Onze ervaring met Airbnb + Airbnb kortingscode

Onze eerste ervaring met Airbnb hadden we in New York. Het moment dat je al weken internet afstruint naar een fijn hotel. Lees: Fijn, betaalbaar hotel. Met een beetje bewegingsvrijheid. En als het even kan op een goede locatie. Onbetaalbaar en niet te vinden op reguliere boekingssites, wij vonden het wel via Airbnb. Inmiddels hebben we er al meerdere overnachtingen via Airbnb op zitten, met en zonder kids. Wij zijn enthousiast!

 In New York kwamen we via Airbnb terecht in de schattige studio van Ilana in de Upper East Side, vlakbij Central Park Een appartement met eigen badkamer, keuken en een fijn bed. Hiervandaan pakken we zo de metro of wandelen we naar 5th Avenue, hartje New York. En nu we met Fynn reizen vinden we ook de pareltjes waar je als reiziger zo blij van wordt. Zoals bijvoorbeeld bij ‘oma’ Cathy in het spookdorpje Dunster, vlakbij de Canadese Rocky Mountains. De bewoonster is niet thuis maar de voordeur van haar grote houten chalet staat wagenwijd open. De hond ligt ons al op te wachten. Een warm welkom.

Wat is Airbnb?

Super simpel. Airbnb staat voor Air Bed and Breakfast. Een verwijzing naar hoe het bedrijf naar verluidt startte: twee studenten die wat wilden bijverdienen verhuurden luchtbedden-met-ontbijt in hun loft in San Francisco. Waarom verzin ik dat soort dingen toch nooit?

Via Airbnb huur je dus een huis of (privé) kamer bij mensen thuis. Wij geven zelf altijd de voorkeur aan de gehele woning of de privé kamer. Dan heb je net iets meer privacy. Ook veel hotels bieden tegenwoordig een kamer aan via Airbnb, dus je moet wel even goed kijken. Je geeft aan in welke prijsklasse je zoekt en welke voorzieningen er aanwezig moeten zijn. Een zwembad wanneer je hartje zomer iets zoekt in Spanje is erg fijn, maar niet nodig wanneer je een citytrip naar New York maakt. 🙂 Dan is het wel weer fijn een keukentje te hebben, want alle dagen uit eten met je gezin in een stad als New York… Die centen zijn dan makkelijk verdiend.

De prijs is een van de redenen, maar wij worden ook heel blij van andere dingen. Zo sliepen we in Brisbane bij een gezin met drie kids. We hadden de gehele benedenverdieping tot onze beschikking (incl. keuken, wasmachine en eigen badkamer) en voor Fynn stond er een file aan autootjes klaar toen we aankwamen. In de achtertuin een zandbak en grote trampoline waar we altijd welkom waren. En in Jogjakarta sliepen we bij het Indonesisch/Nederlandse stel Nonie en Egbert met hun kinderen. Van hen kregen we veel insidertips. Wat mij betreft niks waardevoller dan de tips van mensen die wonen in de stad die je bezoekt. De leukste parken (met speeltuin), kindvriendelijke restaurants, welk musea wel en welke juist niet.

Nou is onze ervaring met Airbnb altijd goed geweest, maar je hoort wel eens andere verhalen. De keuze voor de verhuurder van onze keus is natuurlijk afhankelijk van een aantal voorwaarden die wij belangrijk vinden, maar is ook voor een heel groot deel gevoel. Voordat we boeken hebben we meestal via de app of mail al een vraag gesteld aan de verhuurder. De reactie daarop geeft al voor een groot deel de betrouwbaarheid (en snelheid) aan. En we lezen altijd de recensies en beoordelingen van andere reizigers. Geen andere beoordelingen? Dan heb ik daar toch vaak mijn bedenkingen bij. Kan natuurlijk compleet onterecht zijn, maar dat is wat ik zeg. Gevoel.

Waar moet je rekening mee houden wanneer je via Airbnb een fijne plek zoekt met je gezin?

  • Sommige verhuurders hebben het predicaat superhost gekregen van Airbnb (te herkennen aan de geel/rode medaille). Elke superhost heeft zijn eigen stijl, maar ze voldoen allemaal aan de hoogste gastvrijheidsstandaard.
  • Vink bij de zoekcriteria aan dat je een kindvriendelijke plek zoekt. Dan komen zowel jij als de verhuurder niet voor verrassingen te staan.
  • Check van tevoren of er een kinderstoel, babybedje of bijvoorbeeld magnetron is voor het opwarmen van flessen. Dan heb je gelijk een goede reden voor het leggen van het eerste contact en weet je wat je eventueel zelf nog moet meenemen.
  • Oogt de prijs aantrekkelijk? Kijk dan even bij de bijkomende kosten. Soms worden er hoge schoonmaakkosten gerekend. Je vindt op dezelfde plek ook eventuele kortingen. In Brisbane kregen we bijvoorbeeld de zevende nacht gratis.
  • Vraag hoe laat je terecht kunt en hoe laat je weer moet uitchecken. Vaak zijn verhuurders van Airbnb flexibeler dan een hotel, maar het is fijn dat je weet waar je aan toe bent. Bijvoorbeeld wanneer je om vijf uur ’s ochtends geland bent en het liefst gewoon direct naar je “huisje” wilt.

Ook eens proberen?

Wil je net als wij eens slapen via Airbnb? Ik mag voor iedereen die voor het eerst boekt een Airbnb kortingscode weggeven. Maak via deze link je profiel aan en krijg € 30,- korting op je eerste boeking. Het leuke is dat wanneer je via bovenstaande link je profiel hebt aangemaakt en binnen een jaar boekt (kleine lettertjes, ik ben er gek op), wij ook automatisch wat extra tegoed sparen. Altijd fijn!

Blijf ons volgen en deel onze avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *