaast zijn backpack’s of sporttassen veel makkelijker te vormen achterin je huurauto.

Heb jij nog inpaktips reis met kinderen? Ik hoor ze graag!

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

2 thoughts on “Inpaktips reis met kinderen

  1. Carola Beantwoorden

    Bedenk van te voren wat jullie in je daypack nodig hebben. Standaard spulletjes als eten, drinken, speelgoedje, zoethoudertje en in ons geval minimonkey en natuurlijk luier etc. Dat iedere dag hetzelfde zorgt dat je altijd makkelijk erbij kunt als je even vast zit in een bus,vliegtuig,metrostation etc. Ideaal

    1. Nynke Oosterman Beantwoorden

      Vooral dat er snel bij kunnen inderdaad. 🙂 Zo hebben wij het rugzakje ooit in de schappen boven ons hoofd opgeruimd en het lampje van de stoelriemen ging maar niet uit. Zit je dan…

Berichtje achterlaten? Ja leuk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *