Kamperen met Flower Campings – onze ervaring!

Een wat voor camping? Een Flower camping? Ik had er inderdaad ook nog nooit van gehoord: Flower campings. Tot ik ze tegen kwam op een event voor de reiswereld. En daar werd ik blij van: familiecampings in Frankrijk met minder dan 300 staanplaatsen. Niet te groot, maar ook niet te klein! En natuurlijk zijn we dat gaan testen. In de meivakantie vlogen wij naar Toulouse voor een weekje zon, bergen, wandelen en uitwaaien aan het strand. Ik dit blog deel ik onze eerlijke Flower Campings ervaring met Domaine de la Palme.

Op uitnodiging van Flower camping waren wij een week op camping ‘Domaine de la Palme‘ in, hoe kan het ook anders, La Palme (Zuid Frankrijk). Languedoc-Roussillon is een onwijs mooi gebied! Zowel strand als bergen in de buurt, ultieme combinatie als je het ons vraagt. In dit blog geef ik jullie letterlijk een inkijkje in ons ” huisje” van deze week.

Wat zijn Flower Campings?

Flower campings heeft een netwerk van ca. 130 campings door heel Frankrijk. De aangesloten campings zijn kleine, groene campings met minder dan 300 plaatsen. Je vindt op deze campings een breed accommodatie aanbod, van de standaard staanplaatsen tot boomhutten, yurts, tipi’s en zelfs luxueuze lodges. Zonder hysterisch animatieprogramma, maar wel met een vriendelijk ontvangst en altijd iets om te zwemmen in de buurt: een zwembad, een riviertje of de zee. Ze zijn voornamelijk in de natuur gelegen en kenmerken zich door de persoonlijke service. Dat gaan we natuurlijk testen!

Strand nabij Domaine de la Palme

Welkom op Domaine de la Palme!

We zijn laat, te laat. Op ons dooie gemakje zijn we van Toulouse naar de kust gereden en we komen aan nadat de receptie al gesloten is. Geen hartelijk ontvangst dus, maar dat is wellicht onze eigen “fout”. De sleutels van onze stacaravan staan netjes te wachten in het bakje voor ‘late arrivals‘. We maken een pastaatje en dan duiken we ons (zelf opgemaakte) bedje in. Voor Robyn staat er een campingbedje klaar, Fynn is helemaal in z’n nopjes met het stapelbed. Slaap lekker!

De volgende ochtend wordt de kinderstoel voor Robyn nog even nagebracht en krijgen we wat leuke tips voor uitstapjes in de omgeving. We hoeven ons niet te vervelen. Als we later in de week een soepje maken, maar geen staafmixer hebben is het ook geen probleem deze van de eigenaar te lenen. Met die gastvrijheid zit het dus wel goed.

Ons huisje deze week

De volgende ochtend worden we wakker in ons huisje voor komende week. We hebben een stacaravan Chalet Premium met twee slaapkamers gehuurd, zo hebben we ieder een beetje ruimte en privacy. Robyn haar campingbedje staat in de woonkamer, Fynn in slaapkamer 1 en wij in de “master bedroom”. Het is 34m², ooit woonde we samen in een huisje van 32m², dat kun je je toch niet meer voorstellen? Maar in ons huis van deze week hebben we zelfs een vaatwasser, die hadden we in ons oude huisje niet. 😉

Flower campings review

Even een korte rondleiding:

Vanaf het terras gaan we het trapje op en staan we na een paar treden in onze huiskamer met open keuken. Klinkt leuk he? Het is eigenlijk een prima ruimte: een ruime zithoek, tafel met 4 stoelen en keuken met grote koelkast en vaatwasser.

Aan de ene kant onze slaapkamer met inloopkast en apart toilet. Aan de andere kant van de kamer de badkamer met douche en nog een slaapkamer. Fynn slaapt er alleen, maar je kunt er drie kids kwijt. Ruimte zat!

Missen we dan helemaal niks? Jawel: een waterkoker of fluitketen. Voor ons als theeleutjes is het even wennen dat we ons water moeten koken in een pannetje voordat we een kopje thee hebben. 😉

Verder op de camping…

Hoogtepunt van deze week staat vooraan op de camping: een grote trampoline. Fynn en Robyn zijn er iedere ochtend en middag wel even te vinden. Het speeltuintje heeft verder een klein glijbaantje en een wipkip. Prima voor de kleintjes.

Het zwembad is helaas nog gesloten, dus die hebben we niet kunnen testen. Het zag er overigens wel verleidelijk uit, met pierenbadje, dus er zal in warmere dagen prima afgekoeld kunnen worden.

Het speeltuintje op de camping

Bij de receptie haal je niet alleen de tips over wat er in de omgeving te zien en te doen is, maar je bestelt er ook je broodjes voor de volgende dag.

En heb je niet iedere avond zin om zelf te koken? Het is tenslotte toch vakantie… Twee keer per week komt er een pizzakar de camping oprijden. Vanaf 18 uur kun je daar heerlijke pizza’s bestellen.

Naast een aantal stacaravans verhuren ze hier ook luxe safaritenten, in ieder formaat: de familietenten, maar ook kleinere safaritenten op palen voor twee personen met je openlucht keukentje eronder. Die zien er ook zo gezellig uit. Als de kids niet meer meegaan huren we die een keer.

Eropuit!

Flower campings zijn groene campings, dat zien we ook hier. Al is het stadje met een bakkertje, een buurtsuper en de pizzeria op loopafstand. Wandel je de andere kant op dan is daar de zee. Vanaf de camping niet gelijk zwemstrand, maar wanneer we de auto pakken vinden we 10 minuten verderop, in Leucate, een breed zandstrand met strandtent, speeltuintje EN ijsjes. We hebben ons deze week niet hoeven vervelen: van flamingo’s spotten tot zandkasteelbouwen (en uitwaaien aan het strand op mindere dagen). En natuurlijk wandelen over plankenpaadjes en langs watervallen, met in de verte de besneeuwde bergtoppen. Wat we deze week allemaal beleeft en gedaan hebben schreef ik al eens in een andere blog.

Ervaring Flower campings omgeving

Eindconclusie:

Dat is altijd spannend! Wij vonden zowel de ligging als de camping zelf een dikke prima, maar wel met een kleine kanttekening. Wij waren er in de meivakantie en dan is duidelijk het seizoen nog niet gestart: zwembad dicht, relatief rustig op de camping (lees: weinig vriendjes en vriendinnetjes) en ook de kinderactiviteiten zijn nog niet gestart. Vind je dat geen punt, dan kun je er ook prima in het voor- en naseizoen naar toe. Ook het strand is heerlijk rustig en je hoeft nog niet te zoeken naar een parkeerplek als je een wandeling maakt. Maar zoek je voor de kids meer vermaak en vriendjes? Dan zou ik lekker kiezen voor een verblijf in de zomervakantie, wanneer het seizoen in volle gang is.

Fijne vakantie!


We verbleven op camping ‘Domaine de la Palme’ op uitnodiging van Flower campings. Flower campings is echter niet betrokken bij de inhoud van dit blog, deze is gebaseerd op onze eigen ervaringen en persoonlijke mening.

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *