Reizen met een camper – Dit is waarom wij het zo leuk vinden!

Reizen met een camper is zo fijn! Wij deden dat met z’n twee al eens toen we in Australië door de outback toerden. En Fynn ging mee in ons “huisje” toen we vijf weken door west Amerika reden. Wat was dat fijn! Nu zijn we met z’n vieren… En ja ja, daar gaan we weer! Dit keer met onze eigen camper, gekocht voor ons komende avontuur: een camperreis door Europa. Ik vertel je hier waarom wij het reizen met een camper zo fijn vinden.

Als je er dan eentje koopt, dan moet het wel heel leuk zijn he? En dat is het ook! Het is het avontuur op zich, je reis start wanneer je de straat uitrijdt en je nog even langs de supermarkt gaat voor de laatste broodjes voor onderweg. Je maakt er echt je huisje van, ook al heb je ‘m gehuurd. Dat huiselijke en nog veel meer dingen maakt dat we eigenlijk wel een beetje verliefd zijn geworden op reizen met een camper.

#1 Je hebt je huisje altijd bij je

Je maakt er je eigen ding van, deelt de kasten in en maakt de bedden op en dan is het een kwestie van luifel en trapje in en gaan! Het geeft een stukje rust, ook voor Fynn. Die weet precies waar hij vanavond slaapt, namelijk in zijn bedje bovenin. Iedere nacht hetzelfde. Na een drukke dag vroeg Fynn ons ook: “wanneer gaan we weer naar ons huisje?”. Hij doelde dan op de camper.

Eten op reis: zelf koken is de truc!

#2 Afgelopen met gezeul met koffers

Dat het zo lekker huiselijk is heeft ook als voordeel dat je je tas of koffer één keer uitpakt, je kast inruimt en er dan niet meer naar hoeft om te kijken. Wij reizen met backpacks, want die kunnen we dan zelf gemakkelijk wegstoppen in een la of onder de banken. Pas aan het eind van de vakantie haal je ze weer tevoorschijn. En dat geldt trouwens niet alleen voor je kleding, je kunt ook nog eens een opblaasband kopen voor in het zwembad. Of een buggy èn een rugdrager meenemen. Die gaan gewoon onderin bij je campingstoelen.

#3 Al je spullen in de buurt

Dan zijn we onderweg en komen we ineens langs een mooi meer waar we eigenlijk wel even willen induiken. Of we nemen een afslag naar een uitzichtpunt, precies rond lunchtijd. Dat kan met een camper dus gewoon allemaal, omkleden en zwembroek aan. Even het zand weer van je voeten spoelen onder de douche en door. Eitje bakken voor de lunch. Zin in een vers gezet bakje koffie? Ook je keukentje heb je altijd bij je. Of wat dacht je van de wc? Ben je net weer onderweg: “mam, ik moet plassen.” Herkenbaar he?

#4 Zelf koken in je eigen keukentje

Dat keukentje is ’s middags handig, maar ook zeker in de avond. Iedere dag uit eten met de kinderen, daar wordt volgens mij geen enkele ouder gelukkig van. Wij althans niet. Nu konden we Fynn z’n vertrouwde maaltje maken of, nog leuker: de BBQ aansteken. In Amerika heeft vrijwel iedere campsite een bbq-plaats. En natuurlijk gingen we wel eens uit eten, maar dan op een dag dat Fynn goed geslapen had en er ook zin in had.

overal kunnen koken tijdens je campervakantie met kinderen

#5 Middagslaapje? Ook dat kan

Toen wij in Amerika waren sliep Fynn vaak nog wel ’s middags. En dat gaan we nu met Robyn ook weer hebben. Dan kun je zorgen dat je op je camping bent, maar je kunt ook gewoon onderweg een mooie stop kiezen. Ergens in het bos van en National Park of aan de rand van de Grand Canyon. Camper parkeren en slapen maar. Wij zaten dan anderhalf uur te genieten van het uitzicht of we tekenden op een plattegrond van het park vast een mooie wandeling uit voor na het slaapje. Nu we met de camper op pad gaan als Fynn niet meer slaapt, maar Robyn nog wel is het fijn te zijn op een plek waar Fynn zich ook even anderhalf uur kan vermaken. Bij een meer of aan het strand bijvoorbeeld.

#6 Onderweg gezellig spelletje doen of tekenen

Behalve slapen onderweg kun je ook gewoon lekker een spelletje doen. De kinderen zitten namelijk aan tafel in hun autostoeltje. Wij hadden dan een antislipmatje op de tafel zodat er niks van de tafel afglijdt en zo kon Fynn lekker I-pad kijken, een spelletje doen of een tekening maken. Fleur je gelijk de camper wat mee op! Ook een bakje met appelpartjes of een bordje met een boterham blijft trouwens staan op zo’n matje. Voordeel van de camper is ook dat de kinderen wat hoger zitten en dus goed naar buiten kunnen kijken, handig voor een potje ‘ ik zie ik zie wat jij niet ziet’.

#7 Reizen met een camper is relatief goedkoop

Ok, goedkoop goedkoop. Nee, een camper huren of zelfs kopen is niet goedkoop. In Amerika sliepen we echter vaak midden in de Nationale parken op de campsites die maar US$ 18,- per nacht kosten. Dat maakt het een stuk goedkoper dan een hotelovernachting. Als je ’s morgens ontbijt met melk/yoghurt met muesli, ’s middags een broodje smeert en ook ’s avonds zelf kookt, bespaar je ook nog eens drie maaltijden uit. De overnachtingen, maaltijden en activiteiten tijdens onze vijf weekse reis door Amerika, waarvan we er vier met de camper op pad waren, kostten gemiddeld €110,- per dag. De camper zelf huurden wij bij Travelhome.nl. We hebben daarbij verschillende vergelijkingen gemaakt en zij waren onder de streep het meest voordelig. Voor vier weken (5-persoons)camperhuur, incl. de nodige verzekeringen etc, betalen wij €115,- per dag.

#8 Onwijs veel keus in campers

Misschien wel net zoveel keus als dat je met een hotelkamer zou hebben. Wij boekten een vijfpersoonscamper zodat we niet iedere avond het zithoekje hoefden om te bouwen tot bed. Fynn sliep bovenin de alkoof en wij achterin het tweepersoonsbed. De camper die we nu gekocht hebben heeft ook een tweepersoonsbed bovenin de alkoof, maar achterin een stapelbed voor de kids. Ook nu dus geen gedoe met het ombouwen van bedden. En dan kom je aan op je eerste campsite met het idee dat je een grote camper hebt… nou, je weet niet wat je ziet. Hele bussen komen de camping oprijden. Alles erop en eraan.

#9 Je leeft midden in de natuur

Die overnachtingen midden in de natuur zijn niet alleen het meest voordelig, maar het waren ook vaak de mooiste plekjes. Weinig faciliteiten, geen zwembad of grote speeltuin, maar wel ’s morgen eekhoorntjes aan het ontbijt. Of een dorstige elk aan de kraan van de camping. Na het eten ’s avonds nog even naar de zonsondergang boven de Grand Canyon, hoe gaaf is dat! En Fynn heeft zich zonder zwembad echt niet verveeld hoor. Die was druk met de reuzen dennenappels of met dammetjes bouwen in de rivier.

#10 Vrijheid blijheid!

Misschien voor ons wel de nummer 1 van reizen met een camper. Het geeft je zoveel vrijheid. Niks hoeft, alles mag. Regent het op de plaats van bestemming? Dan pak je de volgende dag snel alles weer en en weg ben je. Door naar de zon. Blijkt een rit in de praktijk toch te lang? Of heb je gewoon geen zin om door te reizen? Dan zoek je eerder een plek om te stoppen.

Begin mei vertrekken we, nog wat laatste voorbereidingen en dan zijn we er klaar voor. Je kunt onze avonturen natuurlijk allemaal weer volgen hier.


Mocht je zelf ook plannen hebben voor een camperreis met kinderen, dan heb je wellicht wat aan deze tip: Wij hebben goede ervaringen met Travelhome campervakanties. De service is prettig en ze zijn ook nog eens een van de goedkopere aanbieders. Alle camperreizen van Travelhome.nl staan gewoon online.

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

2 thoughts on “Reizen met een camper – Dit is waarom wij het zo leuk vinden!

  1. Anniek Beantwoorden

    Superleuk dat jullie een camper gekocht hebben! Ik deel je mening helemaal, wij zijn ook echt hooked na een reis door Noorwegen met camper – en kind. Momenteel bouwen we onze eigen camper om daar over een week of drie mee op pad te gaan. Ook Europa, ben benieuwd waar jullie heen gaan! Ik ben je in ieder geval gaan volgen op Instagram.

    1. Nynke Oosterman Beantwoorden

      Wat leuk! Dan gaan we bijna tegelijk rijden zeker? Wij willen rond 10 mei weg. Plan is noord Italië en vervolgens Slovenië in. En dan willen we omhoog naar Finland om vervolgens via de noordkaap via Noorwegen en Denemarken terug te rijden. 🙂 Goed te horen dat Noorwegen zo mooi is ook. Goede reis!

Berichtje achterlaten? Ja leuk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *