Panda’s en theehuizen in Chengdu

Panda’s, panda’s panda’s…!! Eindelijk. Dit heb ik al even in m’n hoofd en in Chengdu kan het. Een korte vlucht van anderhalf uur brengt ons van Xi’an naar Chengdu. Een luxe, want omdat er geen plekken in de trein meer waren kiezen we voor deze optie. We troosten ons met het idee dat we anders zo’n 15 uur in de trein gezeten hadden…

De shuttle bus brengt ons tot vlakbij het hostel, slechts 15 minuten lopen met onze backpack van 15 kilo. Het zweet staat op m’n rug. Ook dit hostel (traffic inn) is weer prima: 24 hours hot shower, een “huiskamertje” waar je films kunt kijken en een hapje kunt eten en natuurlijk een voor mij niet te missen wifi verbinding. Je kunt in dit hostel (normaal gesproken tenminste, deze dagen even niet) zelfs op facebook. Iets dat in de rest van China onmogelijk is. Big brother is watching you!

Peoples park in Chengdu

Peoples park is ‘the place to be’. Het vondelpark met Koninginnedag is er niets bij en we kijken onze ogen uit. Er wordt muziek gemaakt (of heel hard gedraaid), modeshows gehouden waarbij Chinese dametjes van tegen de 60 jaar de modellen zijn, spelletjes gespeeld waar iedereen zich mee bemoeid en veel gedanst. Een mannetje komt bij ons staan en schrijft met een krijtje van alles op de grond. Waar we vandaan komen? Russia? Manon schrijft met hetzelfde krijtje NL op de grond en dan is ie los. Hij “tekent” Nederland beneden het zeeniveau en verhalen over dat hij gevochten heeft in de oorlog volgen in tekeningen. Een menigte mensen verzamelt zich om ons heen, we zijn ineens onderdeel van Peoples park. Bij een van de theehuizen ploffen we uiteindelijk neer voor een jasmijn theetje.

Oren schoonmaken in Chengdu

Je kunt hier ook je oren laten schoonmaken. “Madame, you want ear massage?” Iets wat je natuurlijk eens in je leven gedaan moet hebben. Voor 25 yuan (zo’n 2,70 euro, veel te veel natuurlijk) peutert een mannetje zo’n kwartier lang met een stokje in je oor. Door twee trillende staafjes tegen het stokje met veertjes (welke in je oor zit) aan te tikken trilt hij, denk ik, de laatste restjes los. Of ik er nou ook beter door ben gaan horen weet ik niet.. ’s Avonds eten we bij het hostel, we trakteren ons zelf op een pizza, jammie! We regelen ook het volgende hostel, dan hebben we dat maar alvast gedaan. We worden er nog handig in.

Panda's in Chengdu

De volgende ochtend wachten de pandabeertjes op ons. Kwart over zeven brengt onze chauffeur ons naar het panda breeding research center. Het is en mooi onderhouden en groot park met overal bamboebossen. ’s Morgens worden ze gevoerd en zijn ze het actiefst. Ook zijn de bussen met Chinese toeristen er zo vroeg nog niet. Je staat dus met hooguit een man of vijf te kijken hoe deze knuffelberen een beetje liggen te chillen en van de bamboe eten. Heel aandoenlijk! Wanneer we weer naar de uitgang lopen zien we hoe druk het in die paar uur geworden is. Golfkarretjes rijden af en aan met toeristen die liever niet lopen, en dat zijn er nogal wat.. ’s Middags doen we helemaal niks en hangen we wat bij het hostel, ook wel eens lekker! En misschien komt het doordat m’n oren zo schoon zijn, of doordat onze dorm een stuk luidruchtiger is dan de vorige (lees: snurkers, nachtbrakers en een klemmende deur).. maar ik val die nacht voor het eerst in slaap met oordoppen in. Morgen op weg naar Guilin, richting de natuur. Daar zijn we aan toe.

 

Ik maakte deze reis in 2012, toen ik 5 maanden op wereldreis was. Zonder kids, maar met backpack. Toch benieuwd naar de rest van mijn avonturen? Lees gerust ook mijn andere reisverslagen

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *