Italië – Cinque Terre met kinderen

We zijn twee weken in Toscane schreef ik eerder, maar wie de kaart erbij pakt heeft vast allang gezien dat wij ook even vreemdgingen met de streek ernaast; de Bloemenriviera. We bezochten het natuurpark Cinque Terre met kinderen; schitterend!

Vanuit Modena rijden we naar Levanto, een klein toeristisch plaatsje aan de kust. Waar we slapen heb je eerder kunnen lezen, wat we in de omgeving doen vertel ik je hier. Niet alleen Levanto, maar ook Cinque Terre met kinderen is erg leuk.

Levanto, vlakbij Cinque Terre met kinderenItalië met kinderen  – Levanto

Levanto is een wir war van straatjes met kleine toeristenwinkeltjes, eettentjes en andere boetiekjes. Vlak aan het strand is een grote parkeerplek, een prima uitvalsbasis voor vandaag. Het strand van Levanto is heerlijk om even af te koelen, maar verwacht geen zandstrand. Fynn struint de kustlijn af op zoek naar kiezels die hij vervolgens in de zee kan plonsen. Ben je klaar aan het strand, dan is er vlak achter de parkeerplaats (10 min lopen) een schaduwrijke speeltuin met tal van eettentjes eromheen. Prima plek om je stranddag af te sluiten. Of stap op de trein voor een bezoek aan de vijf plaatsjes van Cinque Terre met kinderen.

Cinque Terre met kinderen

Het park bestaat uit vijf pittoreske plaatsjes aan de kust en oprecht opgenomen in de lijst van UNESCO’s Werelderfgoed. Wij parkeerden de auto bij het station van Levanto, daar koop je je dagkaart voor de trein. Informeer er gelijk naar de wandelpaden, want ze zijn lang niet altijd allemaal open. Het ritje tussen de verschillende plaatsen is soms maar twee minuten en op ieder stationnetje kun je eruit. De spoorrails loopt vlak langs de kust, tunnel in tunnel uit. Fynn vindt ’t super!

Tip: in de zomermaanden is het er behoorlijk druk. Je bent niet de enige die Cinque Terre een bezoek brengt. Ga dus op tijd, dat voorkomt file lopen.

Wij reden naar het laatste station; Riomaggiore. Fynn hebben we vandaag in de rugdrager, want je kunt in Cinque Terre met kinderen schitterende wandelingen maken die met een buggy echt niet te doen zijn. We dwalen wat door het stadje, het is bloedje heet, als Henk een bord ziet voor een wandelpad naar het dorpje ernaast… Manarola. 1km geeft het bord aan… Je voelt ‘m al aankomen, maar die ene kilometer gaat wel bijna steil omhoog. Toegegeven; het is misschien ook niet de meest makkelijke route. Ik ben kapot (en draag niet eens Fynn van 12 kilo op m’n rug), hijgend en puffend kom ik boven. Dit doe ik niet nog een keer (zeg je dat ook niet na je eerste bevalling…? 😉 ), maar wat is het uitzicht super! Ik vergeet snel wat voor tocht we achter ons hebben. En als we eenmaal zijn afgedaald trakteren we onszelf op een ijsje en een koude cola. We kijken uit op een grote rots in het water waar van af jongeren het koude water in springen.

Collega blogger Denise schreef overigens een fijn en uitgebreid artikel over alle vijf de dorpjes van Cinque Terre.

Tip: Wil je in Cinque Terre met kinderen geen wandelingen maken, maar blijf je in de plaatsjes? Dan kun je ook met een buggy op pad, veel straatjes zijn vlak maar wel steil. Wil je echter net als wij een (korte) wandeling maken door Cinque Terre met kinderen? Dan is een rugdrager wel echt fijn of beter gezegd; niet te missen. Of toch? Er is een kinderwagen-/ rolstoelvriendelijk pad van ca. 20 min, de Via dell’ Amore, van Riomaggiore tot Manarola. Helemaal langs de kust met schitterend uitzicht. Het pad is uit de rotsen gehouwen en onderweg hangen overal slotjes, het symbool van de oneindige liefde.

Bij de laatste stop, Monterosso, onderweg terug naar “huis” is een heerlijk zandstrand. Even afkoelen na deze dag zweten, want warm wordt het er wel. Neem dus ook je zwemkleding mee. Niet alleen bij Monterosso, maar ook bij de andere plaatsjes zijn er mogelijkheden om lekker af te koelen. Cinque Terre met kinderen is in combinatie met water al snel goed natuurlijk!

Tip: hou de treintijden in de gaten, want ze stoppen niet altijd overal en zeker niet ieder uur. Heel vervelend als je met je kids om vijf uur op een van de strandjes bent en je trein pas om acht uur ’s avonds naar huis gaat. Dan wordt de dag wel erg lang.

Blijf ons volgen en deel onze avonturen
error

One thought on “Italië – Cinque Terre met kinderen

  1. Tikva Beantwoorden

    Wat een fijne plaatsje, een stuk makkelijk om ze zo te bekijken dan de moeite die jullie ervoor gedaan hebben 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *