Ervaring Deryan travelcot

We laten ‘m thuis. Die knoop is doorgehakt. Slechts een paar dagen voor de start van onze wereldreis. We doen het echt. Ik realiseer me dat dit zoiets moet zijn als vloeken in de kerk en dat menig gezin er bij zweert. Wij niet. We hebben het geprobeerd, echt heus! Lees hier onze ervaring met ons slaaptentje, de Deryan travelcot.

De Deryan travelcot is een lichtgewicht slaaptentje dat je in 2 seconden uitklapt, een soort van compact campingbedje dus. Ze zijn er in twee varianten, de baby- en de peuter variant. Zelf zie ik niet zo in waarom je eerst een Deryan travelcot baby zou kopen, a 60 euro, en vervolgens de peuter variant voor nog eens 80 euro. Misschien omdat het fijn is dat je baby in een wat kleiner bedje ligt en niet gelijk in de Deryan travelcot voor peuters. Het verschil in afmeting is echter maar klein. De Deryan travelcot voor babies is uitgevouwen 120 x 75 x 46 cm en die voor peuters 136 x 84 x 62 cm. Wij kozen daarom gelijk voor de variant voor peuters, Fynn was ook al bijna twee toen we er eentje aangeschaft hebben.

De recensies op internet logen er niet om: “mijn dochter slaapt er beter in dan in haar eigen bed”, “ideaal”, “de Deryan travelcot ontbreekt niet op de vaste inpaklijst”, “iets dat ieder reizend gezin zou moeten hebben”. Die moesten wij ook hebben, hartstikke handig dacht ik. Dus tijdens onze vakantie naar Italië ging hij mee.

Ervaring Deryan travelcot peuter

Onze ervaring met Deryan travelcot? Helaas ondervonden wij vooral nadelen:

 • Voor een druk mannetje als Fynn zorgt het feit dat hij zelf uit het tentje kan kruipen niet bepaald voor rust. We zaten er om beurten als een politieagent voor. Fynn kijkend of hij ook kan staan in de Deryan travelcot. Wij hem steeds weer opnieuw neerleggen om vervolgens een knuffel naar je hoofd geslingerd te krijgen. En dan huilen omdat ie z’n knuffel terug wil, anders kan hij niet slapen… Vooruit dat doet misschien niet ieder kind (of wel). Pas op ’t moment dat ik zelf haast toe ben aan nachtrust gaf meneer zich over. Oh, en probeer dan vooral niet de rits dicht te doen, want dan ben je af en moet je terug naar ‘start’.
 • Het luchtbedje of matrasje gaat in een compartiment onderin, dit om te voorkomen dat je kindje onder het matras belandt. Fynn is echter nogal beweeglijk, dat had ik al gezegd, en zonder matras valt er weinig in te stoppen. Wij hebben dus al gauw het matrasje niet onderin gedaan, maar in het tentje. Zo konden we zijn dekentje een beetje onder het matrasje vouwen. Helaas blijft het niet heel best zitten. Op internet lees ik veel meer ervaringen van vindingrijke ouders die iets verzinnen om een dekentje te kunnen instoppen. Dus Google even en doe wat ideetjes op, mocht dit ook jouw probleem zijn met de Deryan travelcot.
 • Iedereen die wel eens op kamp geweest is weet vast wat ik bedoel: bij iedere draai klinkt het geluid van een krakend luchtbed. Nou werd Fynn daar niet gelijk wakker van, wij wel. Waar Fynn wel wakker van werd is wanneer hij van het matrasje af tussen matras en tentdoek rolde… Bonk hoorde we en dan lag hij dus op de stenenvloer, tussen matras en tentdoek.
 • Nadeel vind ik ook dat je het tentje op de grond zet. In koudere landen is de kou van de grond gelijk voelbaar. Laag bij de grond tocht het altijd ook iets meer. Dat is best fris dan voor je kindje, zeker als je dus niet kunt instoppen. We hebben een keer gedacht dat het dan beter zou zijn het tentje wat hoger te zetten en dus hadden we ‘m die nacht op een eenpersoonsbed gezet. Na Fynn zijn eerste draai lag hij met tent en al op de vloer. Wonder boven wonder mankeerde hij niks en konden we ‘m zelfs al slapend weer rechtop zetten. Niet doen dus!
 • Te koud, te warm. I know, het is nooit goed. Doordat we het matrasje dus in het tentje gelegd hadden is het zweten geblazen. Het is matrasje is wat plakkerig en de slaapzak synthetisch. Niet fijn wanneer je op vakantie bent in warme landen. Er blijft dan namelijk juist een hoop warmte hangen in het tentje. Ik zie mezelf nog in een koepeltentje liggen wanneer we gingen kamperen in Frankrijk, nou dat dus.
 • En misschien nog wel mijn grootste irritatie? Hoe krijg ik dat ding dat in twee seconden was uitgeklapt weer in de draagtas? Niet te doen. We zijn daar de eerste dagen wel echt mee aan het stunten geweest. Toegegeven, het went.

Zit er dan helemaal geen voordeel aan de Deryan travelcot? Jawel hoor, Wij vonden er maar liefst drie. 😉

 • Je betaald eenmalig de aanschafwaarde en bespaart daarmee behoorlijk op de prijs die je soms voor een campingbedje betaald bij je accommodatie. Als ze er al campingbedjes hebben.
 • Het tentje is lichtgewicht en klein in formaat, hij past gemakkelijk in je tas. Dan dus wel eerst even doorbijten op het opvouwen. You can do it!
 • Grootste voordeel? Je hebt steeds hetzelfde bedje mee voor je peuter. Dat maakt het vertrouwd en herkenbaar. Maar dan moeten ze er dus wel eerst lekker in kunnen slapen.

 

Heb je zelf een Deryan travelcot of ander slaaptentje? Wat zijn jouw ervaringen?

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

10 thoughts on “Ervaring Deryan travelcot

 1. Edith | [travel.create.repeat] Beantwoorden

  Oooh arme Fynn, met tentje en al van het bed afgerold… Ik moest hier zowaar even om grinniken, maar dat was vast niet grappig toen het gebeurde! Ik ben benieuwd of je nu het boze backpack-moeders-gilde over je heen krijgt 😉

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   De mazzel was dat Henk het al een beetje voorzien had en er een partij kussens naast gelegd had. Niet geheel overbodig geweest dus. En achteraf inderdaad ook wel komisch ja, er mag dus om gegrinnikt worden…

 2. Yvonne Beantwoorden

  Wat grappig dat jullie zo gefrustreerd van dit tentje werden, wij zweren erbij, maar MET de nodige aanpassingen (waarover ik net een blogje af heb). Wij hebben de baby-versie voor 15 euro kunnen kopen in de opruiming en vonden hem dusdanig lichter en kleiner en dus veel praktischer, dat we hem de eerste 2 jaar hebben gebruikt. Bovendien nog tegelijk met de peuterversie gebruikt in het eerste jaar dat we 2 kinderen hadden in die leeftijd. Ben benieuwd hoe het zonder Deryan reizen jullie tot nog toe bevalt, jullie hebben er inmiddels een aantal nachten opzitten, toch?!

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   De meningen zijn er inderdaad over verdeeld, dat is wel weer leuk om te zien. En als je een goede deal van 15 euro hebt zeker het proberen waard! Wij hebben er inmiddels een aantal nachten pitten inderdaad en de mazzel dat ze hier tot nu toe een heerlijk ledikantje hebben. Ik zal halverwege nog een keer verslag doen Yvonne. 🙂

 3. Tikva Beantwoorden

  Nee totaal niet herkenbaar dus, wij vinden het een geweldig ding. De babyversie hadden we eerst en nu de peuter versie. Toen we onze dochter vroegen naar haar leukste dingen in Myamar was het slapen (in het tentje dus), monniken en boeddha’s. Dus ja ze vind het echt fijn vertrouwd en lekker slapen. Het scheelt ook zoveel geld om er een mee te hebben, wij slapen gewoon waar we willen of ze nu wel of geen bedje hebben. Wat neem je nu mee dan? nik? Je hebt ook nog de nomad kids travelbed, wel duurder maar hoor ik ook ouders positief over.

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   We hebben nu inderdaad niks van een bedje mee Tikva. Gokje! De eerste 4 weken in Sri Lanka is er voor een ledikantje gezorgd, in Amerika hebben we de camper.. De grote gok wordt Indonesië denk ik. Fynn slaapt thuis al in een groot bed, dus dat is ons plan B. Ik hoorde andere inderdaad ook over het Nomad bedje, die zal ik zeker onthouden. Isis heeft het goed naar d’r zin gehad in Myanmar dus, ben benieuwd naar jullie verhalen.

 4. femke steijlen Beantwoorden

  Hi Nynke, Ik volg jullie blog met veel plezier en heb ook met onze kleine dreumes al veel gereisd. We zijn nu bezig met het plannen van een reis voor drie maanden. Vorig jaar hebben we met een camper 4 weken door Canada gereisd wij reisde toen met onze dochter van toen 14 maanden oud. Voor de reis hebben we haar thuis laten wennen aan het slapen in het Deryan tentje en dit ging goed. In Vancouver en in de camper heeft onze dochter ook goed in het tentje geslapen. De tip die wij hebben voor ouders is om spanbanden mee te nemen op reis zodat je het tentje vast kan maken. Dit werkte erg goed. Wij hopen de komende reis ook weer gebruik te kunnen maken van het Deryan slaaptentje.

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Leuk dat je ons volgt Femke! En wat een top vooruitzicht. Ik denk dat het bij Fynn vooral in het tentje zat, dat hij dat niet zo fijn vond. We hebben in Canada een soort van luchtbed met randen gekocht (dat hij er niet uit rolt) en daar slaapt hij als een roosje in. Gelukkig! Want een eigen bedje mee scheelt in deze landen onwijs veel geld. Fijn dat jullie dochter wel lekker in het Deryan tentje slaapt en goede tip die spanbanden. 🙂

 5. marit Beantwoorden

  Leuke blog! Onze draak had de eerste paar keer in het Deryan tent ook de neiging om te rollen en te willen gaan staan. Maar gelukkig had hij al snel door dat het tentje echt niet groot genoeg was daarvoor en daarna sliep hij er prima in.
  Tip tegen de koude vloeren: wij vroegen in de hotels vaak om een extra deken waar we het tentje dan opzetten. Het geeft een extra zacht laagje en het voorkomt dat de kilte van de vloer optrekt.

  1. Nynke Oosterman Beantwoorden

   Dat punt van realiseren dat je niet kunt staan/springen/rollen in een Deryan tentje kwam bij Fynn nooit… 😉 Goede tip van de extra deken inderdaad! Dank je.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *