Bali – Menjangan Island met kinderen, net even anders!

Bali is onwijs populair bij gezinnen, dat zie ik ook in hoeveel reizen in naar dit Indonesische eiland mag organiseren. Super leuk! Wij vonden zelf dat Bali echt de vakantie was in de tijd dat wij in Indonesië waren, Java en Flores waren de eilanden waar we echt gereisd hebben. Maar wist je dat je ook op Bali op avontuur kunt? Wat dacht je van slapen op een onbewoond eilandje. Wanneer alle dagjesmensen weg zijn heb je het rijk alleen. En, je kunt deze overnachting op Menjangan Island met kinderen ook gewoon bij mij boeken!

Pemuteran in het noorden van Bali is niet meer dan één lange hoofdweg met links en rechts tal van restaurants, basic guesthouses en luxe strandresorts. Het ligt aan een langgerekt zwart lavastrand waar je prima een aantal dagen kunt vertoeven. Want naast luieren op het strand kun je er ook het binnenland in en je wandelschoenen aantrekken voor een tocht door het Barat Nationale Park.

Maar waar Pemuteran echt bekend om staat is om het snorkelen. De zee is rustig, heeft een heerlijke temperatuur en het strand loopt langzaam af in zee. Ideaal wanneer je met kinderen reist. Voor de kust ligt Menjangan Island, dit kleine eiland behoort tot het Nationaal Park West Bali. Het water is kraakhelder en er zwemmen de meest gekleurde vissen aan je voorbij. En precies op dat eiland kun jij vannacht slapen!

Dag 1 – Aankomst Pemuteran

Vandaag kom je aan in het noordoosten van Bali. Wij dropten onze tassen in het eenvoudige, maar comfortabele guesthouse en doken gelijk het zwembad in. Een zwembad werkt toch altijd goed met kinderen. En eerlijk is eerlijk, ik vind het zelf ook altijd relaxt na een reisdag. Gewoon even relaxen. ‘s avonds eten we aan het strand. We steken de hoofdweg over en kunnen kiezen uit tientallen restaurants (vaak bij een resort aan zee gelegen). We hebben een tafeltje eerste rang, met uitzicht over de vulkaan op Java. Wij bleven zelf 3 nachten in Pemuteran, maar als jij morgen het kampeeravontuur aangaat dan heb je vanavond nog maar één doel: geniet nog een van de luxe van een echt bed en eigen badkamer… 😉

Lekker zwemmen

Dag 2 – Kamperen op Menjangan Island met kinderen

Je kunt uitslapen en op je gemak ontbijten. Verder zoek je in de ochtend wat spullen bij elkaar, want je neemt alleen de spullen mee die je vannacht nodig hebt. Vergeet je zwemkleding en een (UV) shirt voor de kids niet! Na de lunch ga je op pad. De grote tassen laat je veilig achter in je guesthouse en met je dagrugzakje stap je in het minibusje, samen met je gids voor de komende dagen. In de haven ligt een houten bootje voor je klaar en zo vaar je het Nationaal park in. Je loopt vanaf het witte strandje het water in en kunt direct gaan snorkelen. Tijdens het snorkelen zie je tal van kleurrijke vissen en met een beetje geluk zelfs schildpadden.

Tip: Reis je met jonge kinderen en willen die ook graag snorkelen? Neem dan een snorkelsetje mee van thuis welke geschikt is voor de kleinere kinderkoppies. Niks zo irritant als constant water in je duikbril. Ik schreef eerder al eens een blog over snorkelen met kinderen.

Menjangan Island met kinderen

Aan het eind van de dag vertrekken de laatste toeristen. Voor de rangers die het park beschermen is dit het moment om de dag af te sluiten, maar speciaal voor jullie wordt een uitzondering gemaakt. Jullie avontuur begint nu! Vanaf het ranger-station loop je een brede zandstrook op, je vind de weg naar het ranger-station gemakkelijk terug voor wanneer je naar het toilet moet. Die “luxe” heb je hier dan weer wel. Midden op het strand worden je tentjes opgezet en natuurlijk helpt iedereen even mee. Vele handen maken ligt werk. Als de avond valt is het tijd om een kampvuurtje te maken en aan te schuiven voor het diner. Er is hier plek voor maximaal 4 tenten. Grote kans dat de kids er op tijd in liggen na alle inspanning tijdens het snorkelen en zwemmen vanmiddag. Of ze willen nog lang niet naar bed, veel te leuk dat kampvuurtje…

Menjangan met kinderen indonesie kamperen

Dag 3 – terug naar de bewoonde wereld

Hoe laat het gisteravond ook geworden is, feit blijft dat je kids waarschijnlijk wakker zijn zodra de zon zich laat zien. Goedemorgen! Heerlijk, de hele dag nog voor je. Kies nog voor het ontbijt waar je zin in hebt. Ga met je gids voor zonsopkomst het bos in om herten, apen en wilde zwijnen te spotten. Of zie je liever onder water de eerste zonnestralen door het water heen schieten? Na het ontbijt vaar je terug naar de bewoonde wereld, waar je nog even een frisse douche kunt nemen.

Je kunt ervoor kiezen om door te reizen, maar voor de rust in de reis is het misschien ook wel lekker dat je vandaag verder niks meer hoeft. Een leuke volgende stop is het binnenland van Bali, waar jij daadwerkelijk de enige reiziger op de foto bent wanneer je middenin een rijstveld staat. Wij deden dat in Munduk, waar je ook mooie korte wandelingen kunt maken naar watervallen.

Ook kamperen op dit onbewoonde eiland?

Ik regel het graag voor je! De prijs voor bovenstaand programma s vanaf € 290,- per persoon (max. 8 personen). Inclusief: 1 overnachting in knus guesthouse met zwembad, 1 overnachting kamperen, 2 dagen entree voor het park, vervoer (transfer en boot voor 24 uur), alle kampeerspullen die nodig zijn voor deze onvergetelijke nacht en natuurlijk je gids.

Sinds vorig jaar run ik met heel veel passie en eigen reiservaring mijn reisbureau. Je kunt daarom kiezen om deze twee overnachtingen los te boeken, maar wil je zelf liever helemaal niet op zoek naar kindvriendelijke accommodaties op Bali, dan kan ik ook je gehele reis verzorgen. Samen bespreken we je wensen en ga ik aan de slag met een passend reisvoorstel. Wat ik zoal doe en hoe dat in zijn werk gaat? Je leest het allemaal hier: Reis naar Bali boeken?

Ook kamperen op andere bestemmingen?

Wist je dat ik dit soort overnachtingen ook kan regelen op heel veel andere bestemmingen? In Thailand of Costa Rica bijvoorbeeld, net zo tropisch als hier op Bali. Of wat dacht je van midden in de natuur van Canada of tussen de kenmerkende rotsen van Monument Valley in Amerika… Vraag me even naar de mogelijkheden!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *