Easy Going; fietsen in Bangkok

Vietnam werd Thailand.. zo ver waren we. Bangkok is bekend terrein, dus dat is fijn beginnen. In het vliegtuig galmt de stewardess uit de speakers: “the ground temperature in Bangkok is 37 degrees celsius.” Ik kijk Manon aan, hoorde we dat goed? Pff, ze heeft niks teveel gezegd.. het zweet breekt ons al uit als we een stap buiten de schuifdeuren van het vliegveld gezet hebben en we haasten ons (voor zo ver dat kan bij deze temperatuur) naar de eerste de beste taxi.

Het is ontzettend gek, zo sta je nog in China en zo zit je in je hostel (Roof view place) in Bangkok. Onze receptie-nicht checkt ons maar wat graag in. Het ziet er uit als een vrouw, tot het gaat praten… “Ze” stuurt ons naar de vijfde verdieping, het komende uur sluiten wij ons op op ons aircokamertje.

’s Avonds proosten we op Khoa San road onder het genot van een Thaise curry, waarbij opnieuw het zweet me uitbreekt. Waarom eten ze in deze landen zo heet als het buiten ook al brand? Mijn vorige keer op Khoa San was hutjemutje slenteren door de massa, vandaag is het een stuk stiller. Alleen wat overdreven backpackers, die je eigenlijk al niet meer zo mag noemen. Van die types die er een beetje in zijn blijven hangen: blote voeten, onder de tattoos, liefst een verwilderde baard en blote bast. Onder invloed van van alles, meedeinend op de muziek. Maar ook gezinnen met hoog blonde kids en van die oude mannetjes met een veel te jonge Thaise aan hun zijde. De kraampjes zijn echter nog exact zoals twee jaar terug. Ik weet de bananenpannenkoekjes met nutella zo weer te vinden. Jammie!

Co van Kessel; fietsen in Bangkok

De volgende ochtend gaat vroeg de wekker, vandaag verkennen we Bangkok op de fiets. Acht uur worden we verwacht bij Co van Kessel. Degene die al eerder in Bangkok waren weten gelijk wat ik bedoel. De groepen gele petjes die je dwars door Bangkok ziet fietsen. Vandaag zijn wij er één van, al bestaat de groep uit de gids voorop, Manon, de tweede gids (die vandaag z’n eerste dag heeft) achterop en ik ook nog ergens daar tussenin.. klein clubje dus. Toch jammer dat we daarom ons niet geheel in het geel hoeven te kleden. We zoeken een fijne fiets uit en daar gaan we. We fietsen in Bangkok dwars door de smalle straatjes van China town, over een markt met verse vis, vlees, fruit en groenten. Het vrouwtje dat de vis staat te verkopen gaat iedere nacht om vier uur naar de kust om verse vis te halen en verkoopt dat de hele dag op die markt, tot het op is en ze de volgende nacht weer om vier uur richting kust gaat… Dat zijn nog eens werktijden! De hompen vlees en ingewanden in grote schalen shockeren al niet meer.

Fietsen in Bangkok, even pauze

Fietsen in Bangkok langs de lokale markt

Dan gaan we de rivier over met het pondje, beetje gestuntel met de fietsen is dat, maar het gaat goed en dan staan we ineens in het “rustige” Bangkok. We bezoeken verschillende tempels en bidden tot Boeddha voor veel geluk en liefde in ons leven. Om elf uur zijn we weer terug en slenteren we te voet nog even langs alle kraampjes en winkeltjes. In China town gaan de inkopen in grotere getalen, in kilo’s of in bijvoorbeeld in tien dezelfde souvenirs, vier riemen en zelfs schoenen gaan niet per paar. ’s Avonds hapje eten op Khoa San road en laatste souvenirs inslaan, morgen vertrekken we richting het westen, de bridge over de River Kwai wacht op ons.

Tip: Co van Kessel verhuurd ook fietsen met kinderzitjes. Je kids kunnen dus gewoon mee. Voor kinderen vanaf 7 jaar worden kleine kinderfietsjes verhuurd. Zij krijgen 25% korting op de normale prijs.

Ik maakte deze reis in 2012, toen ik 5 maanden op wereldreis was. Zonder kids, maar met backpack. Toch benieuwd naar de rest van mijn avonturen? Lees gerust ook mijn andere reisverslagen

Blijf ons volgen en deel onze avonturen
error

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *